Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

Hej dziewczyny. Zostaliśmy w domu. U nas leje jak z cebra.

Normalnei w dalszym ciągu czuję się rozbita jak kotlet....

Weszłam do wątku perma. Zgroza... niestety niektorzy ludzie nie odpuszczą, nie potrafią się zamknąć. Bezdenna głupota, bezduszność, no nie wiem sama co jeszcze. Chęć zaistnienia za wszelką cenę????

Nie wiem, pewnie w życiu nie przeżyli śmierci kogoś bliskiego..

Czy w obliczu takiej śmierci poglądy polityczne dalej sa ważne? Jaką znieczulicę trzeba mieć w sercu, żeby silić się na takie teksty???

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kaśka maciej napisał:

Czy w obliczu takiej śmierci poglądy polityczne dalej sa ważne?

oczywiście, że są... oni nie lecieli na Karaiby na urlop....

właśnie za swoje poglądy polityczne Ci wszystcy ludzie zgineli, to poglądy polityczne sprawiły, że znależli się w tym a nie innym samolocie, to poglądy polityczne sprawiły, że chcieli uczestniczyć w obchodach w Katyniu... to poglądy polityczne sprawiły, że nawet po 70 latach ludzie z rodzin katyńskich nie odpuścili... i wciąz walczyli o pełną liste poleglych tam naszych zołnierzy... gdyby dlan ich poglądy polityczne nie były ważne.... nie było by ich tam.......

Uważam, że jeśli ich śmierć obedrze się z tych poglądów które dla nich były ważne - jak mówisz - to tak jakby zatracić sens ich walki o sprawidliwość w kwestii Katynia... odpuścić.

Owszem można się zatracać w traumie, rozpaczy i wieńcach... bo to ważne, teraz bardzo ważne, ale jak długo tak będziemy trwać.... wcześniej czy później trzeba będzie zacząć żyć dalej...

kaśka maciej napisał:
Hej dziewczyny. Zostaliśmy w domu. U nas leje jak z cebra.

Normalnei w dalszym ciągu czuję się rozbita jak kotlet....

Weszłam do wątku perma. Zgroza... niestety niektorzy ludzie nie odpuszczą, nie potrafią się zamknąć. Bezdenna głupota, bezduszność, no nie wiem sama co jeszcze. Chęć zaistnienia za wszelką cenę????

Nie wiem, pewnie w życiu nie przeżyli śmierci kogoś bliskiego..

Czy w obliczu takiej śmierci poglądy polityczne dalej sa ważne? Jaką znieczulicę trzeba mieć w sercu, żeby silić się na takie teksty???

Zgadzam się z tobą. W tej chwili nie jest czas na takie dyskusje.

Nitu, mnie chodzi o coś zupełenie innego. Zgadzam się, to polityka i prawda kazała im tam jechać. Mnie chodzi o to, ze traz szkoda mi jest wszystkich, bez wzgledu na to, czy to był prawicowy czy lewicowy polityk. PISowiec czy POwiec czy jeszcze ktoś tam inny. I w tej chwili nie ma to dla mnie znaczenia, że nie głosowałam na L. Kaczyńskiego. Po prostu zwyczajnie, po ludzku żal mi tych rodzin. Żal mi Szmajdzińskiego (chociaż nei przepadam za SLD), szkoda mi nawet Gosiewskiego. Rozumiesz??

W końcu świeci słońce, po dwóch dniach intensywnej ulewy. No ale w sumie to nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.

Dziś robię porządek z trawnikiem, kolejny raz wygrabienie( po raz 4 chyba, bo teść i mąż się upierają, że ręcznie/grabiami zrobią lepiej; ehe:bash:)

No ale w sumie nie ja to mam robić, niech więc grabią jak tak chcą. Potem nawóz z czymś chwastobójczym, potem porządek z rabatami wokół tarasu.

Wychodzi na to, że padły mi moje wierzby przed domem, jedna tak na amen, druga ledwo zipie. Nie wiem co robić? Wywalić? Poczekać? jesli tak to jak długo?

PS. Wiecie jak trudno kupić flagę???

Kupiłam resztkę czarnej wstążki.

Ale nic mnie tak nei zdumiało jak głupota jednej koleżanki z pracy ( w sumie to wiedziałam, że jest głupia, dziś tylko dostalam kolejny dowód jak bardzo)

Nauczyciel, czyli niby człowiek wykształcony i inteligentny, no nic bardziej mylnego w tym przypadku. Oburzona była tym, ze dyr poprosił o uczczenie 2minutami ciszy pamięc ofiar.

"Nie dość, ze ani filmu ani pogody nie moge zobaczyć, to jeszcze robocie każą mi jakieś szopki robić" Koniec cytatu. Bez komentarza