jamles 29.04.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 dandi czyżby wspomnienie o tej nieszczęsnej magnolii aż tak Cię ubodło? pozwól że się z Tobą nie zgodzę. a ja 3mam z Dandim słuchaj mondrych chopów, sama dasz radę wykombinować fajny ogród bez bloku milimetrowego i linijki a co do magnolii to mój kolega sąsiad posadził dwa albo i trzy lata temu i ona jest chyba teraz ...... mniejsza nie mogłem na to patrzeć i wymieniłem jej podłoże, nic o tym nie wie, zobaczę czy teraz ruszy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.04.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 dobry jestes ja kiedyś tacie potajemnie magnolie zasiliłam. kwitła pierwszy raz w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.04.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Jestem z powrotem. Miałam dziś ubaw po pachy w pracy. Nie wiem co mnie tak naszło, ale sprawdzałam zeszyty Co tam sa za mądrości ludowe to łoooooooooooooo Najlepszy był taki jeden, zeszyt miał podpisany kaligrafią niemalze w ten sposób ( pisownia oryginalna) JENZK ( nie ma Y) ANGJELSKI a w srodku piękny rysunek męskiego członka, taki na 2 strony i podpis: (pisownia oryginalna) KAWOŁ HUJA Miło, nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.04.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Jamles, powiedz coś o magnoliach?? Gdzie moga rosnąć? Jaka ziemia? Nie wiem czy jest sens zeby kupowac. W końcu to kosztowne drzewko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.04.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 i co? dostał A? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.04.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 kasia magnolia w słońcu lub półcieniu w ziemi lekko kwaśnej dlatego jak sie wsadza to sie robi dół który wypełnia sie ziemia zmieszana z torfem. wybierz rozsądnie miejsce bo magnolia ma kruche korzonki i nie znosi przesadzania no i to nieszczesne zasilanie. albo na wiosne jakimś 'osmocotem' albo kilka razy w trakcie sezonu trzeba podsypać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.04.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Śmiej się!Jakie rzeczy są w zeszytach to SZOK!!Normalnie, zawał na miejscu. Jeszcze ktoś mógłby pomyśleć, ze to dyktuje NAUCZYCIEL. A prawda taka, ze albo nie umieją przepisać z tablicy, albo wybiórczo piszą to co dyktuje prof, albo nie posiadają absolutnie żadnych umiejętności pisania notatek.A błędach typu: po mału, na gwintowany, krwotog, puł siecąca pozyciaOczy bolą i czasem rudno odgadnąć, co tam jest napisane. Trzeba na głos czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.04.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 kasia magnolia w słońcu lub półcieniu w ziemi lekko kwaśnej dlatego jak sie wsadza to sie robi dół który wypełnia sie ziemia zmieszana z torfem. wybierz rozsądnie miejsce bo magnolia ma kruche korzonki i nie znosi przesadzania no i to nieszczesne zasilanie. albo na wiosne jakimś 'osmocotem' albo kilka razy w trakcie sezonu trzeba podsypać. Hm, wiesz gdzie ją chciałam wsadzić?? Obok drewutni. Tam jest w zasadzie taki półcień non stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.04.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 to już trzeba dokładnie rozeznać bo to nie jest tak że każda znosi ładnie półcień - trzeba dobrać gatunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.04.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 U nas sobie magnolie dobrze radzą i w półcieniu.Siostra sadziła taką 1,5m czyli dość sporą. Po 2 latach przesadzała. Wszystko ok.Ja mam mniejszą, ok.1m ale sadziłam w obiegłym roku. Ma pąki, niedługo pęknie. Siostry wcześniejsza, już kwitnie jak głupia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.04.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 ale dyskusja! hohoho! i już mnie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.04.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Ja dopiero teraz doczytałam poprzednie wpisy..... No dziekuję bardzo wszystkim za zaproszenie:oops: Doprawdy nie wiem, czym jest to spowodowane ale jeśli chodzi o wazony to...... mmsami zakupu dokonałam i wysłałam paczką :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.04.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 dobry wieczór Maylandzia zamów hurtem i ruszaj w Polskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 29.04.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 kasia magnolia w słońcu lub półcieniu w ziemi lekko kwaśnej dlatego jak sie wsadza to sie robi dół który wypełnia sie ziemia zmieszana z torfem. wybierz rozsądnie miejsce bo magnolia ma kruche korzonki i nie znosi przesadzania no i to nieszczesne zasilanie. albo na wiosne jakimś 'osmocotem' albo kilka razy w trakcie sezonu trzeba podsypać. a gada, że się nie zna mój sposób na sadzenie magnolii, azalii, rh i borówki amerykańskiej: worek albo dwa ziemi (ściółki) z lasu, worek torfu ( ze sklepu), liście dębowe (od dalszej sąsiadki), kupa gnoju (od teściowej wołowiny), kompost (własna produkcja) i to wszystko wymieszane własnymi rencami do takiego czarnoziemu wtykam badyle od Pudełków z Pisarzowic, podlewam i na górę kora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 30.04.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Jestem z powrotem. Miałam dziś ubaw po pachy w pracy. Nie wiem co mnie tak naszło, ale sprawdzałam zeszyty Co tam sa za mądrości ludowe to łoooooooooooooo Najlepszy był taki jeden, zeszyt miał podpisany kaligrafią niemalze w ten sposób ( pisownia oryginalna) JENZK ( nie ma Y) ANGJELSKI a w srodku piękny rysunek męskiego członka, taki na 2 strony i podpis: (pisownia oryginalna) KAWOŁ HUJA Miło, nie??? Hej Kazik! Tydzień temu za rysunek męskiego członka powieszony na ścianie w klasie dwóch chłopaków dyrekcja chciała usunąć ze szkoły! Mówiłam, że takie rysunki są w co drugim zeszycie męskiego nastolatka... cieszę się, że to potwierdziłaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.04.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Rasia, no powiedziałabym, że nawet więcej niż w co drugim Leszek, strasznie skomplikowany ten twój przepis. Zwłaszcza z wołowina od teściowej Ale dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.04.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Kiedyś to fura była przedłuzeniem członka a teraz muszą je sobie w zeszytach domalowywać? Dobrze, ze moja mi takich ozdób nie wiesza na ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.04.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 dobry wieczórale za to jaki uśmiech z zeszytów ma nauczyciel:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.04.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 gdzie sie podziewasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 30.04.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 pojechała na wieś krowie placki zbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts