Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

park techniki lotniczej.

hemp_bxl

Recommended Posts

witam, w bezpośrednim sąsiedztwie do mojej prawie 3 hektarowej nieruchomości powiat realizuje inwestycje w postaci parku techniki lotniczej krótko mówiąc lotnisko nie jednak pasażerskie tylko w celu budowy małych samolotów. Inwestycja będzie położona na terenie dwóch gmin, droga dojazdowa będzie przebiegać tylko z terenu jednej z nich i z moich informacji nie oficjalnych (bo nikt jeszcze sie ze mną nie kontaktował) przez mój teren będzie przebiegać właśnie droga dojazdowa do inwestycji która ma być realizowana z budżetu gminy. Całością zarządza powołana do tego spółka z o.o. i to ona rozporządza pieniędzmi i podpisuje kontrakty. Nie przeciągając tematu moje pytanie dotyczy kwestii kontaktu inwestora ze mną jako jedynego sąsiada, a mianowicie czy ma taki obowiązek ? Jeżeli dojdzie to wykupu, wszystkich ruchomości na moim terenie to na jakich warunkach to będzie sie odbywało ?

Już na dniach wjeżdżają wielkie maszyny do niwelacji terenu, a ja nie mam żadnej oficjalnej informacji czy to tak może byc ??

dzieki za zainteresowanie.

na twoje pytania odpowie tylko gmina. Tam dowiesz się czy przechodzą przez twój teren czy nie. Weź ze sobą papier że jesteś właścicielem i nr ew. działki. Najlepiej akt notarialny. Inwestycję realizują wg mpzp albo wg decyzji. Jeżeli wchodzą na twój teren należy ci się odszkodowanie w różnej formie, ty dyktujesz warunki