kaśka maciej 29.12.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Mnie woda, kanaliza, co z materiałem (również kotłownia) i robocizna wyniosła ok 40tys Hmm, no taki mamy kosztorys 22 tysiące z małym kawałkiem oczywiście materiał i robota można podejrzewać jakieś ewentualne 10% zwyżki, ale chyba nie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.12.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 No to się cieszcie U mnie wyszło jak widać drożej Materiały mam podobno dobre, robocina to sie okaże po jakimś czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.12.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 No to się cieszcie U mnie wyszło jak widać drożej Materiały mam podobno dobre, robocina to sie okaże po jakimś czasie ale może Ty masz większy dom?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.12.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 No mam większy. Ale nie zeby aż tak U mnie doszły też dodatkowe punkty których nie było w projekcie np. pralka, zmywarka,kotłownia,garaż,bidet no i kaloryferów jest więcej. Pierwsza wycena była niższa ale ostatecznie wyszło tyle nie mniej. Kotłownię mamy rozbudowaną. Mogła być prostsza ale woleliśmy nie ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.12.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 No mam większy. Ale nie zeby aż tak U mnie doszły też dodatkowe punkty których nie było w projekcie np. pralka, zmywarka,kotłownia,garaż,bidet no i kaloryferów jest więcej. Pierwsza wycena była niższa ale ostatecznie wyszło tyle nie mniej. Kotłownię mamy rozbudowaną. Mogła być prostsza ale woleliśmy nie ryzykować. Już mnie lepiej nie strasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.12.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Nie bój się Ty bedziesz grzać gazem więc piec napewno tańszy i kotłownia mniej skomplikowana Jak doliczysz koszty przyłacza gazowego to cena podskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.12.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Nie bój się Ty bedziesz grzać gazem więc piec napewno tańszy i kotłownia mniej skomplikowana Jak doliczysz koszty przyłacza gazowego to cena podskoczy no tak przyłącze gazu jakieś 3 tysiące a piec kosztuje 4 tysiące teraz sprawdziłam kosztorys: dokładnie 22700 dla hydraulika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.12.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Kasiu a w wycenie macie jakie materiały będzie montował? Z nazwami producentów, parametrami itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.12.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Kasiu a w wycenie macie jakie materiały będzie montował? Z nazwami producentów, parametrami itp? tak podłogówka Comap grzejniki Purmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.12.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Jeśli wszystko macie dokładnie opisane w kosztorysie to nie musisz się obawiać Pytaj o wszystko: jakie rurki, jakie głowice, jakie zawory, jaka pompa, jaki zbiornik itp. I unikaj chińszczyzny. Mój koszt wyszedł taki a nie inny Obok jest dom, te same rozwiązania hydrauliczne, ten sam metraż i wyszedł podobnie jak mój. Miałam kilka wycen i wszystkie oscylowały wokół takiej właśnie kwoty. Więc nie sądzę, ze zrobiłby mi to ktoś taniej. A hydraulików przerabiałam pięciu Czterech zrezygnowało zanim podjeło się roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.12.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Dziś mnie wzięło na przeglądanie Allegro Matko i córko jedyna rzeczy tam jest mnóstwo Spodobała mi się skrzynka na listy Jest to najpotrzebniejsza rzecz w nowym domu, nie?? o taka: http://www.allegro.pl/item289345964_skrzynka_skrzynki_na_listy_ze_stali_nierdzewnej_.html#photo my dużą skrzynkę musimy mieć sporo książek i czasopism przychodzi do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 30.12.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 http://rodzinnastrona.ovh.org/nowyrok/1_pliki/14.gif Płoną sztuczne ognie, płynie już muzyka, idzie Nowy Rok, stary już umyka więc wznieśmy puchary, tańczmy do rana, niech los nam nie szczędzi kawioru i szampana. Rok się już kończy, rok się zaczyna, otwórzmy więc nową butelkę wina i razem wypijmy za nasze zdrowie, aż się zakręci nam troszeczkę w głowie. Szampańskiej zabawy, szalonych chwil, udanego Sylwestra i Szczęśliwego Nowego Roku... zyczy Frosia z Froszem http://img205.imageshack.us/img205/1094/grenouilleduzeqh4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.12.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Nowy Rok - to zwykło się mawiać dobra okazja do tego, by się zmienić. Ja jednak pragnę Ci życzyć, abyś nadal pozostała sobą. Nie pozwól zniszczyć w sobie tego, co Cię wyróżnia w tłumie. Szczęśliwego Nowego Roku!!! http://www.ekartki.wolsztyn24.pl/kartki/19/1992.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 30.12.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 braza , szpiegujesz mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.12.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Dziewczyny, szalejecie z tymi życzeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.12.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 braza , szpiegujesz mnie A poważnie, nie wiem czy jutro znajdę wystarczająco dużo czasu, aby wszystkim wspaniałym ludziom złożyć noworoczne życzenia!! Stąd ta galopada Jeszcze trochę za Tobą połażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.12.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Dzięki za życzenia Ja kompletnie nie mam sił Głowę mam zaprzątniętą czymś innym Ale możecie mieć pewność, że o Was pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.12.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Kiedyś nie kupowałam na Allegro bo miałam trochę obaw. Obecnie do domu kupuje dużo rzeczy na allegro. Kupiłam tam całą ceramikę do łazienek i troche oświetlenia. W przyszłości nadal planuję tam zakupy bo nie mam czasu biegać po sklepach. Jedynie wieczory i noce mogę poświęcić na zakupy a sklepy są już wtedy zamkniete Więc pozostają mi zakupy w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.12.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Kiedyś nie kupowałam na Allegro bo miałam trochę obaw. Obecnie do domu kupuje dużo rzeczy na allegro. Kupiłam tam całą ceramikę do łazienek i troche oświetlenia. W przyszłości nadal planuję tam zakupy bo nie mam czasu biegać po sklepach. Jedynie wieczory i noce mogę poświęcić na zakupy a sklepy są już wtedy zamkniete Więc pozostają mi zakupy w sieci. Ja sporo rzeczy kupowałam na Allegro, od perfum do pościeli Dziś zamówiłam bransoletkę z bronzytem do kompletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.12.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Ja kupiłam wc,bidet, umywalki, kabinę i wannę Wszsytko juz przyszło. Jedynie wanna bedzie pod koniec stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts