Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

Kasiu faktycznie pies to kolejne dziecko, tylko ze dziecko z wiekiem staje sie coraz bardziej samodzielne, a pies przez kilkanascie lat jest wiecznym dzieckiem.

Nasz np. ma 2 lata i my przez najblizsze 10 lat nie pojedziemy na urlop (no chyba, ze oddzielnie ale tego nie praktykujemy), bo okazalo sie, ze pies ma chore oko i dozywotnio musi miec podawane krople codziennie, ktore tylko my mu mozemy podac. Nikt z rodziny sie nie odwazy, bo pies wazy okolo 90 kg i wyglada groznie (tylko tak wyglada :p ).

Co do kotow to mimo, ze mamy swojego od listopada (ktos go z auta maluskiego wyrzucil) to innych nie lubie (mojego lubie). Obydwoje jestesmy z mezem uczuleni na koty. Ja to raczej psiara jestem i kochawm wszystkie psy.

Powiem Ci tylko, ze wczesniej pelno wieczorami lazilo takich wylinialych poobijanych po podworku mimo, ze mamy psy. Odkad pojawil sie nasz kot obcych kotow wokol domu na razie nie widze (odpukac)

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

aa to ja to wszystko rozumiem i znam konsekwencje posiadania psa :D mnie denerwuja ludzie którzy biorą psa a nie zastanowią sie czy w razie wyjazdu bedzie się miał kto nim zaopiekować czy liczą sie z tym że jak nie ma kto pilnowac to trzeba szukać lokalu gdzie zwierzaki przyjmują ale dla mnie obecność piesa to przewaga wiecej plusów niż minusów a nie wspomnę już że Piotrusia psy jak magnes przyciągają :lol:

aa to ja to wszystko rozumiem i znam konsekwencje posiadania psa :D mnie denerwuja ludzie którzy biorą psa a nie zastanowią sie czy w razie wyjazdu bedzie się miał kto nim zaopiekować czy liczą sie z tym że jak nie ma kto pilnowac to trzeba szukać lokalu gdzie zwierzaki przyjmują ale dla mnie obecność piesa to przewaga wiecej plusów niż minusów a nie wspomnę już że Piotrusia psy jak magnes przyciągają :lol:

Tacy ludzie, ktorzy kupuja psa pod wplywem emocj czesto w momencie wyjazdu, gdy nie maja co z psiakiem zrobic zabieraja go ze soba i wyrzucaja na pierwszym postoju w lesie. Stad tyle tych biedakow jest w schroniskach :evil: . Ja dla takich, ktorzy tak robia bylabym za kara i to nawet wiezienia, bo czlowiek sobie poradzi, a pies niczego nie jest winien, a cierpi przez takich wlasnie ludzi.

my to raczej z takich kochających psy u nas zawsze był pies nawet w blokach i dla mnie to oczywiste że pies bedzie tym bardziej że we własnym domku będzie miał swoje miejsce z piękna budą i kojec dostanie nie po to zeby siedzial tam po całych dniach ale żeby miał swój dom :D a może gdyby Piotruś tak nie ciągnął do psów to miałabym argument przeciwko ale On z tych co to każdego psa chce przytulić i pogłaskać :lol:

a takich co biorą "zabawke" i jak sieznudzi wyrzucają w lesie to bym normalnie od razu na jakieś safarii z kawałkiem mięcha w kieszeni wysyłała :evil:

A jak tam sprawa trawnika?

Ja swojej trawy jeszcze nie widzę ale słyszę jak rośnie :wink:

No najprawdopodobnie jutro będzie zakładany :roll: Zeby tylko akurat jutro nie padało :roll:

A na ktory wariant sie zdecydowalas, bo byly trzy jesli dobrze pamietam :p .

A jak tam sprawa trawnika?

Ja swojej trawy jeszcze nie widzę ale słyszę jak rośnie :wink:

No najprawdopodobnie jutro będzie zakładany :roll: Zeby tylko akurat jutro nie padało :roll:

A na ktory wariant sie zdecydowalas, bo byly trzy jesli dobrze pamietam :p .

Mapgie, na ten środkowy czyli po 12 zł. Przeliczyłam wszystko dokładnie i wyszło mi, że gdybym sama chciała to zori to koszotwałoby mnie to jakies 1000zł drożej. Nie licząc pracy, tylko jeszcze nie weim kto ewentualnie by to zrobił. Ten pan robił już paru naszym znajomym ogrody, trawniki i jest godny polecenia. Zaden ździerca.

A najtańsza ziemia ogrodowa jaką znalazłam była w cenie 700zł za wywrotkę z transportem.

Własnie dzwonił pan, będą w czwartek.

Pozwalam sobie wkleić wypowiedź pewnego forumowicza ponieważ wyraził się pochlebnie na temat mojego domu :D :lol: Gdyby było inaczej skasowałabym w cholere :wink:

Płot ok, tez lubie dyskrecje, drzwi wejsciowe rewelacja!!!!! i te DONICE!!!! no wymiękam przy 5 focie. Kurde a ta jadalnia, mniam. Wymiekam przy meblach tarasowych - pełen odjazd - o takich właśnie śnie.

O MATKO, Twoje zdjęcie było kiedyś Twoim Avatarem, albo znam Cie, hmm, tylko niebardzo wiem z skąd. Teraz widze ze śledziłem Twój dziennik, znam te schody i biurko ze srebrnym bokiem.

Allllle kanapa, wooow, masa poduszek, extra.

AAAAAAAAAAAAAAAaa, czarna lodówka, ale jaja.

I pokój małej (ten różowy) jest śliczny, gdzieś go kupiła?

Wszystko bardzo mi sie podoba, tylko tak sobie myślę, czy nie za dużo czekoladowego brązu? My chcemy go z moią małżą uniknąć u nas i właśnie wybraliśmy.......brązowe płytki do salonu......i tak właśnie się kończy z tym brązem. A kuchnia u nas bedzie czerwona albo bordowa, ufff zazipałem sie, tak szybko pisałem.......

No dziękuje bardzo. :D

Pozwalam sobie wkleić wypowiedź pewnego forumowicza ponieważ wyraził się pochlebnie na temat mojego domu :D :lol: Gdyby było inaczej skasowałabym w cholere :wink:

Płot ok, tez lubie dyskrecje, drzwi wejsciowe rewelacja!!!!! i te DONICE!!!! no wymiękam przy 5 focie. Kurde a ta jadalnia, mniam. Wymiekam przy meblach tarasowych - pełen odjazd - o takich właśnie śnie.

O MATKO, Twoje zdjęcie było kiedyś Twoim Avatarem, albo znam Cie, hmm, tylko niebardzo wiem z skąd. Teraz widze ze śledziłem Twój dziennik, znam te schody i biurko ze srebrnym bokiem.

Wszystko bardzo mi sie podoba, tylko tak sobie myślę, czy nie za dużo czekoladowego brązu? My chcemy go z moią małżą uniknąć u nas i właśnie wybraliśmy.......brązowe płytki do salonu......i tak właśnie się kończy z tym brązem. A kuchnia u nas bedzie czerwona albo bordowa, ufff zazipałem sie, tak szybko pisałem.......

No dziękuje bardzo. :D