Nefer 25.01.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Atam zaraz zabij Ceny z robocizną : Stan surowy otwarty - 270000 Alarm - 10000 Okna (bez Veluxów), drzwi zewnętrzne ( 2 szt) i do garażu (p/włam) + brama garażowa Hormann - 54000 Dach (materiał + robota) z Veluxami - 50000 Rynny z montażem- 1300 Hydraulik - woda, kanaliza, podłogówka - 21400 Elektryka - 20000 Wylewki - 16000 Tynki wewnętrzne cem-wap - 25000 Tynki zewnętrzne a ociepleniem, podbitka, parapety zewnętrzne - 40000 Gips kartony i ocieplenie poddasza +półeczki - 30000 Kocioł (12.000) i kaloryfery (włącznie z tymi w łazienkach), podłaczenie i rozruch - 30000 Instalacja gazowa wewnętrzna z geodetą - 2200 Sprzątnięcie terenu (kontenery)- 4000 Parapety wewnętrzne (niewiele mam ) - 1000 Architekt wnętrz (projekty i inne)- 17000 (jeszcze nie koniec ) Tojka - 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Panienko przenajświętsza Szalone te ceny Na przykałd wylewki u mnie to koszt około 6 tysięcy (mat+robocizna) Dach w całości (więżba,materiał, w tym 5 okien Fakro, także rynny i ich montaż i robocizna) to jakies 48 tysiecy Elektyka 11 tysięcy CAŁOŚĆ tynki, pojęcia nie mam, bo ojciec za darmo robił, a materiał to sama nie wiem ile. Nie znalazłam takiej pozycji w notesiku Znaczy mam tam jskiś cement, ale konkretnie nie powiem. Ocieplenie poddasza= mat+ rob = 9 tysi Cała hydraulika+gaz ( mat + rob) = 32 tys. Alarm 3,5 tys( również mat+rob) robione przez Solid. Z całą pewnościa masz większy dom, więc i więcej to kosztuje, ale i tak są to ceny kosmiczne!!! I patrząc na moje ceny mogłoby się wydawać, ze mało. Ale jak do kupy zaczęłam podliczać żółty notesik to wyszło prawie 470tys, a sprawdziłam, że nie ujęłam tam drzwi wewn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Okna z roletami zew kolor dwustronny 5 komór, producent znany na cały kraj =19 tys. Co jeszcze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.01.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Kaśka a Ty jeszcze miałaś swojego fachowca bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 25.01.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 No to jak tak to ja powiem, że na całą chałupę wydałam 600 tyś Też mi się wydawało, że dam radę za ok. 450 tyś. ale wiadomo................ Nie znam osoby, która zbudowałaby dom za pieniądze, które założyła. Zawsze wychodzi więcej Ja sie pomyliłam o jakieś 150 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Kaśka a Ty jeszcze miałaś swojego fachowca bezcenne no pisałam wczesniej, już nie wiem gdzie, co tata zrobił za darmo: -ława -fundament -mury -tynki wew -tynk zew -podbitka -ogrodzenie -położenie kostki -studnia -płytki w garażu teraz robi ocieplenie strychu nad garazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 25.01.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 rany, ale masz fajnego tate!mój teść też by pewnie chętnie coś u nas zrobił, ale ja się boję...ma pomysły nie z tej ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 rany, ale masz fajnego tate! mój teść też by pewnie chętnie coś u nas zrobił, ale ja się boję...ma pomysły nie z tej ziemi Mój teść jest rozsądny, w zasadzie zawsze słuchaliśmy jego rad Buduje domy od 40 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.01.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Z czego on zrobiony chyba ze stali Nie, to inne pokolenie My to słabuchy jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Z czego on zrobiony chyba ze stali Nie, to inne pokolenie My to słabuchy jesteśmy Jak on się cieszył, że zima w zeszłym roku była cienka!!! Zaczął tynkować wewnątrz w lutym!!!!!!!!!!!! Schody wylał w grudniu. Jest strasznie pracowity, strasznie!!! Można popaść w kompleksu przy nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.01.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Jak podzielisz przez 300 mkw całkowitej to wychodzi prawie normalnie (znaczy i pomnożysz przez 2 ,bo W-wa) Dlatego ja czytam z bardzo dużymi oczami "Czy zbuduję dom za 100k". Załozyłam , że 3k za metr mi wyjdzie. Co w porównaniu z ceną mieszkania w W-wie - 7-8 k jest darmo Do tego miałam działkę, ktora obecnie kosztuje tyle, że słabo mi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 25.01.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 kochanego masz tatę tylko zazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 kochanego masz tatę tylko zazdrościćto mój teść, ale zazdrościć jest czego, rzeczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Jak podzielisz przez 300 mkw całkowitej to wychodzi prawie normalnie (znaczy i pomnożysz przez 2 ,bo W-wa) Dlatego ja czytam z bardzo dużymi oczami "Czy zbuduję dom za 100k". Załozyłam , że 3k za metr mi wyjdzie. Co w porównaniu z ceną mieszkania w W-wie - 7-8 k jest darmo Do tego miałam działkę, ktora obecnie kosztuje tyle, że słabo mi...Ja też czytam z wielkimi oczami, bo choć widziecie ile miałam za darmo, to i tak wydalam sporo!! Normalnie wierzyć się nie chce, ze ktoś wybudował dom 160mkw za 250tys w zeszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.01.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 A ja to nawet nie liczę...po co się denerwować wiem ile było kredytu...wiem ile mam...wiem ile pójdzie..i wiem na ile jeszcze zabraknie..oby tylko mieszkania poszły w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 25.01.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 No to chyba niemożliwe, chyba, że za tą kase to tylko materiał się kupuje a reszta to własnoręczna robota, choć to też mało prawdopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 No to chyba niemożliwe, chyba, że za tą kase to tylko materiał się kupuje a reszta to własnoręczna robota, choć to też mało prawdopodobne Wszystkiego się samemu nie zrobi, choćby instalacje. Tu trzeba miec uprawnienia Znaczy zrobic moeżesz, ale kto ci się pod tym podbije?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 25.01.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 No to chyba niemożliwe, chyba, że za tą kase to tylko materiał się kupuje a reszta to własnoręczna robota, choć to też mało prawdopodobne Wszystkiego się samemu nie zrobi, choćby instalacje. Tu trzeba miec uprawnienia Znaczy zrobic moeżesz, ale kto ci się pod tym podbije?? No ja wiem, ale w takim razie to się nie da za 250 K wybudowac. Ja ponad 200 wydała SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Zanosi się na to, zeMałysz będzie na podium!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 25.01.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Zanosi się na to, zeMałysz będzie na podium!!!!!!!!!!!!!!!!! No właśnie też zerkam na TV i czekają na mniejszy wiatr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts