przemoch 17.04.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Amarena to nic innego jak wiśnia/czereśnia po włosku podobno jest zdecydowanie jasniejsza i chłodniejsza od złotego dębu Kaśka !!! mieszasz mi kolory z temperaturą ! znowu te określenia kolorów zbudowane na przydawkach, ale tym razem już się domyślam o co chodzi - no może bardziej mniej niż więcej. Co do trawnika to walnij roundupa - przecież nie budujesz w dolinie Rospudy - poczekaj tyle ile karencja, zasiej trawę jak Tomuś w Pancernych, ugnieć/przewalcuj, a potem podlewaj-koś-podlewaj-koś. Koszenie powoduje że trawa zagęszcza się bardziej na dole, ale nie możesz kosić poniżej pewnej - określonej dla każdego gatunku trawy wysokości (musisz ustawić kosiarke na taką wys. koszenia - zwykle jest to jest 35mm) . Trawy zwykle są tak naprawdę mieszankami różnych odmian, niektóre odmiany dają porost bardziej horyzontalny a inne pionowy - tak jest np z rajgrasem : włoski idzie w górę a angielski bardzieij poziomo. Nie przejmuj się chwastami typu mlecz/mniszek, babka lancetowata. Wyglądają też ładnie, wszystkiego i tak nie wywalisz zawsze Ci wiatr nawieje jakieś nasiona. Możesz stosować specjalny piasek na chwasty dwuliścienne ale opinie co do rezultatów są różne - generalnie częste koszenie i podlewanie (zwłąszcza w upały) bardzo pomaga i przyspiesza zagęszczanie się darni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 17.04.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Roundup? A wiesz, że może się Twój pies zatruć tym? I dzieci Twoje? Ze nie wspomnę o kotach sąsiedzkich. Już lepiej glebogryzarkę pożyczyć i pojechać kilka razy w odstępach kilkudniowych. Albo poświęcić jeden dzień i wydrzec chwaściska ręcznie. jeżeli już to najpierw wyrwać wszystko a później glebogryzarka, odwrotnie to ze trzy razy więcej chwastów się urodzi jak roundup na koty tak dobrze działa to chyba do miski będę lać, coby u mnie nie lały i srały ale i tak Depesię lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 17.04.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Matko, to z trawą takie problemy są jak się ma konia to nie ma problemu chociaż koza albo jakiś baran też może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.04.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Jamles, ale koń (koza, baran) mi jej nie zasieją No .... chyba żeby .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 17.04.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Jamles, ale koń (koza, baran) mi jej nie zasieją No .... chyba żeby .... dla konia(kozy, barana) to same coś urośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 17.04.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 podobno indyki tez dobre są, tylko potem składają jajka bez skorupek i korale robią się im zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.04.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Przemoch indyk to jest dobry ... w Dzień Niepodległości Hejeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anrewi 18.04.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witaj kaśka maciej! Kiedyś już do Ciebie zaglądałam, potem zapodziałaś się gdzieś i teraz znowu do Ciebie trafiłam. Czy jest jakaś szansa, żebym mogła popodziwiać m.in Twój wypoczynek ogrodowy i firanki? Obecnie jestem na etapie wyboru firan do swojego domu - okna wciąż niestety mam gołe no i jak większość próbuję "wyrzeźbić" coś w ogródku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 przelotem witam Zestaw tarasowy bardzo fajny, tez mi juz wcześniej wpadł w oko. Co do firek to nie wiem co powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.04.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 przelotem witam Zestaw tarasowy bardzo fajny, tez mi juz wcześniej wpadł w oko. Co do firek to nie wiem co powiedziec Verunia, no jak co masz powiedzieć?? Prawdę I na dodatek nie musza ci się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.04.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Sluchajcie, albo ja jestem debil abo się nie da zmienić rozmiaru zdjęc na photobuckecie Sorka, ale nie mam czasu na wklejanie wszystkiego od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 no dobra, najwyżej mi się oberwie - trochę dziwne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.04.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 no dobra, najwyżej mi się oberwie - trochę dziwne są a co w nich dziwnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 no tak zachodza te panele na siebie. Chyba po prostu jeszcze nie widziałam nigdzie takiego zestawu i jeszcze się nie oswoiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.04.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 no tak zachodza te panele na siebie. Chyba po prostu jeszcze nie widziałam nigdzie takiego zestawu i jeszcze się nie oswoiłamaaaa, toooo. Mnie akurat nie to dziwi Mnie dziwi to, że sa nierówne Ale jak już wcześniej pisałam, domówiłam takie o równej długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 no właśnie o to mnie się rozchodziło -jedne krótkie drugie długie uffffffffffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.04.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 no właśnie o to mnie się rozchodziło -jedne krótkie drugie długie uffffffffffffale tylko na okno tarasowe reszta zostaje jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 A jak z trawnikiem? Ja płace za siany też 7zł z metra. Z rolki wyszłoby 13,5zł. Niestety mam tego trawnika 1500 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 18.04.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Verunia jak mnie się nie oberwało za te panele okienne, to Tobie tym bardziej się nie oberwie... no ja ogrodowo też walczę teraz, tak walczę, że rece mam podrapane jakbym się przez las jaki przedzierała... no może i prawda z dziczą walczę to mam za swoje a trawa, wydaje mi się, że można samemu spokojnie zrobić, najwyżej nie będzie na razie idealna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.04.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ja bede robić ciężkie, grube zasłony do salonu z jasnej surówki. Mało oryginalnie ale chyba takie lubie najbardziej. Jak wiesz nie znam sie na firankach. Wybór paneli chyba był dobry. Masz w domu sporo geometrycznych kształtów więc mam wrażenie, ze pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts