Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale teraz można? :roll:

no pytam się poważnie :roll: ..myślałam, ze cebulki wkłada się tylko na jesieni :roll:

Można!!

Jak kupujesz cebulki to zazwyczaj masz napisane kiedy je trzeba wsadzić, na tych moich jest napisane, że od marca do kwietnia :)

Wiec, migiem do ogrodniczego po cebulki :D Wprowadzisz się i będziesz miała kwiaty :)

Fajne te biale kwiatuszki :)

Mam pyatnie czy jak robicie ogrody to wybieracie jakies kolorki czy co sie spodoba to kupujecie?

Póki co, to kupowałam albo fioletowo-rózowe albo białe :roll: Ale akurat takie mi się podobały

Wyjątkiem są czerwone maki, jakoś niebieski i rózowe to nie to samo :-?

Miko, sama już nei wiem, bo mam cały wór tych cebulek

Ja staram sie kupować czerwone i białe ale mam juz też inne kolory. Kwiaty muszą byc kolorowe :p

W moim wiejskim ogródku co tu duzo mówić, nie ma planu, ładu i składu. Są chwile, że mi tego brakuje. Marzę o ogrodzie Toli czy kropqi. ALe zaraz mi to mija. Nie ogarnełabym tego jak trzeba, nie na tak duzej działce.

Mój plan jest taki: sieję trawę gdzie tylko urośnie, wsadzam jakieś iglaki bo drzewa owoceowe juz tam mam a coż znaczyłaby działka na wsi bez sadu? Iglaki dosadzam żeby zimą coś zielonego stało a nie tylko suche gałęzie drzew :wink: :lol: No i ścieżki jakieś wyznaczam. Kostka juz jest i jej wystarczy. Reszta dróżek typowo rekreacyjna.

Mam nadzieję, ze za jakis czas to wszystko tak zarośnie,że ukryje to co szpeci i co chciałabym zasłonić.

Wiem, ze mój ogród nie bedzie zachwycał. Muszę się z tym pogodzić bo nie stać mnie na tak duzy ogród w pieknym wydaniu (ani finansowo ani czasowo na utrzymanie). Chcę by było tylko schludnie, w miarę estetycznie i bez śmieci, połamanych gałęzi czy zoranych trawników. Reszta będzie mnie cieszyła :lol: A co do kwiatkó sadzonych samodzielnie to jakie by one nie były to cieszą bardziej niz te cudnej urody kupowane w kwiaciarni :wink: :lol:

Dla mnie wzorem jest ogrod Toli, niestety nie znam sie nic a nic :)

Mam malutka dzialke wiec moze mi sie uda jakos ogarnac, bede szukala roslin zimozielonych ale i lisciastych zmieniajacych barwe w czasie calego roku, kwitnacych krzewow, roslin okrywowych, plozacych. Zadnych kwiatow jednorocznych albo takich co trzeba wyciagac na jesien zeby znow wsadzic na wiosne. Choc moj maz kreci nosem na lisciaste juz sie oflagowuje ze on nie bedzie grabil lisci :)

Musze tez wykombinowac skarpe jak u Toli bo mam roznice poziomow miedzy domem a ogrodem z jednej strony szczegolnie.

Markoto, moja koncepcja do twojej podobna :)

Zadnych roślin wymagających :roll:

Placu zostało mi mało, więc może to jako ogarnę :roll:

Na tą wiosnę planuję dosadzić te cebulku, które kupiłam wokół tarasu i posiać trawę. Tyle jesli chodzi o roślinność :roll:

Musze poczekac aż urosną mi trochę thuje, wtedy będę kombinować. Dziś wykupiłam chyba 7 części tego miesięcznika Ogrody :oops: tak biedne zalegały na półce :wink:

Mnóstwo ciekawych inspiracji :)

I zdecydowanie stwierdzam, że nowoczesne ogrody podobają mi się najbardziej :roll: Nie wiem tylko jak moje wiejskie kwiaty się do tego mają :wink: Ale zanim ddoczekam się czegoś na kształt nowoczesnego ogrodu, maki, hiacynty, peonie i tym podobne musza wystarczyć :)