LeoAureus 27.05.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Proszę o radę, z czego można zrobić podłogę żeby była super wytrzymała? Mam trzy psy które wnoszą sporo piasku na łapach i "cyklinują" parkiet. Tak więc wszelakie drewno odpada Gdzieś wyczytałam, że można położyć cegłę szamotową, tylko żeby była łatwa w utrzymaniu czystości trzeba ją czymś pokryć, ale czym??? Tego już nie wiem. Generalnie szukam chyba rzeczy niemożliwej: - nieścieralne - łatwe w sprzątaniu (najlepiej mop) - antypoślizgowe nawet jeśli mokre A może coś chociaż trochę zbliżonego do moich wymagań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 28.05.2007 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Naprawdę nikt nie kładł szamotówki na podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 28.05.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Szczerze mowiac, podloge szamotową to widzialem na scianie w piecu ceramicznym.Z tego co mi wiadomo to szamot nie nadaje sie na podlogi - lepiej połóż bruk betonowy skoro masz takie hardcorowe pomysly.Na podlogi kledzie sie cegłę, i owszem, ale klinkierową nie szamotową a zabezpiecza sie ja olejem do klinkieru.Szamot nie spelni polowy Twoich oczekiwan co do podanych wlasnosci podlogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 28.05.2007 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Tam od razu hardcorowe pomysły Chcę wygody dla siebie i dla psów, szukam czegoś co spełni te oczekiwania. Idę czytać o bruku betonowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 28.05.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 ... parkiet przemysłowy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 28.05.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Walnij kostkę granitową i będzie...na lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajsyl 29.05.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 (edytowane) zajrzyjcie na ostatnio rozmawiałem z przedstawicielem ponoć robią takie podłogi że wózki widłowe ich nie ruszają -technologia kosmiczna Edytowane 20 Września 2017 przez Tomaszs131 Reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i aleksander 29.05.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 A moze betonowe kafle firmy Libet? Np Impressio venetia.98zl m2,wysokosc 4cm i sa ladnie wykonane.maja 3 kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 29.05.2007 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 No tak... kostka brukowa nijak mi się do wnętrza nie podoba Choćby nie wiem co i jakie miała zalety, odpada. Rom-Kon idę szperać i szukać parkietu przemysłowego. bajsyl też muszę przejrzeć stronkę. ewa i aleksander, również dziękuję i lece na google szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 29.05.2007 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Na pierwszy ogień poszła firma Libet. Bardzo mi się podoba! Salon będzie miał wystrój domu włoskiego, więc myślę, że będzie pasowało, ewa i aleksander, bardzo dziękuję za poddanie pomysłu. I jak zwykle mam problem bo podoba mi się i Impressio i Patio Lecę dalej szperać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 29.05.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 ... parkiet przemysłowy..... Parkiet przemysłowy ? , nie do zajechania? , przecież to też drewno . Nie szkodzą mu psie pazury ? ,nie rysuje się , nie plami itp.? szczerze powiedziawszy wątpię . Może jest bardziej wytrzymały od zwykłego parkietu , ale nie az tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 29.05.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 ... parkiet przemysłowy..... Parkiet przemysłowy ? , nie do zajechania? , przecież to też drewno . Nie szkodzą mu psie pazury ? ,nie rysuje się , nie plami itp.? szczerze powiedziawszy wątpię . Może jest bardziej wytrzymały od zwykłego parkietu , ale nie az tak . Bez przesady! Wszystko jest do zajechania... nawet bruk! np. czołgiem... a parkiet przemysłowy ma tą zaletę że uszkodzenia nie są tak wyraźnie widoczne jak na zwykłym... można go również więcej razy "odświerzać". Wystarczy pomyśleć nad kolorem... twardością... do tego dobry lakier lub lepiej olej i napewno lepiej będzie wyglądać niż beton albo stalowe płyty... a jeśli ma być super twarda to tylko gres.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 31.05.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Na podlogi kledzie sie cegłę, i owszem, ale klinkierową nie szamotową a zabezpiecza sie ja olejem do klinkieru. Popieram, podłoga NIE-DO-ZDARCIA moja babcia miala taką w kuchni- dom 200 lat a podloga tylko trochę "wychodzona" przy drzwiach, normalnie sie starła, tak jak się to czasem spotyka w baaaardzo starych kościołach. Z cegły szamotnej buduje sie piece a nie podłogi (jej cechą jest to, ze długo trzyma ciepło) Wiele firm ma w ofercie płytki klinkierowe na podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 02.06.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 W kategorii nie do zdarcia ja stawiam na granit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i aleksander 03.06.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 LeoAureusJa chce ulozyc sobie tymczasem ,na probe Libet venetia w kolorze wapiennym.[lekko piaskowy]Nie bede ich przyklejac.Zobacze jak sie spisze moj pomysl.A jak bedzie klapa to na wiosne dam na taras.Venetia Impressio ma duzo wieksze kafle [chyba] od Patio.No i jest tanszy.Widzialam te kafle w Jablonnej.Maja tam tylko na wystawie tylko kolor wapienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 05.06.2007 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 W kategorii nie do zdarcia ja stawiam na granit. Obawiam się, że może być śliski dla psów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 05.06.2007 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Ja chce ulozyc sobie tymczasem ,na probe Libet venetia w kolorze wapiennym.[lekko piaskowy] Nie bede ich przyklejac.Zobacze jak sie spisze moj pomysl.A jak bedzie klapa to na wiosne dam na taras. Mam nadzieję, że nie będzie klapy, bo bardzo mi się podobają Venetia Impressio ma duzo wieksze kafle [chyba] od Patio.No i jest tanszy. Widzialam te kafle w Jablonnej.Maja tam tylko na wystawie tylko kolor wapienny. Na ich stronie spodobała mi się "kompozycja" z różnej wielkości kafli i o różnych odcieniach. Ale dopiero jak już "wejdę" do domu to zobaczę czy będzie pasowało czy nie. Generalnie to jestem zdecydowana na tę firmę. I super, że można zobaczyć to w Jabłonnej, nie będę musiała jechać na drugi koniec Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson1 05.06.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 tak jak mówi boorg, granit ale zeby nie byl za śliski niech bedzie -palony, trochę trudniejszy w utrzymaniu czystosci ale pieski go nie porysuja i nie będą jezdzily jak na lyzwach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 08.06.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 ja mam gres szkliwiony tak mega wytrzymaly, ze gosc, ktory kladl, ledwo dziury mogl w nim wywiercic piesek po nim lata i nic nie zrobil, wiec polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 08.06.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Też zastanawialiśmy się nad gresem szkliwionym, niestety jest śliski, nasza sucz przetestowała u znajomych, nie wyrabiała na zakrętach . Dla mnie w kategorii psiej podłogi ważny był taż aspekt ogrzewania, podłogówka niekoniecznie dobrze wpływa na psie stawy no i wysusza śluzówkę. Głównym źródłem ciepła w zimie jest u nas kominek, ogrzewanie podłogowe i grzejnikowe działa sporadycznie. Wybór już był ułatwiony, kamień i gres na całości odpadał. Wybrałam dąb w klasie markant, wygląda jakby miał już swoje lata, nawet pod lakierem widać linie słoi drewna. Pod światło jest tyle załamań w strukturze drewna , że psie rysy nikną. Lakier wybrałam do sal gimnastycznych najtwardszy z możliwych. Rysy na parkiecie są , ale prawie niewidoczne, trzeba się położyć i patrzeć pod światło a ja rzadko w takiej pozycji przebywam więc mi to nie przeszkadza . nie jest to spełnienie moich marzeń o pięknej podłodze, ale ja na brak marzeń nie narzekam, zrealizuje je w innej dziedzinie, niekoniecznie budowlanej. Ps. Meble" psie " już mam wytestowane, ogród w wersjii "psiej "też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts