Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

I nie będziesz sobie gardła męczyć :wink:

Też i chodzi po głowie, żeby coś "ze sobą zrobić" w życiu zawodowym :roll:

marjucha, myśl!!!

zmieniaj na lepsze oczywiście

nie warto się męczyć, nikt za to orderu ani medlau nie daje

12 lat harowałam jak wół i dziękuję nie usłyszałam, ze nie wspomnę o nagrodach; dlaczego?? odpowiedź dyrekcji była następująca: jej są pieniądze niepotrzebne :o (tak jakby tej nagrody było ze 100tysięcy conajmniej)

dla mnie liczy się sam fakt otrzymania nagrody, pieniądze są śmiesznie małe (jakieś 1000zł brutto)

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rób szybko jak nie masz tłumacza przysięgłęgłego i kasa się będzie lała strumieniami i będziesz jak mój sąsiad przez całe dnie przesiadywała na tarasie z kawką w ręku , od czasu do czasu stukając na laptopie :lol:

ooooo to mnie się podoba

no boss no stress 8)

I nie będziesz sobie gardła męczyć :wink:

Też i chodzi po głowie, żeby coś "ze sobą zrobić" w życiu zawodowym :roll:

marjucha, myśl!!!

zmieniaj na lepsze oczywiście

nie warto się męczyć, nikt za to orderu ani medlau nie daje

12 lat harowałam jak wół i dziękuję nie usłyszałam, ze nie wspomnę o nagrodach; dlaczego?? odpowiedź dyrekcji była następująca: jej są pieniądze niepotrzebne :o (tak jakby tej nagrody było ze 100tysięcy conajmniej)

dla mnie liczy się sam fakt otrzymania nagrody, pieniądze są śmiesznie małe (jakieś 1000zł brutto)

Tak, myśl. :o

Łatwo powiedzieć. U mnie z myśleniem to nie tak prosto :oops: :lol:

Ale żem się rozgadał, a projekt sam się nie zrobi :roll:

wiesz co, tez tak miałam i ......okazało sie że to na tle alergicznym :-? :evil:

dostałam cleratine i mi przeszło :lol:

może masz podobnie :roll:

a już miałam taki przejscia ze całkowicie głos traciłam, no normalnie jak ryba, ci z boku mieli ubaw a ja musiałam do pracy chodzic :-?

u mnie tez na tle alergicznym: u mnie alergenem jest praca, szkoła, dyrekcja, niektórzy uczniowie :lol:

Kasia, bywają przypadki, i to bardzo dużo, że ludzie wykonują swój zawód w jednym i tym samym miejscu do emerytury. I dobrze, skoro im to pasuje, to dlaczego nie?! Ale jeśli coś jest nie tak, jeśli zaczynamy na samo słowo "praca" szczerzyć zęby i szykujemy się do ataku, to należy to zmienić!! To nie jest proste, ale też nie jest niewykonalne. Wystarczy po prostu odrobina odwagi, żeby rozpocząć życie na własny rachunek!! Nie spiesz się, nie podchodź emocjonalnie. Ja jeszcze parę miesięcy temu nie podejrzewałam nawet, że mogę poważnie myśleć o prowadzeniu własnej działalności, żyć na własny rachunek a popatrz co robię?? Chcę kupić ziemię i stworzyc stajnię, byc może dla gości - to byłoby super!!! Ja lubię konie, Ty świetnie znasz angielski - Twoje umiejętności przydadzą się niejednemu, bo tłumaczenia przez osoby kompetente potrzebne są w wielu miejscach!! No...??

No to się wymądrzyłam :oops:

Kasica, ja wiem, że takie gadanie to o kant d..py rozbić, ale i tak powiem ... daj spokój Kobieto!!!! Nie ma nic ważniejszego, niz psychiczna równowaga, jak szlak ją trafia to zaczynamy funkcjonować na zasadzie roślinek :evil: I owszem, urodą przypominasz różę, ale ... chyba nie o to Ci chodzi, żeby wegetować jak ona, cooo :evil: No to bardzo Cie proszę, powolutku, leciutko zacznij luzować! P-o-w-o-l-u-t-k-u!!!

Tak też właśnie czynię, dobrze, że 11 stycznia od razu są ferie :)

A tak psioczyłam we wrześniu, że te ferie za szybko sa :roll:

Cofam te słowa :p

:o u was tak szybko :o

u nas w lutym :roll:

a co do roboty to też myślę co by tu zrobić, żeby tam nie wrócić :oops: 8)

Kasia, bywają przypadki, i to bardzo dużo, że ludzie wykonują swój zawód w jednym i tym samym miejscu do emerytury. I dobrze, skoro im to pasuje, to dlaczego nie?! Ale jeśli coś jest nie tak, jeśli zaczynamy na samo słowo "praca" szczerzyć zęby i szykujemy się do ataku, to należy to zmienić!! To nie jest proste, ale też nie jest niewykonalne. Wystarczy po prostu odrobina odwagi, żeby rozpocząć życie na własny rachunek!! Nie spiesz się, nie podchodź emocjonalnie. Ja jeszcze parę miesięcy temu nie podejrzewałam nawet, że mogę poważnie myśleć o prowadzeniu własnej działalności, żyć na własny rachunek a popatrz co robię?? Chcę kupić ziemię i stworzyc stajnię, byc może dla gości - to byłoby super!!! Ja lubię konie, Ty świetnie znasz angielski - Twoje umiejętności przydadzą się niejednemu, bo tłumaczenia przez osoby kompetente potrzebne są w wielu miejscach!! No...??

No to się wymądrzyłam :oops:

Mądrzyj się :wink: pomaga mi to

w moim przypadku istnieje możliwość pójścia na płatny roczny urlop zdrowotny :roll:

to jest pierwsze co zrobię od września :) na 10000000000000% :) :)

Będe miała cały rok na przemyślenia i przygotowanie gruntu :)

:o u was tak szybko :o

u nas w lutym :roll:

a co do roboty to też myślę co by tu zrobić, żeby tam nie wrócić :oops: 8)

miko, nie jesteśmy same :roll:

u mnie sporo fajnych nauczycieli też myśli o zmianie, choćby szkoły na inną :-?

tego zawodu nie da się normalnie wykonywać :-?

zawsze znajdzie się jakiś sfrustrowany uczeń, rodzić, dyrektor, który oczekuje od Ciebie cudów :o

Śp. Ks. Tischner powiedział kiedyś: "Uczyć głupiego rozumu, tak jakby chcieć krowi ogon bez krowy ciągnąć" GENIALNE!!!

I oczywiście żydowskie "obyś cudze dzieci uczył" sprawdza sie u mnie codziennie w każdej klasie :-?

I tak trzymaj!!!! Pensję jakąś będziesz dostawać, a odpoczniesz i nabierzesz dystansu!! Pamiętaj, że niczego nie musisz poza jednym - dbać o siebie i swój nastrój, bo tak to juz jest, że kiedy my (mówię o matkach i żonach :wink: ) jesteśmy w dobrym nastroju i się lubimy, to wszystkim wkoło jest dobrze!!! No tak juz psia krętka, ten świat jest ułożony!!!

Ja dopiero po roku bez pracy wróciłam do normalnego zycia, a mąż stwierdził że w końcu ma znowu swoją żone a nie......tego nie napisze, ale nieźle dałam się wszystkim we znaki. Teraz szukam swojego miejsca zawodowo ale mam juz dystans i wiem że nie za wszelką cena a przede wszystkim nie za cenę godności, zdrowia, rodziny...

Słuchajcie, cudze dzieci to jest jeszcze mały pikus :-?

Rodzice tychże to jest dopiero jazda :evil:

Niektórym wydaje sie, że mają w domu kogoś pokroju Einsteina :lol: , a jak próbujesz delikatnie tłumaczyć, że może niekoniecznie :roll: to od razu: poniżasz, szynakujesz, podcinasz skrzydła i w ogóle jesteś DNO, a nie nauczyciel. Potem następuje długi monolog jak powinnam uczyć, jakich metod używac, jakich pomocy dydaktycznych, itp, itd :o :o :o

Nic nikomu nie uwłaczając, ale ja nieośmieliłabym się tłumaczyć np. lekarzowi jak ma mnie leczyć, zoperowac, zbadac..... :-?

kaska ..nie zazdroszcze

nie moglabym w dzisiejszych czasach byc uczycielem :roll:

mnie moje wlasne dzieci wkurzaja , a co dopiero cudze :roll: :evil: :oops:

Kurcze, muszę się z Nimi skonsultować.

Jak one to robią :o :wink:

:lol: :lol: :lol:

no wlasnie juz mi przeszly nerwy :D :D

Łeee :wink:

Dobra, projekt skończony więc idę pobiegać, chociaż nie wiem czy przy tej pogodzie wyjdzie mi to na zdrowie. :roll:

Trzymta się :D

I ja jestem .

Czytam co piszesz i e 12 lat , o ktorych piszesz o mistrzostwo swiata.

Znasz angieslki , probuj.

Moj Mlody za godzine konwersacji byl ceniony w Piasecznie 90 zeta .

Bez gramayki , bez takich tam , tylko gadanie.

Ile mozna u kogos pracowac ? :roll: :-?

Ja to sie w ogole do czegos takiego nie nadaje :roll:

Chyba , ze bardzo bym musiala o poszlabym do kogos do pracy.

Po prawie 18 latach pracy dla siebie [pomijam fak , ze kazdy pracuje dla siebie , z tym , ze czasem u kogos :D ] swierdzam , ze to strasznie ciezko chyba jest dostawac od kogos opierdziel. :wink:

Kasia musisz sie kiedys odwazyc :D I w ej inencji wypije piwo , za odwage :p