Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

tak

głupawymi tekstami, o zerowym poziomie, bez znaczenia, nie na temat, w oderwaniu od rzeczywistości, często irytujacymi, wręcz rozstrajającymi żołądek, podowującymi mdłości i inne przypadłości

mozolnie...

pcham...

ten licznik...

do przodu

no way out :-?

ps

to jak z tymi robotami elewacyjnymi, wsadzidzie w jeden zakres?

może przerzucicie też stolarkę we właściwe miejsce?

parapety też dałoby się przenieść...

z gory dziękuję za podjęcie własciwych korekt

pzdr

https://forum.murator.pl/topic/79686-dombud-3-po-raz-kolejny/page/3/#findComment-3728426

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich Forumowiczów jestem tu zupełnie nowa, a może komus coś rozjaśnię. Zaznaczam, że nikt z firmy Wallmade nie jest moim krewnym znajomym itp. Ta firma właśnie buduje mój dom i chcę jasno powiedzieć, jestem z tej firmy bardzo zadowolona. :D Mam zalany parter i przed świętami powinno być zalewane pietro. Złego slowa nie moge powiedzieć, a współpraca z panem Robertem układa się zadziwiająco dobrze, nigdy nie ma żadnych problemów. Oczywiście są pytania, są odpowiedzi, ale to się odbywa bardzo kulturalnie i wszystkie nasze problemy są załatwiane od ręki. Podpisaliśmy umowę na stan developerski, ale w trakcie budowy zobaczyliśmy dach naszych marzeń inny jaki zaproponowała nam firma Wellmade, bez problemu zgodzili się, abyśmy ten dach kładli sami. Polecam dachówki Hugenota są cudowne i super wyglądaja na dachu.

Na budowie panuje ład i porządek, a ekipa murarska jest super. Wszystko wykonywane jest perfekcyjnie zgodnie z projektem, a ewentualne drobne nasze poprawki są realizowane bez problemu. Majster zawsze ze mną ustala drobne szczegóły i podpowiada, że coś w projekcie jest nie tak, może byśmy to zmienili(buduję dom Słodki pracowni MG Projekt z drobnymi zmianami).

Zaznaczam, że firma ta budowała domy mojej siostrze i dwóm znajomym, też nie mieli uwag.

Podsumowując, gdybym miala wybierać wybrałabym tą firmę jeszcze raz. :D

https://forum.murator.pl/topic/79686-dombud-3-po-raz-kolejny/page/3/#findComment-3746117

niezły debiut na forum :wink:

az niedobrze się robi :x

przypominam, że to forum jest poświęcone tematom budowy domu i powinny wypowiadać się tu osoby które mają coś na ten temat do powiedzenia. Bo Pan zajmuje się tu jedynie ubliżaniem i robieniem zamieszania - radze pomyśleć o zmianie forum.

https://forum.murator.pl/topic/79686-dombud-3-po-raz-kolejny/page/3/#findComment-3746340

niezły debiut na forum :wink:

az niedobrze się robi :x

przypominam, że to forum jest poświęcone tematom budowy domu i powinny wypowiadać się tu osoby które mają coś na ten temat do powiedzenia. Bo Pan zajmuje się tu jedynie ubliżaniem i robieniem zamieszania - radze pomyśleć o zmianie forum.

A ja Szanownej Pani chciałem delikatnie zasugerować wczytanie sie w regulamin FM, bo Pani wpisy można potraktować jako nachalną reklamę firmy, a tego ani Redakcja, ani forumowicze bardzo, ale to bardzo "nielubieją".

https://forum.murator.pl/topic/79686-dombud-3-po-raz-kolejny/page/3/#findComment-3746359

akurat to forum, a raczej jego dział poświęcony jest wymianie doświadczeń,

jak sugeruje branża Właściciela forum, budowlanych, choć doświadczenia są różne i w tej branży, mogą zahaczać o pozornie nie związane z budowaniem

budowanie to trudna i niewdzięczna sztuka, polewnie tego lukrem nic nie zmieni, Kol. Browar nie lubi słodkiego, stąd zapewne Jego stwierdzenie, że niedobrze się robi, po prostu za słodko, każdemu może się tak zdażyć, nie ma co się tak obruszać

tako, jako piekarzowi mi się wydaje :roll:

https://forum.murator.pl/topic/79686-dombud-3-po-raz-kolejny/page/3/#findComment-3746361

A ja przypominam, że regulamin forum mówi (pkt. II, 2.4 c)

"Nicki (loginy), emblematy (avatary) oraz sygnatury (podpisy zamieszczane pod treścią wypowiedzi) użytkowników nie mogą mieć charakteru komercyjnego; reklamowe, związane z działalnością gospodarczą są niedozwolone i będą usuwane." :p

https://forum.murator.pl/topic/79686-dombud-3-po-raz-kolejny/page/3/#findComment-3746390

a czy ja reklamuje firmę? nie sądzę.

no to bardziej łopatologicznie: Nicki (loginy)... związane z działalnością gospodarczą są niedozwolone

Więc raczej dotyczy... chyba ze ma Pani na nazwisko "Dobrze Zrobiona" tylko tak "z angielska" ;)

https://forum.murator.pl/topic/79686-dombud-3-po-raz-kolejny/page/3/#findComment-3746489

• 1 month później...

Witam,

Jestem/byłem w zasadzie Klientem Dombud-3, teraz Wellmade. Niestety i należę do grupy Klientów bardzo niezadowolonych. Dużo by pisać. W skrócie najważniejsze:

- wynająłem firmę do wybudowania domu po to aby odciążyli mnie w całym procesie budowy domu gdyż mam mało czasu aby się tym samemu zajmować. Tak obiecali na początku i tak piszą na swoje stronie. Niestety zostałem tylko poważnie dociążony:(. Wiem już że to był błąd.

Poniżej najważniejsze spostrzeżenia. Dombud3/Wellmade:

- mają przypadkowe ekipy i niestety wielu z nich to nie są specjaliści, nie wszyscy oczywiście abym nie był posądzony o wpadanie w skrajności (np. tynkarze wewnątrz budynku wykonali swoją pracę bardzo dobrze)

- nie nadzorują prac swoich ludzi czego skutkiem są elementarne błędy budowlane generujące dodatkowe koszty i ciągnąca się budowę

- wielokrotnie robione poprawki mimo jasnych wskazówek i uwag inspektora nadzoru

- skandalicze fuszerki i niedoróbki na prawie każdym etapie budowy domu

- opóźnienia (ja mam 7 miesięczne już, miało się wszystko skończyć w czerwcu 2009)

- nie dotrzymywanie terminów i notoryczny brak ludzi na budowie

- balagan na budowie i dookoła na terenie

- brak nadzoru na budowie i nad pracami ich ekip

- jakość niektórych prac poniżej krytyki (do tej pory nie poprawione niektóre elementy mimo sygnalizowania wielokrotnego)

- zalane piwnice w wyniku nie zabezpieczenie budynku przez Dombud w trakcie realizacji inwestycji (do dziś nie podłączone wszystkie rynny i rewizje, szlichty w garażu zrobione były za pierwszym razem wyżej niż w pozostałych pomieszczeniach piwniczych co jest oczywistym błędem, zle wykonana izolacja wjazdu do garażu - poprawiana wielokrotnie przez DomBud itd)

- nie precyzyjne kosztorysy (bardzo ogólne) co niesie za sobą szereg niejasności i konfliktów - przy tego typu inwestycjach kosztorys powienien być szczegółowych i jak najbardziej precyzyjny. To jednak wiem dopiero po miesiącach pracy z nimi i zdobytym doświadczeniu.

- dziesiątki maili i próśb o poprawki i naprawy do dziś nie zrobione

- prace robione najmniejszym kosztem przez Dombud czego efektem są tragiczne w wykonaniu prace, elementy oraz niestety niska jakość.

Podsumowując: pojęcia dobrej jakości pracy, nadzoru swoich ekip na budowie, terminowości i porządnej obsługi Klienta jest w tej firmie kompletnie nie znane.

Pozdrawiam,

Niezadowolony inwestor

https://forum.murator.pl/topic/79686-dombud-3-po-raz-kolejny/page/3/#findComment-3865373

• 9 months później...

w mojej umowie tez tak było, ale przy okazji dach wyszedł z lekka krzywo, w efekcie trzeba było go rozbierać - na co czekałam rok czasu, dzwoniłam, mailowałam, prosiłam prośbą i groźbą, przekroczenie terminów firma tłumaczy złymi warunkami atmosferycznymi (tylko w harmonogramie umowy tego nie uwzględniła, a zima tez rok nie trwa...); przekroczenie kosztorysu tłumaczy "błędem komputera - a liczenia polega na działaniu ilość x cena (skąd oni biorą takie komputery:-)???) ale spoko, od podwykonawców słyszę, zę to standard - jak klient dostaje fakturę, to zdziwiony dzwoni do podwykonawcy, skąd się ta kwota bierze, jeśli dla kooperantów to standard... ja bym dla dobra firmy zmieniła kooperantów.... generalnie fajnie jest... pełna profeska, nazwa mówi sama za "siebie" - to chyba miał być taki żarcik biznesowy

Podsumowując - dla zainteresowanych - w moim przekonaniu nic się nie zmieniło przez 3 lata

A tak swoją drogą - po co firma z dobra marką i renomą na rynku zmienia nazwę? Jestem marketingowcem i to mi się kupy nie trzyma

https://forum.murator.pl/topic/79686-dombud-3-po-raz-kolejny/page/3/#findComment-4342422