Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

ale wtedy mniejsze szanse dla Polki :wink:
taaak, ale tam jest możliwość dania różnej ilości punktów :wink:

PS. Jak dobrze, ze kupiłam sobie szybkowar!!!

Raz na tydzień robię w nim mięsko, dużo mięska, bo u mnie towarzystwo padlinożerne. Co zjedzą to zjedzą, reszta do zamrażalnika. I tak jak dziś na przykład wyciągam, i mam gotowy obiad :D POLECAM!!

szybkowar a jak sie reobi w nim miecho?

kurde ja zacofana jestem

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ania, mięso się robi piorunem. Ja ma szybkowar Fagora. Podsmażam wcześniej mięsko normalnie na odrobinie oliwy, przyprawiam czym popadnie. Jak juz się zetnie/przyrumieni, wtedy odrobinę podlewam wodą. Zamykam pokrywę. I po ok 30minutach mam gotowe mięsko w sosie. Zresztą, wszystko jest opisane w instrukcji co i jak trzeba robić.

Koszt takiego szybkowaru to około 300zł. czas zaoszczędzony przy staniu przy garach=bezcenny. :D Nic nie musisz stać, mieszać, patrzeć czy się nie przypala. Możesz w nim robić wiele potraw,takich co normalnie długo się gotują. Nawet bigos możesz w nim zrobić :wink:

Można tez gotowac w nim na parze, kilka rzeczy na raz.

A teraz pod Gdańskiem -20 :evil: :evil: marzy mi się słonko, zielona trawka i śpiew skowronków. Podobno luty ma być też mroźny :o :o Odzwyczailiśmy się od TAKIEJ zimy :-?

cieszę się, ze nie mam jeszcze termometru zewnętrznego, nie stresuję się... ale po południu było -16, czyli i tak wystarczająco zimno! :roll: