mayland 01.07.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Montowaliśmy u szefa w gabinecie taki wolnostojący klimatyzator. Szklarz wyciał dziurę w szybie w oknie i tam podłączona była rura wyrzucajaca ciepłe powietrze. Na zimę była zaślepka tej dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 01.07.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 tak pod warunkiem że masz dziure w murze - ciepło musi być wywalane poza pomieszczenie jak na poddaszu jest za ciepło to może dach jest źle ocieplonyhmmm, zimą nie było mi zimno na poddaszu. Było w sam raz Poddasze ocieplone jest 15+5 wełny. Trzeba będzie pewnie ocieplić jeszcze strych Dziury jak się domyslasz nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.07.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 kasia ale zimą grzejesz, więc bedzie zawsze ciepło, co najwyżej to ciepło będzie droższe. dziura w szybie spowoduje pójście w cholere całego gazu ze środka więc to okno będzie nieźle piździć w zimę powiem tak: ja bym raczej szła w lepszą izolację dachu, roletki na veluxach itp. niż w klime (u nas izolacji jest 30cm ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 01.07.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 kasia ale zimą grzejesz, więc bedzie zawsze ciepło, co najwyżej to ciepło będzie droższe. dziura w szybie spowoduje pójście w cholere całego gazu ze środka więc to okno będzie nieźle piździć w zimę powiem tak: ja bym raczej szła w lepszą izolację dachu, roletki na veluxach itp. niż w klime (u nas izolacji jest 30cm )jak mówiłam, ze 20 to ciut za mało to nieeeeeeeeeeeee, wszyscy w domu mnie zakrzyczeli A z tym ogrzewaniem to naprawdę nie jest tak źle Nie powiedziałabym, że dużo zapłaciliśmy, zważywszy, ze to 1 sezon, że zima sroga i że przez 2 tygodnie w te największe mrozy piec się zatrzymał na 25 stopniach Myślę, że całkiem przyzwoity rachunek nam wyszedł za gaz. Więc myślałam, że latem będzie dało się zyć Hmm, roletki. Tez chciałam roletki, ale mój szanowny stwierdził, ze materiałowe wystarczą Czuję, że będzie miał dziś ciężki dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.07.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 ja nie mówię że dużo za ciepło płacisz tylko że niezależnie od izolacji da się tak podhajcować żeby i tak było ciepło. chyba najbardziej izolacja wyłazi właśnie w lato jak słońce grzeje dach. ciekawe jak to u nas będzie. chociaż znowuż u nas gwc mam nadzieję że da radę schłodzić atmosfere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 01.07.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Cześć Kasiu, Cześć kasiowi komentatorzy. ja tylko na chwilę bo mi się zaplątało jedno Twoje zdjęcie ze zlotu i bez sensu, żebyś go nie miała. http://message.axkickboxing.com/images/user_uploaded/Delll%20Mann/FAT%20GIRL%20SHAUN.jpg no to lecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.07.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Kaska, nie powstrzymuj się, zabij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 01.07.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Kaska, nie powstrzymuj się, zabij no coś ty, zabiję coś takiego http://i.frazpc.pl/pliki/2002/board_graf/111169099014258942.jpg a pójde siedzieć za człowieka nie kalkuluje mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.07.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 ja pierniczę, to faktycznie typowa pozostałość na kapsle P.S. dandi nie podejrzewałam cię o takie ciągoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 01.07.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 cze wieczorne w mieszkaniu, na poddaszu 75m2 mieliśmy wszędzie baaaaardzo ciemne rolety i okna w ciągu dnia zamknięte i zasłonięte ciemno było jak w du...... ale jak wracaliśmy wieczorkiem z pracy i po zachodzie słońca robiliśmy przeciągi to w nocy dało się żyć no aleeee.....ciemno no to kupiliśmy klime i wyrzut/rurkę, Jurek wystawił przez otworek wywiercony pod parapetem dziurka/rurka miała ok 5 cm średnicy i wtedy to było ok po pracy jasno i chłodno uffffffffffff sie nagadałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 01.07.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Gosia, ja już nawet znalazłam cos takiego o czym piszesz Trza będzie wiercić dziurę, w małżowym brzuchu, żeby to zrobił sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 01.07.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Gosia, ja już nawet znalazłam cos takiego o czym piszesz Trza będzie wiercić dziurę, w małżowym brzuchu, żeby to zrobił sam Jurek robił SAM wierć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 01.07.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Gosia ale Twoj Jurek to sie zna na wszystkim i nie kazdy chlop jest taki kumaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.07.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Kaśka , doszedł mail ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.07.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 dzień dobry cześć Leniwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 02.07.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Gosia ale Twoj Jurek to sie zna na wszystkim i nie kazdy chlop jest taki kumaty otóż to Nefcia, doszedł wielkie dzięki Znalazłąm podobną firme u nas i wczoraj tam dzwoniłam Niestety bez rozpierdówy połowy domu nie da się tego zrobić. Czyli odpada. jedyne rozwiązanie to przenośny klimatyzator Tu jedynie trzeba w jednym miejscu zrobić otwór 5x5cm. Na tyle szanownego chyba namówię Choć za radą Gosi i innej tajemniczej koleżanki forumowej pozamykałam okna, opuściłam rolety i da się zyć. Jest zdecydowanie chłodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 02.07.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Są chmury, ufffffffff Chyba nawet będzie lało, grzmi już okrutnie. Zmykam z tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 02.07.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Kasiu zeby Cie ta burza nie porwala z tego tarasu, zmykaj do domciu wczoraj we Wroclawiu wieczorem urwanie chmury, a u mnie na wsi spadlo pare kropel deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.07.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Gosia ale Twoj Jurek to sie zna na wszystkim i nie kazdy chlop jest taki kumaty otóż to Nefcia, doszedł wielkie dzięki Znalazłąm podobną firme u nas i wczoraj tam dzwoniłam Niestety bez rozpierdówy połowy domu nie da się tego zrobić. Czyli odpada. jedyne rozwiązanie to przenośny klimatyzator Tu jedynie trzeba w jednym miejscu zrobić otwór 5x5cm. Na tyle szanownego chyba namówię Choć za radą Gosi i innej tajemniczej koleżanki forumowej pozamykałam okna, opuściłam rolety i da się zyć. Jest zdecydowanie chłodniej Niech nie gadają pierdół. Wystarczy jedna dziura na strych - tam rozprowadzasz rurki freonowe/odwodnienie i elektrykę , zakładasz dwie czy trzy pompy i jechane,. Potem wypuszczasz odwodnienie na zewnątrz przy podbitce (a ta rurka to średnicy może 1-1,5 cm) i wieszasz jednostkę centralna na elewacji ( z doprowadzeniem prądu). Jak to zrobią wszystko delikatnie i z głową (schodząc do urządzeń ze strychu) to nie będzie rozpierduchy - jesli nei widzieli pomieszczeń to nie wiedzą o czym gadają :) Może niech podjadą, co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 02.07.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Nefcia, też tak się umówiłam z nimi, ze mają podjechać. Bo wiesz, na odległość to se można Mają przyjechać w przyszłym tygodniu. od ponad godziny grzmi i pioruny walą jak dzikie, ale nic nie pada Jeden plus, to że chmury zasłoniły słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts