Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mamy wiatrówkę. Strzelamy do tarczy. Nie mogłabym do zwierząt :roll: DO niczego co żyje.... No poprostu bym nie mogła :roll:

Szpaki zjadają nam czereśnie, wrony przekopują i niszczą trawnik, sąsiada pies ciagle gryzie nam siatkę i przełazi na naszą działkę, leje pod tuje, niszczy rabaty.... Mam jakiś hamulec. Nie potrafiłabym strzelić. :roll: Musze sie z tym pogodzić.

Mamy wiatrówkę. Strzelamy do tarczy. Nie mogłabym do zwierząt :roll: DO niczego co żyje.... No poprostu bym nie mogła :roll:

Szpaki zjadają nam czereśnie, wrony przekopują i niszczą trawnik, sąsiada pies ciagle gryzie nam siatkę i przełazi na naszą działkę, leje pod tuje, niszczy rabaty.... Mam jakiś hamulec. Nie potrafiłabym strzelić. :roll: Musze sie z tym pogodzić.

Nieeeeeeeeeeeee, no dziewczyny :o Czy ja pisałam, o tym, żeby zastrzelić?????????????? :o :o :o :o :o :o W życiu!!!!!!

Wystraszyć, nie zabić, to róznica.

No nic nie poradzę, mam psychiczną alergię na koty :x :x :x NIE CIERPIĘ, dobra zmieńmy temat. Wystarczy, ze mnie jedne Kot dziś w pracy podkurrrrr :x :x Wytrzymałam, uśmiechnęłam się :D i odwróciłam się na pięcie i wyszłam :roll:

W srodę będę miała przesrane

Koty mają to do siebie, że łażą tam gdzie chcą i nie każdemu się to podoba. Ale pomyśl Kasia ... jak gryzonie wyczują na Twojej posesji kota to się 5 razy zastanowią czy przyjść!! No ja z dwojga złego wolę mieć obsikana tuję niż zeżarte zapasy :D

Koty mają to do siebie, że łażą tam gdzie chcą i nie każdemu się to podoba. Ale pomyśl Kasia ... jak gryzonie wyczują na Twojej posesji kota to się 5 razy zastanowią czy przyjść!! No ja z dwojga złego wolę mieć obsikana tuję niż zeżarte zapasy :D
No dobra. Wytłumaczę to w ten sposób: to nie są koty perskie, rosyjskie czy jakieś inne piękne rasowe zwierzęta. Nic z tych rzeczy :-? To są ohydne, wyleniałe, stare, chore i zapchlone kocury, śmierdzące na odległość, choć podobno koty nie śmierdzą. Ehe :-? I teraz pomyśl: leje to to gdzie popadnie, a to na doniczkę, a to na mój nowy komplet tarasowy, a to na serwetkę z ławy tarasowej ( cuchnieeeeeeeee okropnie) i w końcu do piaskownicy mojej Córy :-? O ile mogę (powiedzmy) przymknąć oko (choć niechętnie) to jednak nijak nie wydzierżę, żeby moje dziecko bawiło się piasku, do którego wylał się ( sorka za taki kolokwializm) chory kot NIEEEE :x Aha, przykrywanie piaskownicy nic nie daje, potrafi skubany nie wiem jakim sposobem odsunąć pokrywę.

Zrobię zdjęcie, będziecie miały ogląd jak to wygląda i czy chciałybyście żeby takie coś siedziało Wam na tarasie :-?

Kasiu rozumiem o co ci chodzi mam podobny problem :-? :roll:
Uffffffffff, bo już myślałam, że jestem jakimś odmieńcem :lol: :wink:

swego czasu tez miałam kota i wtedy on przeganiał te obce, niestety zginął pod kołami jakigos auta prwie przy domu :cry:

ale moze to jet rozwiazanie, własny zadbany kot który oznaczy swój teren i obce nie beda właziły...

Ja też mogę się dołączyć do zrozumienia :roll: choć lubię koty to mnie wkurzają te, które od sąsiadów przyłażą i robią sobie ubikację z naszej działki

wkurzają mnie też psy , które walą pod samym ogrodzeniem a wyszły z państwem na spacer , choć mają swoje działki :roll:

też mam wiatrówkę i chyba ją załadujemy :lol:

sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie :wink:

na pewno pomogłoby pryskanie miejsc w które lubią sikać, tzn oblewać jakimś odstraszaczem, można kupić w sklepie zoologicznym,

chodzi mi o doniczki spody i mebelki, ale wcześniej trzeba to wszystko jakimś domestosem przejechać, żeby nei czuły swojego zapachu,

bo najgorsze w tym jest jak kot raz się zleje, to potem lubi to powtarzać w to samo miejsce...

hmm... a najlepszy chyba na takiego koty to kupić sobie psa,

bo huk raczej ich nie wystraszy, i tak w nocy czy jak nikogo w domu nie ma, będą chyba przyłaziły... :(

hmm... a najlepszy chyba na takiego koty to kupić sobie psa,

bo huk raczej ich nie wystraszy, i tak w nocy czy jak nikogo w domu nie ma, będą chyba przyłaziły... :(

Obawiam się że tak będzie. Koty nie zrażają się tak szybko. Wcześniej to pewnie były ich tereny i sie przyzwyczaiły tu przychodzić i znakują teren bo im obcy zamieszkał :lol:

Mogę się pośmiać bo jedyne szkody jakie robi mi kot to mój własny a te łatwiej znieść. W innym przypadku nie byłoby mi do śmiechu pewnie. No nie wiem co poradzić jak pies i kot wykluczony. W odstraszacze nie wierzę w takim przypadku a za zabijaniem zwierząt i ich krzywdzeniem tez nie jestem :(

Odstraszacze podziałają, chociaż nie powiedziane, że od razu. Jest to trochę upierdliwe, bo trzeba systematycznie traktować nimi kocie szlaki i miejsca, na których zostawiają oznakowania. Ale szansa na pozbycie się ich w ten właściwie bezkonfliktowy sposób jest. Zacznij od piaskownicy - brudnej piaskownicy własnego dziecka to i ja bym nie zniosła!!!!

jakoś nie widziałem żeby któryś lejąco-srający kot polował na gryzonie na moim ogrodzie

poleżeć na wycieraczce albo krześle ogrodowym to i owszem chętne są :evil:

jedno co mi się udało to przy pomocy odstrszacza oduczyć je lać w tujach,

przynajmniej tak mi się wydaje :roll: