Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do : A przy domu bedą bzy ...

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 89
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No, nareszcie!!! Jak już pisałam u siebie, po restarcie systemu wszystko mi diabli wzięli i nie mogłam znaleźć Twojego dziennika. Niniejszym ogłaszam, że już dołączyłam do ulubionych :D

Domek fajoski, za to z tym najgorszym dziennikarzem-kronikarzem w sedno samo trafiłeś :wink: :D

Kawał roboty już za Wami. Wnętrza opracowane?? Jakby co, mogę pomóc... :oops:

• 3 weeks później...

Sztuki pisania nie zapomniałem ale w sztuce leniwości pisarskiej rozwijam się znakomicie :D

no dobrze Braza , specjalnie dla Ciebie jakieś zdjątko przynajmniej w mym miesięczniku wkleję .

Pozdr

P.S. Widzę ,że swojego starego osiołka zamieniłaś na narowistego rumaka .

czy to była przemyślana decyzja ? :lol:

Może leszczyna o purpurowych liściach

http://drzewopis.w.interia.pl/coryl.max1.jpg

`Purpurea` - odm. purpurowa - liście mają bardzo intensywny purpurowy odcień utrzymujący się przez okres wegetacji, dlatego cenniejsza od C.avellana `Fuscorubra`. Również kwiaty i owoce mają czerwonawe zabarwienie. Szczególnie intensywnie wybarwia się w miejscach słonecznych, choć ocienieni znosi dobrze. Najlepiej wygląda posadzona pojedynczo lub w niewielkich grupach na tle krzewów zielonolistnych

Albo klon palmowy

http://www.bestgardening.com/bgc/images-plant4/acerpalmatum04.jpg

Hmmmm, dlugo kwitlo ..... to chyba nie ma tak latwo.

Z tego co sie zdarzylam zorientowac to tak projektuja ogrod, ze jedno zakwita a jak przekwita to druga grupa szykuje sie do desantu znaczy zakwita...to znaczy musisz miec ciag kwitnienia - aha - roznych krzewow czy tez drzew ogolnie botaniki. Mam jarzebiny wsrod sosen i bardzo sympatycznie wygladaja plus przylatuja do nich rozmaite ptaszki .

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...