Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A jak z trawnikiem? Ja płace za siany też 7zł z metra. Z rolki wyszłoby 13,5zł. Niestety mam tego trawnika 1500 m2 :roll:
No to u Was jest taniej niż u mnie :evil: Z rolki to po 2 dychy :o

Przeliczyłam to dokładnie i jeśli sama chciałabym założyć to wyszłoby mnie to jakieś 300zł max 500zł taniej. Ino nie wiem kiedy to bym robiła, chyba nocami :-? Ten taki za 12zł to jest mieszanka ziemi z nasionami, przygotowują wszytko, stare podłoże odchwaszczają, traktują glebogryzarką i na to te 4 cm ziemi z nasionami :roll: No tanie to to nie jest. I mam przez to zgryza strasznego, bo robiąc samemu to mogę tą przyjemność rozłożyć na raty :roll: ale z drugiej strony 3 miesiące zakładac trawnik :o To się wakacje skończą :-? A ja juz mam serdecznie dość tego piachu :evil: Miałam taką sporą kupkę pod kostkę, wzięło dmuchnęło i rozwiało mi po całej działce :evil: Nawet nie chcesz wiedzieć ile mam zawsze piachu na schodach :evil: Dlatego chcę ta trawę JUŻ :-?

Ja bede robić ciężkie, grube zasłony do salonu z jasnej surówki. Mało oryginalnie ale chyba takie lubie najbardziej. Jak wiesz nie znam sie na firankach. Wybór paneli chyba był dobry. Masz w domu sporo geometrycznych kształtów więc mam wrażenie, ze pasują :lol:

czekam na fotki bo myślę o wymianie swoich o takie surowe by mi pasowały do wnętrza. Kupiłam takie tanie badziewie w Leroy- strasznie nierówne i z wadami. Szczerze nie polecam kupowania tam zasłon

hmm... no 350 m to nie tak znowu dużo... w sumie

ja może tak sobie bagatelizuje, bo i tak nie mam wyboru z moimi 5700 metrami... ;)

ni z rolki ni z metra nie wychodzi mi, żeby mnie było stać na angielski trawnik nabyty drogą kupna...

ale fakt, że jak kto chce taki porządny trawniczek beż żadnego chwasta, to trzeba trochę pracy w niego włożyć... ech

no ni ma nic za darmo :)

A jak z trawnikiem? Ja płace za siany też 7zł z metra. Z rolki wyszłoby 13,5zł. Niestety mam tego trawnika 1500 m2 :roll:
No to u Was jest taniej niż u mnie :evil: Z rolki to po 2 dychy :o

Przeliczyłam to dokładnie i jeśli sama chciałabym założyć to wyszłoby mnie to jakieś 300zł max 500zł taniej. Ino nie wiem kiedy to bym robiła, chyba nocami :-? Ten taki za 12zł to jest mieszanka ziemi z nasionami, przygotowują wszytko, stare podłoże odchwaszczają, traktują glebogryzarką i na to te 4 cm ziemi z nasionami :roll: No tanie to to nie jest. I mam przez to zgryza strasznego, bo robiąc samemu to mogę tą przyjemność rozłożyć na raty :roll: ale z drugiej strony 3 miesiące zakładac trawnik :o To się wakacje skończą :-? A ja juz mam serdecznie dość tego piachu :evil: Miałam taką sporą kupkę pod kostkę, wzięło dmuchnęło i rozwiało mi po całej działce :evil: Nawet nie chcesz wiedzieć ile mam zawsze piachu na schodach :evil: Dlatego chcę ta trawę JUŻ :-?

piach na schodach to pikuś, weź pod uwagę że ja mam psa który mi to wszystko do domu wnosi. jak pada błoto, jak sucho pył gliniany.

Anoleiz, pewnie że można samemu, ale trzeba się naprawdę przyłozyć i troche napracować. Kaska ma 350 m2 więc niby nie dużo :roll: . Ważne żeby był dobrze zwałowany bo ciężko to się póżniej kosi.
No i własnie dlatego, że mam niby tak mało to się gryzę z tym tematem, żeby samemu zrobić. Z drugiej strony jestem ogrodowym debilem-amatorem. I na dodatek nie mam ani czasu, ani pomocy ani odpowiedniej ziemi :-? I jakbym miała to spieprzyć a potem kogoś wołac to chyba dostałabym szału :x

Moi znajomi własnie sami zakładali trawnik :roll: Kiszka wyszła:-?

Ja bede robić ciężkie, grube zasłony do salonu z jasnej surówki. Mało oryginalnie ale chyba takie lubie najbardziej. Jak wiesz nie znam sie na firankach. Wybór paneli chyba był dobry. Masz w domu sporo geometrycznych kształtów więc mam wrażenie, ze pasują :lol:

czekam na fotki bo myślę o wymianie swoich o takie surowe by mi pasowały do wnętrza. Kupiłam takie tanie badziewie w Leroy- strasznie nierówne i z wadami. Szczerze nie polecam kupowania tam zasłon

No nie gadaj!! Ja kupiłam zasłony i takie jakby firany ( to co wisi w gabinecie) idealne są i TANIE!! :wink:

Ja kupilam fajną grubą surówkę na Allegro po niecałe 5zł za mb :wink: Wziełam 15mb, a co, jak szaleć to szaleć :lol:

Dzięki serdeczne za zdjęcia :) zestaw tarasowy bardzo ładny, ale przecież nikt nie twierdzi inaczej :) a co do firanek to myślałam że masz więcej zdjęć (one mnie szczególnie ostanio interesują) ale z tego co widzę to są super. Nawet nie myślałam, że takie ekrany mogą tak fajnie się prezentować. Chyba odgapię od Ciebie :D

No nie gadaj!! Ja kupiłam zasłony i takie jakby firany ( to co wisi w gabinecie) idealne są i TANIE!! :wink:

No ta miałam widocznie pecha, ale sie zraziłam i już. Czy twoje to tez made in china?

No ta miałam widocznie pecha, ale sie zraziłam i już. Czy twoje to tez made in china?

Moje były made in india :roll: te firanki, a zasłonki to nie wiem

dobry wieczór

a ja tam lubię się czasem poumartwiać i zapewne jak przyjdzie czas to sama powalczę z trawnikiem :lol:

tak tak tak. Jak będziesz miała dwoje dzieci i chłopa czasem bywającego w domu to jedyne o czym będziesz marzyć jak już będziesz mieszkac to samodzielne założenie trawnika :D :lol:

eeeeeee tam ja mam lekką glinę a kopanie dobrze robi na nerwy :lol: :wink:
lekką powiadasz :D hmmmmm, u mnie załamał się mój teść przy kopaniu ( bo sma chciał wykopać pod ławy) Po 2 godzinach kazał zamówić małą łychę :roll: U mnie naprawdę jest twarda i zbita glina, zwłaszcza teraz jak jest dosypane ileś tam ich warstw, gruzu i innego badziewia :roll: .

Witam niedzielnie: słonecznie, ale raczej chłodno i wietrznie