hemp_bxl 26.05.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 witam, w bezpośrednim sąsiedztwie do mojej prawie 3 hektarowej nieruchomości powiat realizuje inwestycje w postaci parku techniki lotniczej krótko mówiąc lotnisko nie jednak pasażerskie tylko w celu budowy małych samolotów. Inwestycja będzie położona na terenie dwóch gmin, droga dojazdowa będzie przebiegać tylko z terenu jednej z nich i z moich informacji nie oficjalnych (bo nikt jeszcze sie ze mną nie kontaktował) przez mój teren będzie przebiegać właśnie droga dojazdowa do inwestycji która ma być realizowana z budżetu gminy. Całością zarządza powołana do tego spółka z o.o. i to ona rozporządza pieniędzmi i podpisuje kontrakty. Nie przeciągając tematu moje pytanie dotyczy kwestii kontaktu inwestora ze mną jako jedynego sąsiada, a mianowicie czy ma taki obowiązek ? Jeżeli dojdzie to wykupu, wszystkich ruchomości na moim terenie to na jakich warunkach to będzie sie odbywało ?Już na dniach wjeżdżają wielkie maszyny do niwelacji terenu, a ja nie mam żadnej oficjalnej informacji czy to tak może byc ?? dzieki za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 27.05.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 na twoje pytania odpowie tylko gmina. Tam dowiesz się czy przechodzą przez twój teren czy nie. Weź ze sobą papier że jesteś właścicielem i nr ew. działki. Najlepiej akt notarialny. Inwestycję realizują wg mpzp albo wg decyzji. Jeżeli wchodzą na twój teren należy ci się odszkodowanie w różnej formie, ty dyktujesz warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts