tom soyer 01.07.2003 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 chcialbym zainstalowac dodatkowe dwa grzejniki. co radzicie: kupic lutownice elektryczna czy gazowa? czy te dwie technologie sie czyms droznia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 01.07.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 zdecydowanie gazową przy lutowaniu miedzi trzeba dostarczyć dużą ilość ciepła w krótkim czasie a lutownice elektryczne mają dużą bezwładność.takie lutownice na naboje gazowe są calkiem tanie.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 01.07.2003 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 podaj kilka szczegolow na temat naboi bo palnik juz mam - jak kupic odpowiedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 01.07.2003 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 to palniki są na naboje (takie jak kuchenki turystyczne) są dwa rodzaje naboii jęśli nie masz takowego palnika to nie kupuj naboii1 190gram (ten mam)2 dużo więcej (tego nie polecam bo dużo waży) jeśli już masz palnk z wężykiem to musisz podłączyć do takiego zródła do jakiego jest stworzony palnik np: propan butan palniki są produkowane do różnych zródeł zasilania.a tak domowym sposobem (nie polecam ale zawsze warto spróbować) to podłącz do sieci gazowej i zobacz czy palik będzie pracował poprawnie jeśli tak to problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 01.07.2003 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Można też podłączyć za pomocą złączek zaciskowych-skręcanych.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 01.07.2003 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 tzn ze mojego planika nie mozna podlaczyc do naboju?czy ten "naboj" to rozumiem komplet: naboj 190g i palnik? jesli mam kupowac butle p-b na dwa metry rurki to moze lepiej taki zestaw nabojowy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 01.07.2003 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 zestaw na naboje to integralna całość, palnik a w środku siedzi nabój (oczywiście wymienialny) ja kupiłem chwilę temu za 80zł naboje są w cenie 6-15 zł załeżnie gdzie kupujesz jednym nabojem wykonam instalację w domku (małym domku) ps: nabój wyglądem przypomina filtr oleju do samochodu a jest jednorazowy (jak puszka z piwem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 01.07.2003 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 dzieki za informacjepzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 01.07.2003 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 A moze poprostu zastosujesz normalna butle turystyczna i palnik do niej (nie taki pod garnki przeciez ). Dziala bardzo dobrze i moze sie przydac na przyszlosc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 01.07.2003 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Właśnie dziś widziałem w Makro palnik za 60 i 2 naboje za ok 20 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts