Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wg mnie te odstraszacze w sprayu raczej nie są skuteczne :( - przetestowałam na moich 3 kotach i nic. Dzikie koty na naszą działkę nie wchodzą bo są psy :D

Ostatnio za to mam od cholery ptaszydeł, które wydziobują trawnik. Wygląda to jakby przeszedł przez działkę tajfun. Wszystko dokładnie powyrywane :evil: :evil: :evil:

Wg mnie te odstraszacze w sprayu raczej nie są skuteczne :( - przetestowałam na moich 3 kotach i nic. Dzikie koty na naszą działkę nie wchodzą bo są psy :D

Ostatnio za to mam od cholery ptaszydeł, które wydziobują trawnik. Wygląda to jakby przeszedł przez działkę tajfun. Wszystko dokładnie powyrywane :evil: :evil: :evil:

Weź mnie nie strasz :-? mam zakładać trawnik w tym tygodniu, a mój sąsiad ma przecież gołębie, które również lubią spacerować po naszej działce. Ja sie zastrzelę :lol: :lol: :lol:

Weź mnie nie strasz :-? mam zakładać trawnik w tym tygodniu, a mój sąsiad ma przecież gołębie, które również lubią spacerować po naszej działce. Ja sie zastrzelę :lol: :lol: :lol:

gołębi u siebie na działce nie widziałam a niedaleko sąsiad je hoduje i wypuszcza. To raczej są takie gawrony albo kruki i to one robią takie szkody. Czasami raniutko jak wstaję bażanty siedzą na działce, ale one szkód nie robią :D A poza tym śliczne są :D

kosy u mnie od zawsze są i one nie robią takich szkód - to są bardzo delikatne i miłe ptaszki :D Zawsze do nas przylatują takim dużym stadkiem - śliczne są :D

Te duże ptaszyska widziałam w akcji - normalnie wyrywają trawę i jeszcze dziobami ryją w ziemi, żeby dostać się do robali - niby dobrze bo zżerają larwy chrząszczy majowych :D ale przy okazji strasznie niszczą trawniki

Verunia pewnie że miałam zawsze pies u nas był i u mnie jak tylko sie przeprowadzę też będzie :lol: ale policzyć wiatrówkę odstraszacze nowe roślinki w miejsce wypalonych moczem smrodek przeganianie ptaszysków to najkorzystniej wychodzi pies bo sie jeszcze z dzieciakami pobawi :lol:

No a jedzenie, szczepienia, leczenie, zabawki, smakołyki, smycze, ewentualne szkody , no wątpie czy taniej. Ale radośc z posiadania psa bezcenna.

Ale trzeba być być absolutnie przekonanym że się go chce i ma dla niego czas. Kasia coś wspominała, że nie bardzo im pies pasuje.

No a jedzenie, szczepienia, leczenie, zabawki, smakołyki, smycze, ewentualne szkody , no wątpie czy taniej. Ale radośc z posiadania psa bezcenna.

Ale trzeba być być absolutnie przekonanym że się go chce i ma dla niego czas. Kasia coś wspominała, że nie bardzo im pies pasuje.

Dokładnie tak :roll: Miałabym czwarte dziecko, a już z tymi trzema nie wyrabiam. Nie wyobrazam sobie traktowania psa jak zabawki :roll: I jak widze, jak coniektórzy beztosko zostawiają psa u rodziców, bo jadą tu, bo jadą tam, bo na wakacje to nie można, bo na ferie to mu za zimno będzie to mnie to tak drażni, że ......... :evil: MOja teciowa ma psa, jej córka ma psa, moja siostra ma psa. Jednym słowem, nie miałabym go komu podrzucić :wink: :roll:

Choć taką Nelkę jak ma moja sis to chętnie, chętnie. Nawet mój małżon ją lubi :o