Wciornastek 10.07.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Doczytałam że masz zamiar postawić baniak z gazem. Wiosną też walczyłam z tym problemem. Po konkursie ofert wygrał zdecydowanie GasPol. Mam już wszystkie papiery i zgloszenia. Gaspol będzie robić u mnie na początku sierpnia. Robią instalacje zewnętrzną i wewnętrzną. Do tego jeszcze od nich biorę piec Veissmana. Na dzień dzisiejszy cały koszt wszystkiego to 4 tys. Dojdzie coś za większą niż 10 m długośc wewnętrznej instalacji ale to i tak dobra cena bo za kolejne 5 m 150 zł. Gdy rozmawiałam z instalatorami to mniej więcej tak wychodzi cenowo za metr instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 10.07.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Dzięki Julienx staramy się jak możemy ale co tam po 47 m kw. mieszkania w bloku to będzie wypas wiem coś o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 10.07.2007 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Doczytałam że masz zamiar postawić baniak z gazem. Wiosną też walczyłam z tym problemem. Po konkursie ofert wygrał zdecydowanie GasPol. Mam już wszystkie papiery i zgloszenia. Gaspol będzie robić u mnie na początku sierpnia. Robią instalacje zewnętrzną i wewnętrzną. Do tego jeszcze od nich biorę piec Veissmana. Na dzień dzisiejszy cały koszt wszystkiego to 4 tys. Dojdzie coś za większą niż 10 m długośc wewnętrznej instalacji ale to i tak dobra cena bo za kolejne 5 m 150 zł. Gdy rozmawiałam z instalatorami to mniej więcej tak wychodzi cenowo za metr instalacji. A NENa brałaś pod uwagę? Też wyglądają całkiem ciekawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 11.07.2007 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Doczytałam że masz zamiar postawić baniak z gazem. Wiosną też walczyłam z tym problemem. Po konkursie ofert wygrał zdecydowanie GasPol. Mam już wszystkie papiery i zgloszenia. Gaspol będzie robić u mnie na początku sierpnia. Robią instalacje zewnętrzną i wewnętrzną. Do tego jeszcze od nich biorę piec Veissmana. Na dzień dzisiejszy cały koszt wszystkiego to 4 tys. Dojdzie coś za większą niż 10 m długośc wewnętrznej instalacji ale to i tak dobra cena bo za kolejne 5 m 150 zł. Gdy rozmawiałam z instalatorami to mniej więcej tak wychodzi cenowo za metr instalacji. A NENa brałaś pod uwagę? Też wyglądają całkiem ciekawie... Tak też mam ich ofertę. Jedyne co było ciekawe to obiecany tańszy gaz. A wiesz obiecanki cacanki. Do tego to nowa firma na rynku i łapie. Gaspol jest już od dawna ma wg. mnie takie plusy jak w zasadzie załatwiona bardzo profesjonalnie cała papierologia. Moja robota to zanieść to wszytko do Starostwa. Druga sprawa bardzo dobra oferta na piec. Z mojej strony robie fundament do butli i mam swojego kierbuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jecop 11.07.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Gratulujemy postępów, również budujemy w Golęczewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 11.07.2007 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Gratulujemy postępów, również budujemy w Golęczewie No to siemanko A gdzie - można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jecop 12.07.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Na Lipowej obecnie surowy "prawie" zamknięty - dach przykryty papą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 12.07.2007 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Na Lipowej obecnie surowy "prawie" zamknięty - dach przykryty papą. Pozdrawiam. Oo a czy Wy czasami nie jesteście z domu tego niedaleko stawku - z betonu kom.? I macie wujka który mieszka w Golęczewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 12.07.2007 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Jedyne co było ciekawe to obiecany tańszy gaz. A wiesz obiecanki cacanki. Do tego to nowa firma na rynku i łapie. Gaspol jest już od dawna ma wg. mnie takie plusy jak w zasadzie załatwiona bardzo profesjonalnie cała papierologia. Moja robota to zanieść to wszytko do Starostwa. Druga sprawa bardzo dobra oferta na piec. Z mojej strony robie fundament do butli i mam swojego kierbuda. No, akurat gwarancja ceny że będzie zawsze 40 gr poniżej ceny średniej publikowanej w Rzepie, to nie takie cacanki - myślę że to dobre rozwiązanie. Ale rzeczywiście, ta promocja z piecami Viessmana Gaspolu daje póki co więcej. A ten kierbud to rozumiem że specjalny kierbud do prac gazowych, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 13.07.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 A ten kierbud to rozumiem że specjalny kierbud do prac gazowych, czy co? Tak z uprawnieniami gazowymi jest on potrzebny do dziennika budowy (osobnego) na instalację wewnętrzną i do pieczatki na odbiorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 24.07.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witam, pierwszy raz tu jestem i jestem lekko oszołomiona. Mamy podobne projekty domów. Nie tak całkiem i nie jest to ta sama firma projektująca ale domki są podobne. Nasze to takie przerobione Tamaryszki z Archonu. Też się na nich wzorowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 26.07.2007 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Witam, pierwszy raz tu jestem i jestem lekko oszołomiona. Mamy podobne projekty domów. Nie tak całkiem i nie jest to ta sama firma projektująca ale domki są podobne. Nasze to takie przerobione Tamaryszki z Archonu. Też się na nich wzorowaliście? Rzeczywiście, trochę podobne to-to do Tamaryszków. Ale my się nie wzorowaliśmy - podejrzewałbym raczej naszego projektanta (niech czarne chmury okryją jego imię) że najzwyczajniej w świecie zrzynał z projektu Archonu. Niestety jesli tak, to nusiał to robić niezdarnie - "kombinacja alpejska" w konstrukcji podpór stropu spędza mi sen z powiek. Inspektor mówi że ma duże wątpliwości, kierbud i wykonawcy że będzie spokój. A jutro przyjeżdża grucha zalać strop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan od ciasteczek 28.07.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Hehehe a ja Was już dopisuję do Klubu Pełnych Pieluch i Nocy Przespanych Inaczej Powodzenia przy porodzie i dalszych sukcesów na budowie ! Jeśli schody będzie czarował ten sam magik co u nas, to możesz być spokojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan od ciasteczek 30.07.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 GRATULACJE !!! PS Nasz synek wczoraj skończył miesiąc, może ich wyswatamy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 30.07.2007 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 GRATULACJE !!! PS Nasz synek wczoraj skończył miesiąc, może ich wyswatamy ? Dziękujemy No to zaczynamy lepiej niż w krajach megaislamskich. 2 dni po urodzeniu. Przynaujmniej będą miały wspólne tematy - tu budowa i tu budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 31.07.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Strop zalany, córa urodzona Gratulki może parę szczegółów wiecej tj imie , waga itp. No i czy całka tata.No i jak strasza córka czy już widziała siostrę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 31.07.2007 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 No to się poprawiam - Maja wymiary 90/60/90 ups 2490g 46cm czyli maleństwo ale za to zdrowa jak ryba; teraz mam 3 kobiety w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 03.08.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Rzeczywiście maleństwo ale szybko urośnie . Córa mojej siostry miała tylko 2100 i szybko nadgoniła braki.Na budowie widzę że postępy. Oby tak dalej trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 31.08.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Z Gaspolem jednym słowem wybrałeś taką samą opcję jak ja. U mnie już butla stoi czekam teraz na montowanie instalacji i będę mogła zakończyć wszelkie instalacje. Mam teraz niestety przestój bo czekam na gaz, czekam na parkiet, czekam na wewnętrzne parapety itp. Ale mam nadzieję że warto poczekać bo fachowcy ponoć dobrzy no i cenowo nie powalają. PS. Dzięki za gas free zawszeć to cóś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan od ciasteczek 05.09.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Dekarze Investdomu zaczęli WRESZCIE montaż dachówki na naszym dachu. Dachówka przyjechała w połowie sierpnia.Obyście mieli więcej szczęścia niż my, i faktycznie zmieścili się w planach.U nas temat dachu ciągnie się niemiłosiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts