Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

o, tak to wyglądało :D

z tą moją głupotą

Ty zdążyłaś nas nazwać od różnych stworów....

Nigdzie chyba nie napisałam, ze jesteś głupia..

Poza tym, nie odróżniasz jak widzę życzliwości od wiary: ja nie wierzę w to, ze za 200 tysi można wybudować (nawet w stanie developerskim) tak dom jak twój, niemniej jednak życzę ci, żebyś dała radę :D

Wybuduj, zrób nam na złość i wybuduj :D TEGO CI ŻYCZĘ Z CAŁEGO SERCA :D

A co do życzliwości to Wowka wypunktował cię pierwszorzędnie 8)

Ja udzieliłam konkretnej odp na twoje pytanie, ty dalej robisz uniki.

Ale spoko, ja mam cierpliwość nieograniczoną 8)

Nie musiałam ci napisać że głupia jesteś -samo wylazło. Widzisz ja nikomu na złość nie chcę zrobić. Achhh bez sensu.

jak wyżej - znikam

Pa

Nadia "wylazło", ale Twoje chamstwo. W domu, sąsiedztwie, rodzinie też się tak zachowujesz :o ?

o, tak to wyglądało :D

z tą moją głupotą

Ty zdążyłaś nas nazwać od różnych stworów....

Nigdzie chyba nie napisałam, ze jesteś głupia..

Poza tym, nie odróżniasz jak widzę życzliwości od wiary: ja nie wierzę w to, ze za 200 tysi można wybudować (nawet w stanie developerskim) tak dom jak twój, niemniej jednak życzę ci, żebyś dała radę :D

Wybuduj, zrób nam na złość i wybuduj :D TEGO CI ŻYCZĘ Z CAŁEGO SERCA :D

A co do życzliwości to Wowka wypunktował cię pierwszorzędnie 8)

Ja udzieliłam konkretnej odp na twoje pytanie, ty dalej robisz uniki.

Ale spoko, ja mam cierpliwość nieograniczoną 8)

Nie musiałam ci napisać że głupia jesteś -samo wylazło. Widzisz ja nikomu na złość nie chcę zrobić. Achhh bez sensu.

jak wyżej - znikam

Pa

Nadia "wylazło", ale Twoje chamstwo. W domu, sąsiedztwie, rodzinie też się tak zachowujesz :o ?

Kasia, no co Ty? przejmujesz się?

kasieńko

założyłaś wątek z góry skazany na takie sytuacje. poszłam sobie stamtąd bo normalnie najchętniej to bym komu strzeliła bo argumenty nie działają. szkoda mi zdrowia. mam wystarczający poziom stresu i adrenaliny.

wystawiasz się tam na strzały. takich forumowiczów na poziomie również. ale im niższy poziom tym mniejszą uwagę powinnaś przywiązywać. na pewno nie było to miłe ale mam nadzieję że po Tobie spłynęło

kasieńko

założyłaś wątek z góry skazany na takie sytuacje. poszłam sobie stamtąd bo normalnie najchętniej to bym komu strzeliła bo argumenty nie działają. szkoda mi zdrowia. mam wystarczający poziom stresu i adrenaliny.

wystawiasz się tam na strzały. takich forumowiczów na poziomie również. ale im niższy poziom tym mniejszą uwagę powinnaś przywiązywać. na pewno nie było to miłe ale mam nadzieję że po Tobie spłynęło

To akurat nie w moim wątku :roll:

Gdyby mi któraś z was tak powiedziała, to przemyślałabym zachowanie, ale ona dała popis juz nie pierwszy raz, obrazając wszystkich piszących w tym wątku... Mnie to dosłownei urzekło, że się dziewcze aż tak uniosło :lol:

Gdyby mi któraś z was tak powiedziała, to przemyślałabym zachowanie, ale ona dała popis juz nie pierwszy raz, obrazając wszystkich piszących w tym wątku... Mnie to dosłownei urzekło, że się dziewcze aż tak uniosło :lol:

o Bosz jak mnie łapy swędzą... mogę no...

a właśnie... pogadajmy o tym. Kaśka, można? U mnie w komentach już nie chcę - niech ostygną ale zapytam o coś... Chcecie sie trochę poszturchać? :)

Kasia pytam o zgodę bo będzie kontrowersyjnie

poszturchać w sensie bić????? :roll:

bo ja słaba w bójkach jestem

zupełnie inne forum, zupełnie inni userzy, zupełnie inna sytuacja. Nikt niczego nie bierze do siebie, nikt sie nie utożsamia z postaciami i sytuacjami - dzięki temu unikniemy nieporozumień. Nikt nie nadinterpretuje zgoda?

Czy na FM muratora istnieje klika? Nie pyta o to Dandi - pyta zupełnie inny foprumowicz nie znający Efilo, Maciejowej Kaśki, Nefer, nikogo bo to i nie to forum.

Klika to jest takie coś, co pokażę na przykładzie hipotetycznej forumki Ziuty (jakaś ogólnie znana forumka z tysiącami postów na koncie i rozlicznymi kontaktami towarzyskimi przeniesionymi z forum do reala) i hipotetycznej forumki Gieni (jakaś nowa userka, która jeszcze nikogo nie zna):

i nie lubię pietruszki. Zawsze wyławiam ją z zupy. IMHO pietruszka jest paskudna.

na co Ziuta odpowiada:

przepraszam, ale mogłabyś przybliżyć mi swoją definicję pietruszki? Ja rozumiem, że konkrety cię irytują, ale pisząc, że pietruszka jest paskudna masz na myśli konkretną pietruszkę, subiektywny ogląd pietruszki czy jakieś obiektywne źródła?

Gienka się tłumaczy:

Chodziło mi o to, ze nie lubię pietruszki, bo jest paskudna

Ale Ziuta nie popuszcza:

czyli jednak nadajesz swojej subiektywnej opinii wartośc obiektywną, tak? Nie ma to jak odwrócić kota ogonem. A tak w ogóle to dobrze byłoby się przywitac zanim się zacznie swój pierwszy post na Kulinariach, dobre obyczaje i tak dalej

Gienka odpisuje:

Ziuta, ale o co ci chodzi? Czy na tym forum jest jakaś klika, czy co?

normalnie aż czekałam na to, aż padnie argument o klice

Tu następuje szereg postów nt. kliki.

Znów Ziuta:

jak ja to uwielbiam: najpierw obraża wszystkie pietruszki, a potem udaje świętą :roll: Jasne, my wszyscy nalezymy do kliki :roll: A nie pomyślałaś o tym, że po prostu uraziłaś uczucia wszystkich fanów pietruszek? I że dziewczyny chciały ci delikatnie uświadomić twój nietakt? Zamiast się zaperzać wystarczyłoby zwykłe "przepraszam", ale do tego trzeba trochę pokory i kultury

Tutaj następują posty wyrażające poparcie dla słów Ziuty :supz:

Gienka zaczyna się łamać:

może faktycznie nie przemyslałam swoich słow o pietruszce, które okazały się być tak raniące. Przepraszam. Niestety nie pisze tak dobrze jak wy, ale mam nadzieję, że i tak się polubimy :) Dacie mi szansę? Specjalne przeprosiny dla Ziuty: powiem ci, że w pierwszym momencie mocno się wkurzyłam, że tak na mnie najechałaś, ale potem stwierdziłam, że miałaś rację i chciałaś mi tylko pomóc, czego na początku nie doceniłam

Tutaj trzeba zrobić duży krok, aby się nie poślizgnąć na wazelinie. Po szczęsliwym przebrnięciu przez kałużę lecimy dalej:

Ziuta jest wielkoduszna:

ok, nie ma sprawy :) Cieszę się, że zrozumiałaś, że my tu nie mamy złych intencji :) Umiejętnośc przyznania się do błędu jest dziś rzadkością, muszę ci przyznać, że mi zaimponowałaś

Happy end, kurtyna, widzowie płaczą. Za jakieś pół roku Gienka idzie z Ziutą na piwo i następuje ogólna ekstaza. W rewanżu Ziuta jej napisze w komentach do dziennika, że domek prześliczny, ogródek cudny i te tuje... i kiedy znów spotkają się na pysznym krupniku autorstwa Gienki?

i co drogie Panie... mamy tu tak?