Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moja rada jest taka: zanim cpykniesz to pomyśl nad tym co ma byc na zdjęciu. Co chcesz sfotografować. Moze warto robić zdjecia poszczególnych części. Wtedy lepiej wychodzą w zblizeniach. Może warto podkreślić, pokazać jakiś szczegół np. wykończenia. Wtedy uważaj aby inne niepotrzebne rzeczy nie zawaliły kadru np. pół zdjecia podłogi lub sufitu. Czasem wystarczy obiektyw dać milimetr w drugą stronę a na zdjeciu nie bedzie juz widać np. niedekoracyjnej kratki wentylacyjnej. Można tak pisać ale chyba wiesz o co mi chodzi. Zastanów się, wymyśl sobie zdjecie i potem zrób kilka takich samych zdjeć. Któreś będzie dobre :lol:

dokładnie to samo miałam napisać. zrób zdjęcia detali, np. czerwonych na półce w łazience

poza tym zdjęcia całego pomieszczenia, zwłaszcza jak robisz z góry lub z dołu są skazane na porażkę chyba że potrafisz je obrobić i wyprostować perspektywę.

rozumiem że nie podoba Ci się kratka?

jakoś to przeżyję. :wink: i tak mi się u Ciebie będzie podobać 8)

zdecydowanie wolę linie, paski od kratki :p :lol: No toś my se doradziły.

:lol:

to może szersze te deski?

no może masz rację :roll:

taka ujdzie??

http://www.kornalski.com/drew7/Drew7m3_04.jpg

kolor inny ofkors

ta jest luks

Była pani od trawnika, w sprawie placków :roll:

Otóż pani sie zarzeka, że to zarośnie, aleeeeeee ponieważ miałam minę kretyna albo czegoś w tym rodzaju i w przyszłym tygodniu jeszcze raz dosieją mieszankę w te placki. No i powiedziała, że KONIECZNIE trzeba już skosić :o no wszystko fajnie, tylko nie mamy póki co czym :lol:

Jakie kosiarki polecacie?? Tylko nie polecajcie mi traktorka, bo ani środków, ani powierzchni u mnie nie ma na traktorek :)

Aha, no i w kwestii chwastów, co to jest u mnie pod dostatkiem w tejże trawie, to pani powiedziała, ze po 2-3 koszeniach śladu po nich nie będzie. A Kasia jak dziecko: A jak zostaną to co??? :D Pani miała mnie dość :lol: Ale zapewniła, że osobiście przyjdzie je wyplewić :D

a ja się tak starałam usunąć wszystkie :wink:

ja się na kosiarkach nie znam. może tą co sama kosi :wink:

a chcesz z kablem czy spalinową? bo te akumulatorowe to podobno strasznie słabe

mąż wybrał jakąś spalinową, mówi mi, że bardzo ładnie wygląda :o Własnie ma po nią jechać :roll:

o tak wygląda

http://www.ksylon.pl/_var/gfx/ebc1b884b50642e5e1f2eebdfd4973cd.jpg

Moc 4,5KM, 5 stopni koszenia, mieli/zbiera

taka sama co sama kosi kosztuje 500zł więcej, a ta już tania nie jest :roll:

ta co sama kosi ma ten minus że rozrzuca trawę na trawnik.

wygląda całkiem całkiem. zobaczcie jak się ściąga kosz bo w sumie w koszeniu najbardziej wkurzające jest jak skosisz po czym pół trawy z pojemnika wypadnie na trawnik podczas szamotaniny

a ja się tak starałam usunąć wszystkie :wink:

ja się na kosiarkach nie znam. może tą co sama kosi :wink:

a chcesz z kablem czy spalinową? bo te akumulatorowe to podobno strasznie słabe

mąż wybrał jakąś spalinową, mówi mi, że bardzo ładnie wygląda :o Własnie ma po nią jechać :roll:

o tak wygląda

http://www.ksylon.pl/_var/gfx/ebc1b884b50642e5e1f2eebdfd4973cd.jpg

Moc 4,5KM, 5 stopni koszenia, mieli/zbiera

taka sama co sama kosi kosztuje 500zł więcej, a ta już tania nie jest :roll:

A z napędem na koła jest?

Kupilismy bardzo podobną , tylko silnik większy i większe tylnie koła. Ale ja mam więcej koszenia :wink:

A z napędem na koła jest?

Kupilismy bardzo podobną , tylko silnik większy i większe tylnie koła. Ale ja mam więcej koszenia :wink:

hmmm, nie wiem czy ma napęd :roll:

tylko takie coś znalazłam na stronie:

łożyskowane koła, wytrzymała stalowa obudowa, składane uchwyty i kosz z miękkiego materiału (łatwiejszy transport i przechowywanie)