Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

Amarena to nic innego jak wiśnia/czereśnia po włosku podobno

jest zdecydowanie jasniejsza i chłodniejsza od złotego dębu

Kaśka !!! mieszasz mi kolory z temperaturą ! znowu te określenia kolorów zbudowane na przydawkach, ale tym razem już się domyślam o co chodzi - no może bardziej mniej niż więcej.

Co do trawnika to walnij roundupa - przecież nie budujesz w dolinie Rospudy - poczekaj tyle ile karencja, zasiej trawę jak Tomuś w Pancernych, ugnieć/przewalcuj, a potem podlewaj-koś-podlewaj-koś. Koszenie powoduje że trawa zagęszcza się bardziej na dole, ale nie możesz kosić poniżej pewnej - określonej dla każdego gatunku trawy wysokości (musisz ustawić kosiarke na taką wys. koszenia - zwykle jest to jest 35mm) . Trawy zwykle są tak naprawdę mieszankami różnych odmian, niektóre odmiany dają porost bardziej horyzontalny a inne pionowy - tak jest np z rajgrasem : włoski idzie w górę a angielski bardzieij poziomo. Nie przejmuj się chwastami typu mlecz/mniszek, babka lancetowata. Wyglądają też ładnie, wszystkiego i tak nie wywalisz zawsze Ci wiatr nawieje jakieś nasiona. Możesz stosować specjalny piasek na chwasty dwuliścienne ale opinie co do rezultatów są różne - generalnie częste koszenie i podlewanie (zwłąszcza w upały) bardzo pomaga i przyspiesza zagęszczanie się darni. :D

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Roundup? :o

A wiesz, że może się Twój pies zatruć tym?

I dzieci Twoje?

Ze nie wspomnę o kotach sąsiedzkich. :lol: :p

Już lepiej glebogryzarkę pożyczyć i pojechać kilka razy w odstępach kilkudniowych. :roll:

Albo poświęcić jeden dzień i wydrzec chwaściska ręcznie. :wink:

jeżeli już to najpierw wyrwać wszystko a później glebogryzarka, odwrotnie to ze trzy razy

więcej chwastów się urodzi :-?

jak roundup na koty tak dobrze działa to chyba do miski będę lać, coby u mnie nie lały i srały :evil: :wink:

ale i tak Depesię lubię :D

Witaj kaśka maciej! Kiedyś już do Ciebie zaglądałam, potem zapodziałaś się gdzieś i teraz znowu do Ciebie trafiłam. Czy jest jakaś szansa, żebym mogła popodziwiać m.in Twój wypoczynek ogrodowy i firanki? Obecnie jestem na etapie wyboru firan do swojego domu - okna wciąż niestety mam gołe :( no i jak większość próbuję "wyrzeźbić" coś w ogródku.

Pozdrawiam

no tak zachodza te panele na siebie. Chyba po prostu jeszcze nie widziałam nigdzie takiego zestawu i jeszcze się nie oswoiłam
aaaa, toooo. Mnie akurat nie to dziwi :lol: Mnie dziwi to, że sa nierówne :lol: Ale jak już wcześniej pisałam, domówiłam takie o równej długości

Verunia jak mnie się nie oberwało za te panele okienne, to Tobie tym bardziej się nie oberwie... ;)

no ja ogrodowo też walczę teraz, tak walczę, że rece mam podrapane jakbym się przez las jaki przedzierała... no może i prawda z dziczą walczę to mam za swoje ;)

a trawa, wydaje mi się, że można samemu spokojnie zrobić,

najwyżej nie będzie na razie idealna ;)

Ja bede robić ciężkie, grube zasłony do salonu z jasnej surówki. Mało oryginalnie ale chyba takie lubie najbardziej. Jak wiesz nie znam sie na firankach. Wybór paneli chyba był dobry. Masz w domu sporo geometrycznych kształtów więc mam wrażenie, ze pasują :lol: