iwonka i tomaniu 27.05.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Witam wszystkich...jestem na etapie stanu zero domku "Mars" z firmy dobredomy. Mam pytanko czy ktoś budował podobny domek lub eten sam i ma fotki lub spostrzerzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzich 28.05.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 wpisz w wyszukiwarkę ale dużo tego nie ma ja jestem na etapie tynków w moim marsie jeśli masz konkretne pytania to postaram się odpisać jak to u mnie było ja mam lustrzane odbicie do twojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 28.05.2007 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witaj... Mam pytanka:1. Czy zmieniałeś coś w projekcie... tzn.. ścianki, scianki kolankowe, 2. Jak robiłeś strop. podobno cieżko bardzo się go wykonuje3. Jakie miałeś niespodzianki przy budowie?4. Z jakiego materiału budowałeś... ja robie 25 YTONG + 11 wełna5. Podobno dach jest b. trudny Zobacz mój dziennik budowy "Mars - Iwonki i Tomania..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzich 28.05.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 1.tradycyjnie jak większość marsjan pozbyliśmy się 2 okna w pokoiku trochę dziwne rozwiązanie 2 okna na 2 ścianach i o różnych wymiarach zamiast dodatkowego kibelka na dole jest większa kotłownia i to był dobry pomysł no i nie ma kominka zewnęrznego trochę bałem się o tzw syf2.strop jest trudny ale podstawa to trzymać się projektu ja chciałem cały wylewany no ale kierbud się nie zgodził - c hłopaki trochę główkowali nad nim i drogi3.niespodzianek większych nie było trzymamy się projektu4. Ytong 36,55.dach trudny i drogi niestety facet co robił więźbę powiedział że w tym czasie to zrobił by 4 normalne dach jest ładny no ale jak dla mnie to drogo i jeszcze raz drogo PS żona wybierała projekt jest ładny ale gdybym jeszcze raz budował wybrałbym tańszy projekt no ale nie tylko chlebem człowiek żyje powodzenia w budowaniu a ijeszcze jedna uwaga fachowcy robili wszystko zgodnie z projektem no i teraz mam w podłodze 6 cm styro totalna porażka jeśli możecie to zmieńcie to na 10 pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 29.05.2007 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Dzięki za info... My również zrezygnowaliśmy z drugiego okna w pokoju, tak sie zastanawiam nad zmianą ustawienia lub zrezygnowania ze ścianki oddzielającej salon od kuchni...jezeli chodzi o kiminek zewnątrzny to faktycznie...bardzo dobry pomysł aby zrezygnować z niego... Mam pytanko odnośnie tylko jednego okna w salonie...czy ono wystarczy aby doświetlić całe pomieszczenie?W pierwszej wersji chciałem odjąc jedno okno w kuchni, a dołożyć drugie w salonie, Pani projektant stwierdziła że będzie za gorąco a salon będzie od strony południowo zachodniej. I tak myśle czy nie popełniłem błędu zmieniając 36,5 ytonga na 25+11wełna, chociaż dwuwarstwowa sciana jest najpopularniejsza...W projekcie są podłączenia kanalizacyjne tak dziwnie że widać je w scianie, mój Pan Inżynier, który robił podłączenie kanalizacji wrył sie w scianę... Mam prośbę jesli jest to mozliwe to prosiłbym o jakieś Fotki... super pomagaja zobrazować jak faktycznie to wygląda...Tutaj mój mail... [email protected] Aha..zapraszam do dziennika budowy: "MARS Iwonki i Tomania ogromna przygoda z budowaniem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 29.05.2007 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Zdzichu wielkie dzięki za fotki, które własnie oglądnęliśmy z Iwonka, super... podoba mi się... szczególnie te zdjęcia z poddasza, fajnuie obraują jak dużo przestrzeni jest na poddaszu, rewelka, W ciekawej okolicy budujesz... Już się nie moge doczekac kiedy my będziemy na takim etapie jak Ty? Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniuś 01.06.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Witajcie jestem bardzo zainteresowane Elektrą (wieksza wersja Marsa) Czy moge prosić o fotki Marsa? Będę wdzieczna mój e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 01.06.2007 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Mój dziennik: Mars Iwonki i Tomania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzich 01.06.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 mazury są piękne mamy tynki jak zrobię fotki to wam wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 01.06.2007 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 to prawda mazury musza byc piekne....chciałbym sie kiedys wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzich 01.06.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 zapraszam na parapetówkę najprawdopodobniej we wrześniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 01.06.2007 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 dzieki...ciesze sie ze tak to juz u ciebie wyglada,my zapraszamy również na parapetówke ale we wrzesniu 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 02.06.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Cześć. Buduję MARSA 30 km. od Wrocławia. Iwonka i Tomaniu już mnie znają.Jestem na etapie zalania zbrojenia w ławie. Jeśli mogę Cię Zdzichu również prosić o zdjęcia odwdzięczę sie jak będzie już coś do pokazania. Zaciekawiło nas z mężem wątek styropianu -6, aty proponujesz 10. Czy możesz ten temat rozwinąć - kazda rada jest na wagę złota. Mój adres: http://[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzich 03.06.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 wysłałem info i zdjęcia pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 03.06.2007 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 zdzichu jak długo powstawały twoje ściany? mójwykonawca chceto zrobic w tydzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 03.06.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Mam nadzieję że wszyscy dzisiaj odpoczywają i ładują akumulatory przed kolejnym tygodniem. U Nas tydzień przerwy po wylaniu ławy.Nie mam jeszcze wprawy do zapisywania zdjęć i linków które odsyłają do wybranych stron i może coś pokręciłam z moim adresem. Mam więc jeszcze jedną prośbę do Ciebie Zdzichu czy możesz wysłać mi jeszcze raz kilka fotek z realizacji Twojego przedsięwzięcia. Może jak nauczę się wklejać zdjęcia to uwidocznie na forum swoje dzieło. Jeszcze raz moj adres: : [email protected] [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzich 03.06.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 zdjęcia wróciły od serwera było ich za dużo dla waszej lub mojej skrzynki wysłałem jeszcze raz mniejszą ilość chyba dojdą a w sprawie moich ścian dokładnie nie pamiętam ale moi fachmani nie spieszyli się za bardzo mieli płacone od swojego szefa za godziny mnie za bardzo nie zależało na pośpiechu zwłaszcza że płaciłem za całość a wolałem żeby robili bardzo dokładnie były upały więc praca szła bardzo wolno 3 fachmanów w 1 miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzich 03.06.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 niestety zdjęcia znów wróciły więc na pewno nie jest to moja skrzynka spróbujcie wyczyścić waszą skrzynkę pocztową i dajcie znać chyba że to awaria serwera dzisiaj pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 03.06.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Miałeś rację. U mnie skrzynka była prawie w całości zapchana, ale teraz powinno się udać. Dzięki za wiadomość. Miłej niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 07.06.2007 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 hallooo.... u mnie w sobote fotki domku z gotowymi prawie scianami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts