Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Po ile CEMENT?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Udało mi się kupić dzisiaj po 540zł za tonę (kujawsko-pomorskie).

Podjechałam do hurtowni rano i zaklepałam sobie 5 ton po to, by zapłacić za towar po pracy. Facet długo się zastanawiał, czy towar mi sprzedać, ale w końcu się zdecydował. Cały dzień w pracy miałam stresa, czy gość się nie wycofa z tej transakcji, jak sie zorientuje, że inne hurtownie nic nie sprzedają albo łoją za cement po 680zł, ale udało się! KUPIŁAM! Boże, co za chore sytuacje!!!

Wszędzie naokoło cementu NIE MA, a jak jest to po 680zł na chwilę obecną.

Większość hurtowników mówiąc "NIE MA" po prostu kłamie. Sprzedający celowo wstrzymują się ze sprzedażą, bo za kilka dni dostana za niego lepszą cenę.

• 2 weeks później...

cześć,

a ja z innej beczki. a niech was też to wkurzy. rozumiem, ze to popyt na towar i mała podaz dyktuje cenę ale... okazało się, że cement wbrew pozorom w cementowniach wcale nie podrożał drastycznie. jak jeszcze trzy tygodnie temu kupowałem po 380 PLN za tonę to w ten poniedziałek zapłaciłem za jeszcze ciepły cement 400 PLN/tona. myślę, że mój sprzedawca nie handluje non profit. tzn. że niektórzy hurtownicy kantują nas detalistów na ponad 200 PLN na tonie a trochę tych ton trzeba.

co ciekawe wszystkie hurtownie w okolicy dzwonią do tego Pana by "trzymał równą linię frontu" z reszta.

pozdrawiam

aresior

hehehhe

no nie za bardzo to 5 zlotych daje - zalezy jakie masz uklady - teraz juz firmy nie moga same jechac do cementowni i odbierac cementu na upowaznienia - podpisane obecnie umowy na to nie pozwalaja , teraz dostajesz cement na przydzial i to jeszcze przywozi ci go firma posrdeniczaca ktora na tym zaqrabia :-? ostatnia cena netto ZAKUPU u nas to 280 zl - sami przeliczcie

dodam ze od dawna nie bylo takich marzy na cemencie ... :-? (z reguly oscylowaly miedzy 10 a 13 %)[/u]