Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do dziennika Pyrgona

Recommended Posts

Doczytałam że masz zamiar postawić baniak z gazem. Wiosną też walczyłam z tym problemem. Po konkursie ofert wygrał zdecydowanie GasPol. Mam już wszystkie papiery i zgloszenia. Gaspol będzie robić u mnie na początku sierpnia. Robią instalacje zewnętrzną i wewnętrzną. Do tego jeszcze od nich biorę piec Veissmana. Na dzień dzisiejszy cały koszt wszystkiego to 4 tys. Dojdzie coś za większą niż 10 m długośc wewnętrznej instalacji ale to i tak dobra cena bo za kolejne 5 m 150 zł. Gdy rozmawiałam z instalatorami to mniej więcej tak wychodzi cenowo za metr instalacji.

• Odpowiedzi 118
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Doczytałam że masz zamiar postawić baniak z gazem. Wiosną też walczyłam z tym problemem. Po konkursie ofert wygrał zdecydowanie GasPol. Mam już wszystkie papiery i zgloszenia. Gaspol będzie robić u mnie na początku sierpnia. Robią instalacje zewnętrzną i wewnętrzną. Do tego jeszcze od nich biorę piec Veissmana. Na dzień dzisiejszy cały koszt wszystkiego to 4 tys. Dojdzie coś za większą niż 10 m długośc wewnętrznej instalacji ale to i tak dobra cena bo za kolejne 5 m 150 zł. Gdy rozmawiałam z instalatorami to mniej więcej tak wychodzi cenowo za metr instalacji.

A NENa brałaś pod uwagę? Też wyglądają całkiem ciekawie...

A NENa brałaś pod uwagę? Też wyglądają całkiem ciekawie...

Tak też mam ich ofertę. Jedyne co było ciekawe to obiecany tańszy gaz. A wiesz obiecanki cacanki. Do tego to nowa firma na rynku i łapie. Gaspol jest już od dawna ma wg. mnie takie plusy jak w zasadzie załatwiona bardzo profesjonalnie cała papierologia. Moja robota to zanieść to wszytko do Starostwa. Druga sprawa bardzo dobra oferta na piec. Z mojej strony robie fundament do butli i mam swojego kierbuda.

Jedyne co było ciekawe to obiecany tańszy gaz. A wiesz obiecanki cacanki. Do tego to nowa firma na rynku i łapie. Gaspol jest już od dawna ma wg. mnie takie plusy jak w zasadzie załatwiona bardzo profesjonalnie cała papierologia. Moja robota to zanieść to wszytko do Starostwa. Druga sprawa bardzo dobra oferta na piec. Z mojej strony robie fundament do butli i mam swojego kierbuda.

No, akurat gwarancja ceny że będzie zawsze 40 gr poniżej ceny średniej publikowanej w Rzepie, to nie takie cacanki - myślę że to dobre rozwiązanie. Ale rzeczywiście, ta promocja z piecami Viessmana Gaspolu daje póki co więcej.

A ten kierbud to rozumiem że specjalny kierbud do prac gazowych, czy co?

• 2 weeks później...
Witam, pierwszy raz tu jestem i jestem lekko oszołomiona. Mamy podobne projekty domów. Nie tak całkiem i nie jest to ta sama firma projektująca ale domki są podobne. Nasze to takie przerobione Tamaryszki z Archonu. Też się na nich wzorowaliście?

Rzeczywiście, trochę podobne to-to do Tamaryszków. Ale my się nie wzorowaliśmy - podejrzewałbym raczej naszego projektanta (niech czarne chmury okryją jego imię) że najzwyczajniej w świecie zrzynał z projektu Archonu.

Niestety jesli tak, to nusiał to robić niezdarnie - "kombinacja alpejska" w konstrukcji podpór stropu spędza mi sen z powiek. Inspektor mówi że ma duże wątpliwości, kierbud i wykonawcy że będzie spokój. A jutro przyjeżdża grucha zalać strop...

• 4 weeks później...

Z Gaspolem jednym słowem wybrałeś taką samą opcję jak ja. U mnie już butla stoi czekam teraz na montowanie instalacji i będę mogła zakończyć wszelkie instalacje.

Mam teraz niestety przestój bo czekam na gaz, czekam na parkiet, czekam na wewnętrzne parapety itp. Ale mam nadzieję że warto poczekać bo fachowcy ponoć dobrzy no i cenowo nie powalają.

PS. Dzięki za gas free zawszeć to cóś