Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

verunia napisał:
Też myślę że będzie fajnie wygladało. na pewne lepiej niż tymi panelami które od początki nie widziały mi się.
tez cie kocham :lol: Verunia, jakby wszystkim się podobało to samo to nudddaaaaaaa okutna by była :wink:

Mnie się podobają. No i bez przerwy robią "furorę" u mnei na wsi. Każdy jest albo ździwiony, albo zszokowany :lol:

Ale po roku wiszenia non-stop już mi się opatrzyły. Stąd ta zmiana.

Maylandzia, takie coś co opisujesz to ja mam chyba w sypialni :roll:

Efi, gotowych to chyba nie było :roll: Był podobny materiał na metry ale wydaje mi się, ze bardziej przypominał zamsz niż skórę. Na pewno był brązowy i oliwkowy.[/b]

mayland napisał:
Jakąś obsesję firankową rozsiewasz 8) :lol:

Byłam dzis w Obi i widziałam coś ciekawego :lol: To połączenie zasłony z firanką. Od góry jest jedna tkanina, rodzaj arabeski i kółka. Taki pas szeroki na ok 30cm. Poniżej tego pasa górnego są juz dwie tkaniny, przyszyte jedna na drugiej. Od spodu była np. stalowa, cięższa szantungowa zasłona a na niej przyszyta (tylko górą) przeźroczysta szara, zwiewna z czarnym welurowym nadrukiem w kwiatowy wzór druga tkanina. Oczywiście ta przeźroczysta zwisa sobie swobodnie na tej spodniej. Wiesza sie to normalnie jak jedną zasłonkę. Potem można tą grubszą tkaniną od spodu ściagnąć na boki i podpiąć a tą przeźroczystą zostawić jako firankę w całym oknie. Kosztuje 90zł :roll:

Podobały mi sie tkaniny z jakich są uszyte, ich wzory. Były szarości i piękne zielenie, choc ja fanką tych drugich nie jestem ale akurat w takim soczystym wydaniu i w paseczki mi sie spodobały :lol:

http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/fd/de/511825e236904f87c2d930d6bc25-43355571_d.jpg

w LM też takie są. wklejam ze wzorkiem bo na takim najlepiej widać o co cho

efilo napisał:
kaśka... przyznaj sie... to twoje 240 zeta kosztowało? :o
za sztukę :roll:

Firnaki byly tańsze, coś wedle 40zł. Materiał po 32zł za metr

Miko, ja też uwielbiam paski. I kropki :oops:

Efi, o jakiej ruince mówisz :roll: Coś mam dzisiaj słabe kojarzenie. Czytałam do 1 w nocy. A do pracy na 8 rano :x

efilo napisał:
musze je koniecznie obejrzeć. ale.... do młodego nie dam :lol: są też brązowe... może do sypialni.... :roll:

a ruinka juz wiesz jaka :D

Jak umyję okna i je powieszę to zapraszam. Oczywiście mam nadzieję, ze to zrobię na Święta. TE ŚWIETA :)

kaśka maciej napisał:
  efilo napisał:
kaśka... przyznaj sie... to twoje 240 zeta kosztowało? :o
za sztukę :roll:

Firnaki byly tańsze, coś wedle 40zł. Materiał po 32zł za metr

Miko, ja też uwielbiam paski. I kropki :oops:

Efi, o jakiej ruince mówisz :roll: Coś mam dzisiaj słabe kojarzenie. Czytałam do 1 w nocy. A do pracy na 8 rano :x

a co czytasz?

Irma napisał:
a co czytasz?
już skończyłam, "Władcę Barcelony" Chufo Llorensa. Jeśli ktoś lubi powieści historyczno-przygodowe to jest to rewelacja. :)

Wczoraj zaczęłam "Filary Ziemi" Kena Folleta. W identycznym stylu.

cześć laski :)