Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

dandi

czyżby wspomnienie o tej nieszczęsnej magnolii aż tak Cię ubodło? ;)

pozwól że się z Tobą nie zgodzę.

a ja 3mam z Dandim :cool:

słuchaj mondrych chopów, sama dasz radę wykombinować fajny ogród bez bloku milimetrowego i linijki

a co do magnolii to mój kolega sąsiad posadził dwa albo i trzy lata temu i ona jest chyba teraz ...... mniejsza

nie mogłem na to patrzeć i wymieniłem jej podłoże, nic o tym nie wie, zobaczę czy teraz ruszy,

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem z powrotem.

Miałam dziś ubaw po pachy w pracy. Nie wiem co mnie tak naszło, ale sprawdzałam zeszyty :)

Co tam sa za mądrości ludowe to łoooooooooooooo :lol2:

Najlepszy był taki jeden, zeszyt miał podpisany kaligrafią niemalze w ten sposób ( pisownia oryginalna) JENZK ( nie ma Y) ANGJELSKI

a w srodku piękny rysunek męskiego członka, taki na 2 strony i podpis: (pisownia oryginalna) KAWOŁ HUJA

Miło, nie???

kasia magnolia w słońcu lub półcieniu w ziemi lekko kwaśnej dlatego jak sie wsadza to sie robi dół który wypełnia sie ziemia zmieszana z torfem. wybierz rozsądnie miejsce bo magnolia ma kruche korzonki i nie znosi przesadzania ;)

no i to nieszczesne zasilanie. albo na wiosne jakimś 'osmocotem' albo kilka razy w trakcie sezonu trzeba podsypać.

Śmiej się!

Jakie rzeczy są w zeszytach to SZOK!!

Normalnie, zawał na miejscu. Jeszcze ktoś mógłby pomyśleć, ze to dyktuje NAUCZYCIEL. A prawda taka, ze albo nie umieją przepisać z tablicy, albo wybiórczo piszą to co dyktuje prof, albo nie posiadają absolutnie żadnych umiejętności pisania notatek.

A błędach typu: po mału, na gwintowany, krwotog, puł siecąca pozycia

Oczy bolą i czasem rudno odgadnąć, co tam jest napisane. Trzeba na głos czytać

kasia magnolia w słońcu lub półcieniu w ziemi lekko kwaśnej dlatego jak sie wsadza to sie robi dół który wypełnia sie ziemia zmieszana z torfem. wybierz rozsądnie miejsce bo magnolia ma kruche korzonki i nie znosi przesadzania ;)

no i to nieszczesne zasilanie. albo na wiosne jakimś 'osmocotem' albo kilka razy w trakcie sezonu trzeba podsypać.

Hm, wiesz gdzie ją chciałam wsadzić?? Obok drewutni. Tam jest w zasadzie taki półcień non stop.

U nas sobie magnolie dobrze radzą i w półcieniu.

Siostra sadziła taką 1,5m czyli dość sporą. Po 2 latach przesadzała. Wszystko ok.

Ja mam mniejszą, ok.1m ale sadziłam w obiegłym roku. Ma pąki, niedługo pęknie. Siostry wcześniejsza, już kwitnie jak głupia.

a gada, że się nie zna :rolleyes:

mój sposób na sadzenie magnolii, azalii, rh i borówki amerykańskiej:

worek albo dwa ziemi (ściółki) z lasu, worek torfu ( ze sklepu), liście dębowe (od dalszej sąsiadki), kupa gnoju (od teściowej wołowiny),

kompost (własna produkcja) i to wszystko wymieszane własnymi rencami

do takiego czarnoziemu wtykam badyle od Pudełków z Pisarzowic, podlewam i na górę kora

Jestem z powrotem.

Miałam dziś ubaw po pachy w pracy. Nie wiem co mnie tak naszło, ale sprawdzałam zeszyty :)

Co tam sa za mądrości ludowe to łoooooooooooooo :lol2:

Najlepszy był taki jeden, zeszyt miał podpisany kaligrafią niemalze w ten sposób ( pisownia oryginalna) JENZK ( nie ma Y) ANGJELSKI

a w srodku piękny rysunek męskiego członka, taki na 2 strony i podpis: (pisownia oryginalna) KAWOŁ HUJA

Miło, nie???

Hej Kazik!:)

Tydzień temu za rysunek męskiego członka powieszony na ścianie w klasie dwóch chłopaków dyrekcja chciała usunąć ze szkoły!:eek: Mówiłam, że takie rysunki są w co drugim zeszycie męskiego nastolatka... cieszę się, że to potwierdziłaś...;):lol: