kaśka maciej 24.01.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 w sumie to skóra bardziej pasuje do tej toaletki , ale zasłonki, czy poduszki, a moze narzuta? why notnie mam nic w kwiatki ale mi się podoba, pasuje jak ulał do tej wrzosowej ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 http://forum.muratordom.pl/co-to-znaczy-sredni-standard-wykonczenia-domu,t149992.htm Czy możecie się wypowiedzieć w tym temacie???? Bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 25.01.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 a dlaczego pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 25.01.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 dzień dobry przeczytałam o tych standardach ale wolę się nie wypowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.01.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Też sobie poczytałam i odnoszę wrażenie, że powiedziane zostało już wszystko. Bardzo podoba mi się podjeście Jacka i Edybre - zdrowe i konkretne. Faktycznie, dla każdego z nas "średni standard" oznacza chyba coś zupełnie innego, a najczęściej jesteśmy pomiędzy. Dzień dobry tak w ogóle Ciekawi mnie, skąd u Ciebie takie rozważania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.01.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 czyżby nowe zleconka na projektowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 a dlaczego pytasz?dlatego, że wielu się wypowiada, że wydało na wykończenie domu 120tysi i ma wykońcozny dom w średnim standarcie. Pomyślałam, że najwyższy czas zdefiniowac to to jest. Jacek napisał, ze płytki max do 60zł. Moim zdaniem średni standard to płytki około 60zł (czyli 55-65zł) bo max do 60 to moga być takie za 25 z przeceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 dzień dobry przeczytałam o tych standardach ale wolę się nie wypowiadać a dlaczego???? Już napisałam o co mi chodzi. Ale się powtórzę. Nie che mi się wierzyć, jak ktoś pisze, że za 120 tys jest w stanie wykończyć dom 160 metrów właśnie w średnim standarcie Więc pomyślałam, że może ja inaczej pojmuję średni standard Stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.01.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 dzień dobry przeczytałam o tych standardach ale wolę się nie wypowiadać a dlaczego???? Już napisałam o co mi chodzi. Ale się powtórzę. Nie che mi się wierzyć, jak ktoś pisze, że za 120 tys jest w stanie wykończyć dom 160 metrów właśnie w średnim standarcie Więc pomyślałam, że może ja inaczej pojmuję średni standard Stąd moje pytanie. a nie wiem czy pamiętasz jak kiedyś się spierałyśmy że za 60tyś czy nawet za 50 tyś będziesz się wykańczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 dzień dobry przeczytałam o tych standardach ale wolę się nie wypowiadać a dlaczego???? Już napisałam o co mi chodzi. Ale się powtórzę. Nie che mi się wierzyć, jak ktoś pisze, że za 120 tys jest w stanie wykończyć dom 160 metrów właśnie w średnim standarcie Więc pomyślałam, że może ja inaczej pojmuję średni standard Stąd moje pytanie. a nie wiem czy pamiętasz jak kiedyś się spierałyśmy że za 60tyś czy nawet za 50 tyś będziesz się wykańczać weź mi to przypomnij, gdie tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.01.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Czyli co, 120tyś. to za mało??? Cholera, wyjdzie na to, że ja będę swój miała w niskim standardzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Zresztą, jak ktoś zaczyna to może tak bredzić. I nie ma się czemu dziwić Ale gorzej jak ktoś wybudowany twierdzi, ze wydał 120 tysiecy i ma średni standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.01.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 dzień dobry przeczytałam o tych standardach ale wolę się nie wypowiadać a dlaczego???? Już napisałam o co mi chodzi. Ale się powtórzę. Nie che mi się wierzyć, jak ktoś pisze, że za 120 tys jest w stanie wykończyć dom 160 metrów właśnie w średnim standarcie Więc pomyślałam, że może ja inaczej pojmuję średni standard Stąd moje pytanie. a nie wiem czy pamiętasz jak kiedyś się spierałyśmy że za 60tyś czy nawet za 50 tyś będziesz się wykańczać weź mi to przypomnij, gdie tak było było, było jakoś na początku i Mayland też w tym uczestniczyła Młody człowiek był i niedoświadczony Mówiłyście , że chciałybyście za 50-60tyś się wykończyć nie wiem czy to u mnie było czy u Mayland czy u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.01.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Zresztą, jak ktoś zaczyna to może tak bredzić. I nie ma się czemu dziwić Ale gorzej jak ktoś wybudowany twierdzi, ze wydał 120 tysiecy i ma średni standard wszystko zależy od tego kto jak postrzega średni standard dla tych co 1000 zarabiają , tych co 5000, 10000 i 100000 średni standard to co innego można wydać 5000 na kuchnię a można i 100000 i ten, który wyda te 100000 a zarabia tyle samo to tak jakby wydał jedną mieś pensję to dla niego może to być średni wydatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.01.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Nie jestem reprezentatywna przez to gdzie mieszkam i jaki dom buduję ( an 7 osób) , ale liczyć już sobie policzyłam :) Standard średni wyższy - według moich standardów. Kuchnia : 30k Sprzęt do kuchni : 15 k Glazury i terakoty (bez robocizny) - ok. 30k Trawetyn (bez robocizny) - 4,5 k Drzwi wew. - 20k Drzwi zew i garaż - 18k Kominek - 17k Armatura i biały montaż - ok. 15k Drewno - a cholera go wie - bez robocizny - 20k Klimatyzacja - 30 k Malowanie - zakładam 20k (mam 1500 mkw ścian) Już wyszło ok. 220 k ? + robocizna powyżej. O czym zapomniałam ? Meble do łazienek i inne ? Oświetlenie ? Zabudowa szaf ? Podjazd, balustrady, ogrodzenie ? Liczę minimum 1000 pln za metr (bez ogrodu). Jesli się zmieszczę będę happy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Własnie Neferka o to mi chodzi!!! Robocizna może się różnić, to wiadomo. Ale nie sądzę, że az tak dramatycznie różniły się te same/identyczne materiały, żeby spowodowały różnicę 100 tysiecy Mój SSZ kosztował mnie dokładnie 145 tysięcy. Robocizna tym wynosi 16 tysięcy ( 5 tysiecy więźba, 11 tysiecy dachówka) Reszta roboty była gratis. Czyli sporo zaoszczędziłam, nie?? Ale szkłem dupy nie utrzesz, nie ma szans Idę zobaczyć, co tam piotrulex napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 25.01.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Kasia, luz zawsze się znajdzie taki co będzie próbował Jak ktoś jest idiotą to choćbyś nie wiem jakie mu wyliczenia pokazywała to on i tak bedzie wiedział, że da radę za 250 tys. dom postawić i już. Mojego teścia w życiu byś nie przekonała. Jeszcze jakieś 10 lat temu twierdził ze postawi za 10 tysięcy (nie, nie omsknęło mi się zero)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Kasia, luz zawsze się znajdzie taki co będzie próbował Jak ktoś jest idiotą to choćbyś nie wiem jakie mu wyliczenia pokazywała to on i tak bedzie wiedział, że da radę za 250 tys. dom postawić i już. Mojego teścia w życiu byś nie przekonała. Jeszcze jakieś 10 lat temu twierdził ze postawi za 10 tysięcy (nie, nie omsknęło mi się zero)... dobry jest!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.01.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Chciałam tylko delikatnie zauważyć, że nie napisałam słowa o instalacjach :) Chcecie poznać koszty ? Ostatnio robiłam dla jednej koleżanki z forum zestawienie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Chciałam tylko delikatnie zauważyć, że nie napisałam słowa o instalacjach :) Chcecie poznać koszty ? Ostatnio robiłam dla jednej koleżanki z forum zestawienie :)Zabij nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts