Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moze to glupie pytanie, ale...

Recommended Posts

Czy jest sposob na to, zeby wylac beton (na posadzke betonowa) na podloge w mieszkaniu na 2 pietrze? Nie ma mozliwosci zrobic tego przez okno. Czy istnieja na to jakies inne sposoby?

U kumpla w bloku normalnie robili betoniarką (stała sobie w kuchni :wink: ).Tylko że on miał windę. Najprościej będzie chyba gotowymi zaprawami po 25 kilo ew. mieszadłem do wiertarki - zależy ile tego ma być.

Ma byc jakies 65 m2. Gdyby ktos znal firme, ktora mi to zrobi w Krakowie, to bylabym wdzieczna...

Ale jaka grubość?

Małe wyliczonko :

Załóżmy że to będzie 2 cm (żeby tylko wyrównać) istniejąca wylewkę.

0,02 x 65 =1,3 m3 . Przyjmijmy że waga 1 m3 to 2000 kg =2600 kg co daje 104 worki zaprawy. Nie tak tragicznie

.

No wlasnie znalazlam ekipe z miksokretem i facet powiedzial, ze nie ma szans, bo maszynka wazy 2 tony, a nie ma jak podjechac pod blok, bo od strony okien sasiedzi z parteru zrobili sobie ogrodek zagrodzony siatka. Chce miec beton zatarty na gladko - zacierajaca firme znalazlam, ale ten beton...

Małe wyliczonko :

0,02 x 65 =1,3 m3 . Przyjmijmy że waga 1 m3 to 2000 kg =2600 kg co daje 104 worki zaprawy. Nie tak tragicznie

Faktycznie nie tak tragicznie... 2 piętro... mogło być 4 :wink: Ale nie ma rzeczy niemożliwych!!! Są tylko nieopłacalne.... :wink:

musisz znaleźć takich co mają odpowiednią ilość węży do wypchania betonu

Ewentualnie oknem wpuścić pompę do betonu .Parę razy już coś takiego robiłem z chłopakami , potrzebny tylko dobry operator pompy

Cienko to widze... Pompe, gdyby nie byla za duza, mozna by wciagnac z drugiej strony - przez okno klatki schodowej. Gdzie ja znajde takich kamikadze?...

Małe wyliczonko :

Faktycznie nie tak tragicznie... 2 piętro... mogło być 4 :wink: Ale nie ma rzeczy niemożliwych!!! Są tylko nieopłacalne.... :wink:

104 worki x około 7 zł daje około 700 PLN.Nie taki majątek -sam koszt przyjazdu pompy czy innego urządzenia to pewnie ze 30% tej kwoty. Niestety nie jest to łatwy przypadek.

zawsze ktoś na prawo się mylić, ludzka rzecz,

jak masz wątpliwości to przejedź się na jakąkolwiek budowę domów wielorodzinnych, zobaczysz co potrafi zwykły miksokret

nie ma znaczenia, czy chałupa dawno stoi, czy jest robiona

rurę ciągnie się duszą klatki schodowej i tyle (a czy nasyfią to zależy tylko od ekipy)

Wiesz co, szczerze mowiac to ja tez na to wpadlam, klatka jest duza, jest podjazd, maszynka by sie zmiescila i moze nawet by nikomu nie przeszkadzala (chociaz jestem na samym koncu dlugiego korytarza, a kondygnacje sa wysokie - w mieszkaniach jest 3,85 wysokosci, wiec nie wiem, czy te weze istotnie by dosiegnely), ale gosciu, ktory przyszedl obejrzec ta robote rozmawial ze mna przez balkon, ze sie nie da, bla, bla. To co, szukac bardziej chetnej do roboty ekipy z miksokretem...? Mieszkanie 90 m2 - mozna by troche zarobic...