Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

My nie wpuszczamy o ile tak mozna powiedziec.

Jak bylismy w US to trzeba bylo dzwonic i zapraszac , a tutaj to nawet nie wiem jak.

Zwyczajowo jesli kogos nie zapraszam to i nie otwieram drzwi .

W Polsce jeszcze kiedys przed wyjazdem dzieci zachodzily pytac czy zapraszamy .

Dla mnie to bylo ok , mozna bylo odmowic bez tlumaczenia.

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:o :D a to się doborowe towarzystwo zeszło 8) ...my w obecnym mieszkaniu mieszkamy już 9 lat i zawsze jakoś tak nie wychodziło... :oops: :oops: :oops: a jak my w zeszłym roku przygotowaliśmy się to on nie przyszedł :o :lol: :lol: :lol:

Jak pomyślę o komunii w przyszłym roku :o to już się boję :roll: ciągłe chodzenie do Kościoła :roll: .... no nie bardzo to lubię :oops: :oops: :oops:

rrmi napisał:
  kaśka maciej napisał:

No i proboszczunio dostał żył :p

Przezyje , a moze sie zdarzyc , ze zastanwi sie nad terminami , ktore Rodzice proponuja .

W przyszlosci , bo teraz to i tak za pozno.

A moze w ogole zacznie sie zastaawiac , raczej w to watpie , ale tego mu zycze.

Odrobina myslenia nie boli.

:-?

Po prostu nie trawie kleru w kosciele nam panujacym.

Nie mam nic przeciwko takim , ktorzy zakladaja normalne rodziny i nie zyja w obludzie , majac na boku wiadomo co i robiac wiadomo co.

Takich co to swieca przykladem to mozna zliczyc bardzo szybko.

Przepraszam , ale musialam 8)

Ależ 8) moja droga, absolutnie się z Tobą zgadzam :)

tenże rzeczony proboszcz jest facetem z krwi i kości :wink: w moim wieku mniej więcej i owszem, pannę ma 8) w pobliskiej wsi :roll:

Mnie tam nic do tego, ale jak mówi na mnie BOLSZEWIK ( bo ponoć nie chodzę do Kościoła) to mnie szlag trafia :evil:

On nie przyjmuje do wiadomości, że ja nie chodzę do JEGO Kościoła, chodzę do innego i już.

Nasz poprzedni proboszcz to naprawdę wzór :) Porządny facet, nigdy nie wołał o kasę, w czasach głębokiej komuny załatwiał jakimś magicznym sposobem paczki z USA z jedzeniem. Pamiętam, jak przyszedł z kolędą i dawał każdemu dziecku po Marsie :o Wtedy to był KOSMOS :lol:

U nas odwiedziny ksziędza na osiedlu były już w zeszłą sobotę. Kompletnie się nie spodziewaliśmy i pojechaliśmy sobie na konie. Jak wrócilismy było juz po wszystkim, ale wcale się tym nie zmartwiłam :wink: .

Kaśka, co do tej siostry bratowej to ty masz szczęście. U mnie w rodzinie nikt na nic mi się nie przyda przy budowie

kaśka maciej napisał:
.....A naszą sypialnię to chyba tylko łóżkiem można urządzić, więcej się chyba nie zmieści :-?

A po co Ci coś więcej w sypialni?

Co innego dorosłym jest potrzebne w sypialni?

ewentualnie jakiś tzw. nakastliczek, może tv dla niektórych i tyle... :wink:

To dzieci spedzają dużo czasu w swoich pokojach, a dorośli to w sypialnie śpią i pewne rzeczy robią... To po co Ci więcej mebli?

kaśka maciej napisał:
  braza napisał:
Czuje się doceniona :D

Spróbuję jeszcze z innymi meblami Vox, ale to troszkę później :oops:

Take your time 8)

There is no need to hurry 8)

No niby tak, ale dlaczego mam to zrobić później, skoro mogę teraz :D

Vox - seria Kamasutra (nie wiem dlaczego, ale podoba mi się - a ja nie przepadam za takim stylem 8) )

http://images23.fotosik.pl/136/772002f6349eabfcm.jpghttp://images33.fotosik.pl/99/776b4cdb51a84a99m.jpg

http://images32.fotosik.pl/99/d196837f7df8d52bm.jpghttp://images28.fotosik.pl/137/0f439c80d1f4d0cdm.jpg

http://images32.fotosik.pl/99/7a5b5a812d9948bdm.jpg

braza napisał:
Zmierz koniecznie, na rzutach masz 268, więc nie powinno być problemów. Zauważyłam, że do garderoby będą przesuwne drzwi - to chyba będzie okey. W każdym innym położeniu łóżko popada w konflikt z balkonem :p

no właśnie, balkon :roll:

tak się zastanawiam czy i jak często będziemy z niego korzystać?? :roll:

Będziecie, a już latem na pewno!!! Wyobraź sobie: poranek, piekne słońce, ptaki, rosa na trawie i ... wychodzisz z łóżeczka na balkon, wciągasz głęboko powietrze ... No bajka, od razu świat jest piękniejszy :D

Dlatego lepiej, żeby konflikt zażegnać w zarodku :D