Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kaśki macieja faktów i wiadomosci z budowy komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kaśka maciej

7060

• wu

1884

• mayland

1356

• braza

1264

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na projektach z500 wzorowałam swój dom. Mają generalnie bardzo schludne i przyjazne projekty, dodatkowo dość dobrze opisane, z ciekawym rozkładem wnętrz. O rety ale walnelam reklamę. Przez chwile chcieliśmy rodzicom postawic dom koło nas i tez je brałam pod uwagę.Szkoda, ze rodzice się tak ociągali, bo si zmieniły finanse i dooopa z budową

Widzisz mysza. Dobrze, mów wiecej. tez mi sie wydaje, że sa proste jak cep, ale w tym przypadku to akurat jest wymóg nr 1.

Też obstawiam z41 i tez odbicie lustrzane, bo akurat tak jest usytuaowana działka. Jest też wersja z garażem i to by było juz optymalne rozwiązanie.

garaż dotulasz do północy ofkors.

Ja bym teraz budowała jeszcze prostszy dom niż mam. Takie też mogą być piękne i o wiele bardziej bezproblemowe w budowie i uzytkowaniu. Ja zawsze mówie-okien mniej a większe i rozlokowane do słońca-okap latem uchroni przed nim, a zimą słońce jest nisko i włazi do szyby, dobra izolacja, ekonomiczne grzanie, zadaszony i osłonięty przed wiatrem taras i parę innych bzdetów, a dla starszych ludzi jeden poziom.Dobrze dla komfortu wsadzić rekuperację zamiast kominów grawitacyjnych i jak gmina daje solary to brać

To elewacja frontowa na jaką ekspozycje wychodzi?

Są w tej doskonałej sytaucaji, że dom moze mieć wejście albo od północy albo od wschodu. Czyli tak czy siak dobrze. Myślę, że zrobimy od wchodu wejscie, od zachodu taras.

a północ zabunkrujecie garażem. Bardzo dobrze. Pięć.

Jeszcze okno przenies na południe wtedy jakieś z zachodu

W z5 bardzo małe pokoje a Oni musza mieć 2 wieksze. Te są za małe uważam.

Z8 mi się podoba. Można tam zmienić nieco układ łazienek i powiekszyć dzięki temu drugi pokój. Dorzuć po metrze na całości i będzie odrazu większy.

Z41 ma wyraźny podział na strefy dzienną i sypialnianą. Dla mnie za wyraźny. :D

Gienię wybudowali moi rodzice. Przyjemny domek ale ma mankament bo słup jest na środku salonu i trochę przeszkadza jak sie siedzi przy stole i oglada telewizję. Ten ostatni co Irma wkleiła bardzo mi się podoba. Lubie wszelkie ganeczki i podcienia

Można zrobić jakiś myk i nie ma słupa w salonie... nawet na poddaszu też nie było słupów.

Przynajmniej my byliśmy u sympatycznej pani Eli i ona nie miała słupa... Mówiła owszem o słupie, ale to było dawno i już o tym zapomniałam...

Ale tak w ogóle dość funkcjonalny i zwarty domek.