Szatunka 19.03.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 e tam. w całym domu mamy grafitowe z dwóch stron i są piekne, problemów z aranżacją wnetrz nie mieliśmy (oczywiście według nas wygląda super)) Zachód słońca w takiej witrynie grafitowej wygląda jak obraz. nigdy nie zamieniłabym tych okien na inne pozdrawiam serdecznie Dzięki bardzo mi pomógł Twój komentarz...moje okna też będą szare!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 16.06.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Witam. Również bardzo chcę mieć grafitowy dach i dzięki wątkowi zdecydowałam się na takie szare okna, proszę tylko o więcej szczegółów, jaki to profil i dokładny kolor ram ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta.krzysiak 05.07.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Mi bardziej podobają się okna kolorowe i drewniane, nie plastikowe, ale niestety trzeba liczyć się z tym, że są droższe :/. W moim domu na pewno nie będzie białych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emiliamym 05.07.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Witam. Również bardzo chcę mieć grafitowy dach i dzięki wątkowi zdecydowałam się na takie szare okna, proszę tylko o więcej szczegółów, jaki to profil i dokładny kolor ram ? A ja bym właśnie skontrastowała z jakimś silnym jaskrawym kolorem. A jaki kolor domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 07.08.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 A mnie się podoba kolor szary okien obustronny, ale w fakturze imitującej drewno. Firma MS ma takie silver grey. Czy ktoś jeszcze może zna innych producentów okien w kolorze szarym ale z fakturą drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia150 23.08.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Ja mam okna Vetrexu w szarym obustronnym RAL 7001 obustronny, zastanawiam się teraz nad parapetami wewnętrznymi w jakim kolorze i z jakiego materiału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 23.08.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 dana - ja mam obustronny antracyt z fakturą drewna z Dobroplastu. Fakt, że akurat chciałam gładkie, ale różnica w cenie była koszmarna i są "drewniane" Paru producentów takie ma, musiałabym tylko przekopać wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variola 24.08.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Jak dla mnie ciemne, plastikowe (lub złote) brązowe ramy nie są żadną ozdobą, a u wszystkich znajomych który mają ciemne okna i jasne ściany najbardziej eksponują się na ścianach te brązowe plastiki, bardziej przykuwają uwagę niż obrazy i dekoracje... Jeśli miałbym mieć w domu brązowe okna to albo drewniane, albo brązowe ściany jak w tym linku: http://d.dom.gratka.pl/k/r/14/9e/4c/4e0c756b5437a.jpg, oczywiście inną bajką są nowocześnie urządzone mieszkania w szarościach itp. tutaj można plastykową ramę ciekawie wkomponować, lecz ja nie lubię takiej stylistyki u siebie w domu (u kogoś owszem). Będę miała białe okna bo w domu zrobię sobie wtedy dowolną stylizację, a głównym widocznym elementem okien będzie szyba i widok z okna, a nie jego rama, z zewnątrz...cóż przyznam, że chciałam też białe, ale bez białych drzwi i garażu, ale przekonałyście mnie że raczej to nie pasuje więc raczej będzie jakiś jasny brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 27.08.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Od 3 lat jestem posiadaczką grafitowych okien w całym domku, obustronnie ciemnych. Kolory wewnątrz są odpowiednio (tak mi się wydaje dopasowane do okien). Ogólnie jestem zadowolona, klęłam tylko gdy musiałam je myć po malowaniu i były na nich białe kropki... gdyby były białe okna nic by nie było widać, a na graficie, każda plamka do zdarcia. Na co dzień są w miarę ok do utrzymania, jakoś strasznie nie narzekam, myślę że z białymi jest gorzej i więcej brudu widać. Dopasowaliśmy na zewnątrz grafitowe parapety, wewnątrz są tez stonowane w jasny szary. Do tego grafitowe drzwi. W budynku obok grafitowe drzwi garażowe. Kostka grafitowa z żółtym, bo mamy cegłę żółtą również na domku. Ogólnie uważam ze wszytko ze sobą gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 28.08.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Kasia150 wybacz, ale ja tam u nich takich nie widzę. Jeżeli chodzi o fakturę drewna to nie jest to jednolity kolor co inni mylą na kolorze taki wciete kreseczki wglębine uwazaja za fakture drewna. mnie raczej chodzi o usłojenie drewna ale żeby były szare. Raczej chodzi mi o takie coś jak na tych prezentowanych drzwiach: http://bartyckadrzwi.istore.pl/pl/drzwi-wewnetrzne-panelowe-evia-pokoj.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia150 28.08.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Oczywiście nie chodziło mi o to że moje okna mają taką strukturę drewna jakiej szukasz. Moje okna są gładkie z małymi wgłębieniami, kolor srebrnoszary u nich się nazywa, RAL 7001. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 07.09.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Ok, nie ma sprawy. Ale jak rysunek pokazałm to każdy wie o co chodzi tylko problem w tym, że raczej nie zabardzo idzie takie okna znaleźć. Byałam u nas w oknach na okuciach reahau robią, mam takie i w sumie byłam z niego zadowolona poza białym kolorem w środku. Ale tam tez jakies firmy mi pokazywał z trzech bodajrze i był jasny ale bardziej z beżem i nie wiem jak to by komponowało sie wizerunkiem mojego domu przy białym i szarym kolorze fasady. Myslę, że bardziej widać byłoby, że to beż. Był jeszcze jeden ciemniejszy kolor nawet widziałam na domu, ale przy ciemniejszych szarych ścianach widac było, że bardziej w brąz wchodzi. Na dodatek dzisiaj byłam w Gliwicach na targach i kicha, nie było okien prawie wcale, no może ze trzy firmy: sokółka-ale to drewniane, no i jedna plastiki Vetrex czy coś takiego, ale kolory tylko brązy i beże, no i jak zwykle zwykłe jednokolorowe takie o jakich pisze Kasia 150 . Po prostu masakra, ale za to trochę roslinek kupiłam, tym razem trawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts