magpie101 02.02.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 o co wógóle chodzi z tym fortosikiem???? Wiadomosc od fotosika: Po analizie Waszych uwag i sugestii postanowiliśmy podnieść limity transferu dla płatnych kont: - dla PRO z 3 GB do 5 GB - dla kont aukcyjnych z 5 GB do 10 GB miesięcznie. Jednocześnie zapewniamy Was, że do 4 lutego nie będziemy blokować żadnych zdjęć, będą wysyłane jedynie ostrzeżenia. Wyjaśniamy też kilka niejasności. Opłaty są pobierane za transfer, a nie za wielkość czy ilość zdjęć. Usuwanie zdjęć mało używanych nie przyniesie efektu, jedynie usunięcie zdjęć najczęściej ściąganych może mieć wpływ na ograniczenie zużycia transferu. Opłaty NIE są pobierane za styczeń. Dane o transferze w styczniu były podane jedynie po to, aby można się był zorientować ile transferu zużywają Twoje zdjęcia miesięcznie. Opłaty będa pobierane dopiero za przekroczenia limitów w lutym. W panelu dodaliśmy informacje o przewidywanym (estymacja) transferze w bieżącym miesiącu co pozwala ocenić wielkość opłat. Dzięki nim możesz dowiedzieć się ile powinienieś wpłacić. Więcej odpowiedzi na pytania znajdziesz tutaj: http://www.fotosik.pl/pomoc/faq/transfery/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 02.02.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Kasiu ja wczoraj caly wieczor zmienialam fotki u siebie w dzienniku na miniaturki, bo jak sie okazalo to nie liczy sie ilosc zamieszczonych zdjec na fotosiku ale czestotliwosc ogladania naszych dziennikow, czyli mozesz miec 2 fotki na fotosiku ale Twoj dziennik bedzie ogladac codziennie duzo osob i szybko wtedy przekroczysz limit. JoShi mi to tak wytlumaczyla: Dlatego trzeba umieszczać miniaturki zamiast pełnych zdjęć. Wtedy w pełnej (najdorższej) wersji oglądane będą tylko te na które kliknie ciekawy gość Twojego dziennika. A tak ilekroć ktoś wchodzi na Twój dziennik to robi Ci pełen transfer wszystkich zdjęć na danej stronie dziennika. Czy tego chce czy nie. ale jak się ma umieszczone w dzienniku zdjęcia w pelnym formacie to wcale nie tzreba na nie klikac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 02.02.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 I jeszcze jedna Opłaty za transfer! Przeczytaj koniecznie jeśli umieszczasz linki do zdjęć na aukcjach lub na innych stronach internetowych. Otrzymujesz ten list gdyż od pierwszego lutego rozpoczynamy egzekwowanie zapisu regulaminu dotyczącego limitu transferu danych (par II pkt. 27 i 28). Z zebranych danych wynika, że w styczniu Twój transfer jest na tyle duży, że od lutego będziesz musiał/a regulować opłaty za jego przekroczenie lub usunąć część zdjęć. Zgodnie z regulaminem mamy prawo usuwać zdjęcia lub zaproponować opłaty za transfer przekraczający kilkukrotność średniej w serwisie. Dzisiaj ustalamy limity na poziomie kilkadziesiąt razy przekraczającym średni transfer. Musimy to zrobić gdyż niewielki ułamek procenta użytkowników obciąża nasze serwery zmuszając nas do ponoszenie wydatków oraz przeszkadza pozostałym w wygodnym korzystaniu z serwisu.Zobacz ile transferujesz w styczniu i jeśli przekraczasz dopuszczalny limit dokonaj stosownych wpłat na konto w Fotosiku tak, aby Twoje zdjęcia nie zostały zablokowane w pierwszych dniach lutego. Miesięczne limity transferu (jest to sumaryczny transfer generowany przez wszystkie Twoje zdjęcia):- Konto darmowe - 1GB,- Konto PRO - 3GB,- Konto aukcyjne - 5GB. Jeśli osiągniesz 80% dopuszczalnego limitu ostrzeżemy Cię emailem, że możesz przekroczyć transfer.Możesz dokonać wpłaty na konto w Fotosiku i zgodzić się na pobieranie opłata za dodatkowy transfer - jest to 1,5zł brutto (z VAT) za każdy rozpoczęty 1GB.Jeśli dużo transferujesz, możesz wykupić pakiet transferu, co pomoże Ci obniżyć cenę aż do 1,22zł brutto (z VAT). Jeśli nie zgodzisz się na regulowanie opłat za dodatkowy transfer, po przekroczeniu limitu Twoje zdjęcia będą usuwane sukcesywnie, począwszy od tych generujących największy ruch. Do opłat liczymy tylko Twój ruch pochodzący spoza serwisu Fotosik - tzw. hotlinkowanie. Jeśli Twoje zdjęcia są oglądane na Fotosiku nie liczymy tego do limitu transferu! Sprawdź swoje statystyki za styczeń - jeśli transfer jest większy niż 10GB to Twój limit w lutym przekroczysz już po 2-3 dniach - pamiętaj, by zachować wyświetlanie się zdjęć, wpłać odpowiednią kwotę na Twoje konto w Fotosiku. Możesz ograniczyć transfer i rachunki zamieszczając w serwisach czy na aukcjach mniejsze zdjęcia lub bardziej skompresowane. Możesz zamieszczać miniaturki czy wersje średnie zdjęć podlinkowane do pełnego formatu. Możesz w ten sposób zaoszczędzić większość transferu. Jeśli dodasz link bezpośrednio do zdjęcia dużego formatu - takie zdjęcie generuje największy ruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 02.02.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Kasiu ja wczoraj caly wieczor zmienialam fotki u siebie w dzienniku na miniaturki, bo jak sie okazalo to nie liczy sie ilosc zamieszczonych zdjec na fotosiku ale czestotliwosc ogladania naszych dziennikow, czyli mozesz miec 2 fotki na fotosiku ale Twoj dziennik bedzie ogladac codziennie duzo osob i szybko wtedy przekroczysz limit. JoShi mi to tak wytlumaczyla: Dlatego trzeba umieszczać miniaturki zamiast pełnych zdjęć. Wtedy w pełnej (najdorższej) wersji oglądane będą tylko te na które kliknie ciekawy gość Twojego dziennika. A tak ilekroć ktoś wchodzi na Twój dziennik to robi Ci pełen transfer wszystkich zdjęć na danej stronie dziennika. Czy tego chce czy nie. ale jak się ma umieszczone w dzienniku zdjęcia w pelnym formacie to wcale nie tzreba na nie klikac... Klika sie tylko na miniaturki, a pelen format jak jest w dzienniku to wyskakuje zdjecia po wejsciu na strone dziennika i tym samym czy sie chce czy nie szybko przekracza sie limit na fotosiku. Ja zmienilam na miniaturki, bo jak ktos wejdzie do mojego dziennika to nie bedzie klikal na wszytkie miniaturki tylko na te co go interesuja i wtedy przekroczenie limitu nie nastapi juz tak szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 02.02.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 dzien dobry, fotosik zwariowal????ja mam na imageshck to chyba moje zdjecia sa bezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.02.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Dziewczyny i chłopaki, trzeba pomóc choremu dziecku, wejdźcie tam i kupcie coś: http://konfraternia.org/blogi_autorskie/wordpress_maciek/ Baaaardzo proszę, wystarczy wejść w komenty do danego przedmiotu i przebić ofertę, admin to aktywuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 02.02.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 no dobra, ale ja na tych zdjęciach nigdzie nie widze pewnego obrazka, wiesz którego no nie widać, masz rację, ale bankowo jest w gabinecie No to masz szczęście bo juz miałam się Toli poskarżyc se myślę , gdyby było inaczej, to wiesz, przyjeżdżam, zabieram i nad kominkiem wieszam, i po baletach, nie Verunia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 02.02.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Jako ,że u Kaśki całe forum sie zbiera to napisze tutaj: Znalazłam takie coś jak www. garnek.pl . Fotki mozna wstawiać za darmo. Wiem bo juz sprawdziłam. Nie dajmy się zwariować No to tyle w temacie fotek. Kasiu bardzo się cieszę,ze Twój dzienniik powrócił na forum . Pozdrawiam wszystkich czytających ( nie tylko dziennik Kaśki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 02.02.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 miko szacun się starałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.02.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 dobry wieczór ja mam fotki za darmo na onecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.02.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 dobry wieczór ja mam fotki za darmo na onecie nie ciesz się tak. tydzień temu na fotosiku też były za darmo kasieńko chodź zobaczyć gdzie będziesz imprezować na parapetówie jest wizualka salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.02.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Fotosika pogięło, ale ja mam jeszcze Photobucket. Poza tym moje zdjęcia sa wszystkie prywatne, to co ustrzegę się jakoś??? A w ogóle to cześć i czołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 03.02.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Witaj Kasiu, juz kiedys schody podziwialam:) Fotoforum gazety.pl polecam, zdjecia gratis jeszcze trzymac mozna. Mam pytanie o gres w kuchni - jakiej firmy, 30x60? Poler? Jak sie czysci? Impregnowalas czyms? I o lampe nad stolem chcialam spytac - chyba nie almi decor (mniejsza) - gdzie kupilas, po wiela?dziekuje,Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.02.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Eeee, no Kasia!!! Od niedzieli Cię nie ma!!! Co jest, kurna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.02.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 dzień dobry Kasia no co Ty robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.02.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Kasiu od dzis nie mam komentarzy moze to sprawi ze nie bede chlapac jezorem na prawo i lewo, ale na forumie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.02.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 dzień dobry Kasia no co Ty robisz no właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 04.02.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 co? Kaśkę wcięło?... eeeee, ja jej znów potrzebuję na wątku pomocy w święta... a własnie DPSia i reszta - wracamy... http://forum.muratordom.pl/post3062901.htm#3062901 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.02.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Mam sms-a, że mamy się nie martwić, wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.02.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 dobry wieczór jak OK to gdzie Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts