Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

kochana nie pomogę...

mam przynajmniej dwóch na rok takich co nie płacą....Już sama nie wieim co z tym robić. NIe chce mi sie lecieć do sądu, bo to nie są aż takie pieniądze, zeby się latami procesować.

Moja koleżanka po fachu robi tak, ze oddaje kolejne etapy projektu i za każdy od razu rząda kasy, ręka w rękę...chyba też tak będę musiała...Może i dla Ciebie to jest sposób na przyszłość...

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kochana nie pomogę...

mam przynajmniej dwóch na rok takich co nie płacą....Już sama nie wieim co z tym robić. NIe chce mi sie lecieć do sądu, bo to nie są aż takie pieniądze, zeby się latami procesować.

Moja koleżanka po fachu robi tak, ze oddaje kolejne etapy projektu i za każdy od razu rząda kasy, ręka w rękę...chyba też tak będę musiała...Może i dla Ciebie to jest sposób na przyszłość...

No to jest doskonały pomysł.

Tylko jak go zrealizować w przypadku tłumaczeń poprzez internet :roll: Zaufałam koleżance (tak, koleżance!!) wysłalam jej to tłumaczenie i kasy nie widzę. Pieniądze żadne, ale mnie się to w głowie nie mieści, żeby ot tak zwyczajnie nie zaplacić za wykonaną usługę :o :-?

Tak mi się własnie wydaje, że ludzie na tym bazują, że nie pójdziesz przecież do sądu :roll:

Powiedzcie mi, jak "wydębić" kasę od klienta za wykonane zadanie :evil: :evil: :evil:

Mnie się to w głowie nie mieści, żeby nie zapłacić komuś za wykonaną rzecz :-?

Weź firmę windykacyjną. Oni biorą kasę albo na dzień dobry - procent długu (ale "sprzedajesz" im problem). Albo na koniec po odzyskaniu.

Wprowadziłysmy w mojej firmie i życie jest piękne.

I nie myśl, że odbieraja tak tylko długi ponad 100k :):)

Kiedyś pozbyłyśmy się problemu na poziomie 4k.

No to jest doskonały pomysł.

Tylko jak go zrealizować w przypadku tłumaczeń poprzez internet :roll:

No, chyba dokładnie tak samo - wysyłać partię materiału i oczekiwać przelania kolejnej transzy? No, chyba ze chodzi o pół strony...

Zaufałam koleżance (tak, koleżance!!) wysłalam jej to tłumaczenie i kasy nie widzę. Pieniądze żadne, ale mnie się to w głowie nie mieści, żeby ot tak zwyczajnie nie zaplacić za wykonaną usługę :o :-?

Tak mi się własnie wydaje, że ludzie na tym bazują, że nie pójdziesz przecież do sądu :roll:

Pytanie, czy o tym rozmawiałyście otwarcie? Wcześniej kwota była ustalona, określony termin przekazania, ew. jakieś przypomnienie, ze termin mija? Piszę takie oczywistości, bo często ludzie mało jasno i otwarcie mówią o pieniądzach, szczególnie, jeśli robimy coś dla znajomych, pewne rzeczy po prostu inaczej mogą być rozumiane.. :-?

pewnie seanse ma :roll:

seanse? to już ją zdiagnozowali? Cześć, jestem Kasia i popijam. Wszyscy serdecznie witamy księ: cześć Kasiu 8)

swój swego pozna, niee?? :D

Nikt mnie cały dzień nie odwiedził to co się będę odzywać :p

Jeździłam se na swoim nowiuytkim, przepięknym czarnym rowerze 8) typu" holender 8) Wrażenia: bezcenne