Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tak pod warunkiem że masz dziure w murze - ciepło musi być wywalane poza pomieszczenie

jak na poddaszu jest za ciepło to może dach jest źle ocieplony

hmmm, zimą nie było mi zimno na poddaszu. Było w sam raz :roll: Poddasze ocieplone jest 15+5 wełny. Trzeba będzie pewnie ocieplić jeszcze strych :roll:

Dziury jak się domyslasz nie mam :x :x :x

kasia ale zimą grzejesz, więc bedzie zawsze ciepło, co najwyżej to ciepło będzie droższe.

dziura w szybie spowoduje pójście w cholere całego gazu ze środka więc to okno będzie nieźle piździć w zimę

powiem tak: ja bym raczej szła w lepszą izolację dachu, roletki na veluxach itp. niż w klime

(u nas izolacji jest 30cm :roll:)

kasia ale zimą grzejesz, więc bedzie zawsze ciepło, co najwyżej to ciepło będzie droższe.

dziura w szybie spowoduje pójście w cholere całego gazu ze środka więc to okno będzie nieźle piździć w zimę

powiem tak: ja bym raczej szła w lepszą izolację dachu, roletki na veluxach itp. niż w klime

(u nas izolacji jest 30cm :roll:)

jak mówiłam, ze 20 to ciut za mało to nieeeeeeeeeeeee, wszyscy w domu mnie zakrzyczeli :evil:

A z tym ogrzewaniem to naprawdę nie jest tak źle :roll: Nie powiedziałabym, że dużo zapłaciliśmy, zważywszy, ze to 1 sezon, że zima sroga i że przez 2 tygodnie w te największe mrozy piec się zatrzymał na 25 stopniach :o :lol: Myślę, że całkiem przyzwoity rachunek nam wyszedł za gaz. Więc myślałam, że latem będzie dało się zyć :roll:

Hmm, roletki. Tez chciałam roletki, ale mój szanowny stwierdził, ze materiałowe wystarczą :evil:

Czuję, że będzie miał dziś ciężki dzień :evil: :lol:

ja nie mówię że dużo za ciepło płacisz tylko że niezależnie od izolacji da się tak podhajcować żeby i tak było ciepło.

chyba najbardziej izolacja wyłazi właśnie w lato jak słońce grzeje dach. ciekawe jak to u nas będzie. chociaż znowuż u nas gwc mam nadzieję że da radę schłodzić atmosfere

Cześć Kasiu, Cześć kasiowi komentatorzy. ja tylko na chwilę bo mi się zaplątało jedno Twoje zdjęcie ze zlotu i bez sensu, żebyś go nie miała.

http://message.axkickboxing.com/images/user_uploaded/Delll%20Mann/FAT%20GIRL%20SHAUN.jpg

no to lecę :wink:

cze wieczorne :roll:

w mieszkaniu, na poddaszu 75m2 mieliśmy wszędzie baaaaardzo ciemne rolety i okna w ciągu dnia zamknięte i zasłonięte :roll:

ciemno było jak w du...... 8)

ale jak wracaliśmy wieczorkiem z pracy i po zachodzie słońca robiliśmy przeciągi to w nocy dało się żyć :roll: :roll:

no aleeee.....ciemno :roll:

no to kupiliśmy klime i wyrzut/rurkę, Jurek wystawił przez otworek wywiercony pod parapetem :wink:

dziurka/rurka miała ok 5 cm średnicy 8)

i wtedy to było ok 8)

po pracy jasno i chłodno 8) :lol: :lol: :lol:

uffffffffffff :roll:

sie nagadałam 8) :lol:

Gosia ale Twoj Jurek to sie zna na wszystkim i nie kazdy chlop jest taki kumaty ;)
otóż to :roll:

Nefcia, doszedł wielkie dzięki :)

Znalazłąm podobną firme u nas i wczoraj tam dzwoniłam :roll: Niestety bez rozpierdówy połowy domu nie da się tego zrobić. Czyli odpada. :-?

jedyne rozwiązanie to przenośny klimatyzator :roll: Tu jedynie trzeba w jednym miejscu zrobić otwór 5x5cm. Na tyle szanownego chyba namówię :roll: Choć za radą Gosi i innej tajemniczej koleżanki forumowej 8) pozamykałam okna, opuściłam rolety i da się zyć. Jest zdecydowanie chłodniej :)

Gosia ale Twoj Jurek to sie zna na wszystkim i nie kazdy chlop jest taki kumaty ;)
otóż to :roll:

Nefcia, doszedł wielkie dzięki :)

Znalazłąm podobną firme u nas i wczoraj tam dzwoniłam :roll: Niestety bez rozpierdówy połowy domu nie da się tego zrobić. Czyli odpada. :-?

jedyne rozwiązanie to przenośny klimatyzator :roll: Tu jedynie trzeba w jednym miejscu zrobić otwór 5x5cm. Na tyle szanownego chyba namówię :roll: Choć za radą Gosi i innej tajemniczej koleżanki forumowej 8) pozamykałam okna, opuściłam rolety i da się zyć. Jest zdecydowanie chłodniej :)

Niech nie gadają pierdół.

Wystarczy jedna dziura na strych - tam rozprowadzasz rurki freonowe/odwodnienie i elektrykę , zakładasz dwie czy trzy pompy i jechane,.

Potem wypuszczasz odwodnienie na zewnątrz przy podbitce (a ta rurka to średnicy może 1-1,5 cm) i wieszasz jednostkę centralna na elewacji ( z doprowadzeniem prądu).

Jak to zrobią wszystko delikatnie i z głową (schodząc do urządzeń ze strychu) to nie będzie rozpierduchy - jesli nei widzieli pomieszczeń to nie wiedzą o czym gadają :):) Może niech podjadą, co ?

Nefcia, też tak się umówiłam z nimi, ze mają podjechać. Bo wiesz, na odległość to se można :roll:

Mają przyjechać w przyszłym tygodniu.

od ponad godziny grzmi i pioruny walą jak dzikie, ale nic nie pada :roll:

Jeden plus, to że chmury zasłoniły słońce :)