Dodek 28.02.2002 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2002 Czy warto zrobić strop drewniany. Ponoć łatwo, czysto, elegancko?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 28.02.2002 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2002 Warto, jeśli nie będą Ci przeszkadzać odgłosy chodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buber 28.02.2002 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2002 warto ale trzeba pamiętać o wygłuszeniu wtedy nie słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.03.2002 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2002 a jeśli jest to poddasze nieużytkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.03.2002 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2002 W przypadku poddasza niużytkowego nie ma sie co zastanawiać - tylko drewniany strop. Nie ma "mokrych" prac, wykonuje się szybko i duzo taniej. Warto tylko przypilnować drewna - musi być dobre gatunkowo i zaimpregnowane, aby potem nie było niespodzianek. Mam dom w szkielecie drewnianym i oczywiscie drewniany strop. Też gnębiła nas sprawa akustyki, ale okazało sie, że można to łatwo rozwišzać stosujšc odpowiednie materiały. Wybralimy nie najtańszy wariant z płytami suchego jastryhu firmy Farmacell (tutaj izolacja akustyczna gwarantowana), ale sš też tańsze sposoby - np. maty wyciszajace pod panele i wykładziny. Dla pocieszenia dodam, że teraz mieszkam w trzykondygnacyjnym bloku wybudowanym w technologii tradycyjnej (sciana trójwarstwowa, stropy oczywicie wylewane) i jest taka akustyka, że znam każdy krok sšsiada. Tak naprawdę to zależy przecież od ludzi, a nie od technologii. Można więc zakładać, że swoje własne hałasy (w domku mieszkam tylko ja i moja rodzina) będš mniej ucišżliwe niezaleznie od konstrukcji stropu. PozdrawiamJolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts