Gość 18.04.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Anoleiz, pewnie że można samemu, ale trzeba się naprawdę przyłozyć i troche napracować. Kaska ma 350 m2 więc niby nie dużo . Ważne żeby był dobrze zwałowany bo ciężko to się póżniej kosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.04.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 U mnie pies udeptuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.04.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 A jak z trawnikiem? Ja płace za siany też 7zł z metra. Z rolki wyszłoby 13,5zł. Niestety mam tego trawnika 1500 m2 No to u Was jest taniej niż u mnie Z rolki to po 2 dychy Przeliczyłam to dokładnie i jeśli sama chciałabym założyć to wyszłoby mnie to jakieś 300zł max 500zł taniej. Ino nie wiem kiedy to bym robiła, chyba nocami Ten taki za 12zł to jest mieszanka ziemi z nasionami, przygotowują wszytko, stare podłoże odchwaszczają, traktują glebogryzarką i na to te 4 cm ziemi z nasionami No tanie to to nie jest. I mam przez to zgryza strasznego, bo robiąc samemu to mogę tą przyjemność rozłożyć na raty ale z drugiej strony 3 miesiące zakładac trawnik To się wakacje skończą A ja juz mam serdecznie dość tego piachu Miałam taką sporą kupkę pod kostkę, wzięło dmuchnęło i rozwiało mi po całej działce Nawet nie chcesz wiedzieć ile mam zawsze piachu na schodach Dlatego chcę ta trawę JUŻ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ja bede robić ciężkie, grube zasłony do salonu z jasnej surówki. Mało oryginalnie ale chyba takie lubie najbardziej. Jak wiesz nie znam sie na firankach. Wybór paneli chyba był dobry. Masz w domu sporo geometrycznych kształtów więc mam wrażenie, ze pasują czekam na fotki bo myślę o wymianie swoich o takie surowe by mi pasowały do wnętrza. Kupiłam takie tanie badziewie w Leroy- strasznie nierówne i z wadami. Szczerze nie polecam kupowania tam zasłon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 18.04.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 hmm... no 350 m to nie tak znowu dużo... w sumie ja może tak sobie bagatelizuje, bo i tak nie mam wyboru z moimi 5700 metrami... ni z rolki ni z metra nie wychodzi mi, żeby mnie było stać na angielski trawnik nabyty drogą kupna... ale fakt, że jak kto chce taki porządny trawniczek beż żadnego chwasta, to trzeba trochę pracy w niego włożyć... ech no ni ma nic za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 A jak z trawnikiem? Ja płace za siany też 7zł z metra. Z rolki wyszłoby 13,5zł. Niestety mam tego trawnika 1500 m2 No to u Was jest taniej niż u mnie Z rolki to po 2 dychy Przeliczyłam to dokładnie i jeśli sama chciałabym założyć to wyszłoby mnie to jakieś 300zł max 500zł taniej. Ino nie wiem kiedy to bym robiła, chyba nocami Ten taki za 12zł to jest mieszanka ziemi z nasionami, przygotowują wszytko, stare podłoże odchwaszczają, traktują glebogryzarką i na to te 4 cm ziemi z nasionami No tanie to to nie jest. I mam przez to zgryza strasznego, bo robiąc samemu to mogę tą przyjemność rozłożyć na raty ale z drugiej strony 3 miesiące zakładac trawnik To się wakacje skończą A ja juz mam serdecznie dość tego piachu Miałam taką sporą kupkę pod kostkę, wzięło dmuchnęło i rozwiało mi po całej działce Nawet nie chcesz wiedzieć ile mam zawsze piachu na schodach Dlatego chcę ta trawę JUŻ piach na schodach to pikuś, weź pod uwagę że ja mam psa który mi to wszystko do domu wnosi. jak pada błoto, jak sucho pył gliniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.04.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Anoleiz, pewnie że można samemu, ale trzeba się naprawdę przyłozyć i troche napracować. Kaska ma 350 m2 więc niby nie dużo . Ważne żeby był dobrze zwałowany bo ciężko to się póżniej kosi.No i własnie dlatego, że mam niby tak mało to się gryzę z tym tematem, żeby samemu zrobić. Z drugiej strony jestem ogrodowym debilem-amatorem. I na dodatek nie mam ani czasu, ani pomocy ani odpowiedniej ziemi I jakbym miała to spieprzyć a potem kogoś wołac to chyba dostałabym szału Moi znajomi własnie sami zakładali trawnik Kiszka wyszła:-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.04.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ja bede robić ciężkie, grube zasłony do salonu z jasnej surówki. Mało oryginalnie ale chyba takie lubie najbardziej. Jak wiesz nie znam sie na firankach. Wybór paneli chyba był dobry. Masz w domu sporo geometrycznych kształtów więc mam wrażenie, ze pasują czekam na fotki bo myślę o wymianie swoich o takie surowe by mi pasowały do wnętrza. Kupiłam takie tanie badziewie w Leroy- strasznie nierówne i z wadami. Szczerze nie polecam kupowania tam zasłonNo nie gadaj!! Ja kupiłam zasłony i takie jakby firany ( to co wisi w gabinecie) idealne są i TANIE!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.04.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ja bede robić ciężkie, grube zasłony do salonu z jasnej surówki. Mało oryginalnie ale chyba takie lubie najbardziej. Jak wiesz nie znam sie na firankach. Wybór paneli chyba był dobry. Masz w domu sporo geometrycznych kształtów więc mam wrażenie, ze pasują czekam na fotki bo myślę o wymianie swoich o takie surowe by mi pasowały do wnętrza. Kupiłam takie tanie badziewie w Leroy- strasznie nierówne i z wadami. Szczerze nie polecam kupowania tam zasłon Ja kupilam fajną grubą surówkę na Allegro po niecałe 5zł za mb Wziełam 15mb, a co, jak szaleć to szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ja jestem za tym zebys siedziała na tarasie z kawką i patrzyła jak się mlodzi ogrodnicy uwijają z trawką. Umnie niestety tacy mało wygledni robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anrewi 18.04.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Dzięki serdeczne za zdjęcia zestaw tarasowy bardzo ładny, ale przecież nikt nie twierdzi inaczej a co do firanek to myślałam że masz więcej zdjęć (one mnie szczególnie ostanio interesują) ale z tego co widzę to są super. Nawet nie myślałam, że takie ekrany mogą tak fajnie się prezentować. Chyba odgapię od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ja bede robić ciężkie, grube zasłony do salonu z jasnej surówki. Mało oryginalnie ale chyba takie lubie najbardziej. Jak wiesz nie znam sie na firankach. Wybór paneli chyba był dobry. Masz w domu sporo geometrycznych kształtów więc mam wrażenie, ze pasują czekam na fotki bo myślę o wymianie swoich o takie surowe by mi pasowały do wnętrza. Kupiłam takie tanie badziewie w Leroy- strasznie nierówne i z wadami. Szczerze nie polecam kupowania tam zasłonNo nie gadaj!! Ja kupiłam zasłony i takie jakby firany ( to co wisi w gabinecie) idealne są i TANIE!! No ta miałam widocznie pecha, ale sie zraziłam i już. Czy twoje to tez made in china? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.04.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ja jestem za tym zebys siedziała na tarasie z kawką i patrzyła jak się mlodzi ogrodnicy uwijają z trawką. Umnie niestety tacy mało wygledni robią ooooo to to to no nic, zobacze ile dostanę zwrotu vatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.04.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ja bede robić ciężkie, grube zasłony do salonu z jasnej surówki. Mało oryginalnie ale chyba takie lubie najbardziej. Jak wiesz nie znam sie na firankach. Wybór paneli chyba był dobry. Masz w domu sporo geometrycznych kształtów więc mam wrażenie, ze pasują czekam na fotki bo myślę o wymianie swoich o takie surowe by mi pasowały do wnętrza. Kupiłam takie tanie badziewie w Leroy- strasznie nierówne i z wadami. Szczerze nie polecam kupowania tam zasłonNo nie gadaj!! Ja kupiłam zasłony i takie jakby firany ( to co wisi w gabinecie) idealne są i TANIE!! No ta miałam widocznie pecha, ale sie zraziłam i już. Czy twoje to tez made in china?Moje były made in india te firanki, a zasłonki to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.04.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 dobry wieczór a ja tam lubię się czasem poumartwiać i zapewne jak przyjdzie czas to sama powalczę z trawnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.04.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 dobry wieczór a ja tam lubię się czasem poumartwiać i zapewne jak przyjdzie czas to sama powalczę z trawnikiem tak tak tak. Jak będziesz miała dwoje dzieci i chłopa czasem bywającego w domu to jedyne o czym będziesz marzyć jak już będziesz mieszkac to samodzielne założenie trawnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 załozę się, ze odpadniesz po trzecim wbiciu szpadla w glinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.04.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 załozę się, ze odpadniesz po trzecim wbiciu szpadla w glinie dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.04.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 eeeeeee tam ja mam lekką glinę a kopanie dobrze robi na nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 19.04.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 eeeeeee tam ja mam lekką glinę a kopanie dobrze robi na nerwy lekką powiadasz hmmmmm, u mnie załamał się mój teść przy kopaniu ( bo sma chciał wykopać pod ławy) Po 2 godzinach kazał zamówić małą łychę U mnie naprawdę jest twarda i zbita glina, zwłaszcza teraz jak jest dosypane ileś tam ich warstw, gruzu i innego badziewia . Witam niedzielnie: słonecznie, ale raczej chłodno i wietrznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts