jurand79 28.05.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Hej, Mam problem - w piwnicy, podczas murowania ścianki działowej uszkodzili mi izolację poziomą i teraz podciąga mi kapilarnie wodę na ścianę (ech, żałuję, że zrobiłem tylko zewnętrzne odwodnienie otokowe na poziomie ławy a nie pod całą piwnicą). Słyszałem kiedyś o metodzie osuszania budynków polegającej na nawiercaniu w bliskiej odległości otworów, zalewaniu ich specjalnym płynem a po nasączeniu dołu ściany/fundamentów zaklejeniu dziur. Po takiej akcji ściana podobno nie przyjmuje wody. Moja działówka jest z połówek żużlowych - myślałem o przewierceniu się do każdego kanału najniższego pustaka na całej długości ścianki (nie ma dużo - 3m), zalaniu pustek powietrznych betonem a następnie na nasączeniu tym specjalnym środkiem. I tu mam problem - nie wiem czego mam szukać. Czy ktoś kojarzy jak to się handlowo nazywa? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 28.05.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Było cośPogoogluj "Sarzyna" lub "Nowa sarzyna" i "impregnanty"Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 28.05.2007 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Było coś Pogoogluj "Sarzyna" lub "Nowa sarzyna" i "impregnanty" Adam M. No jassne! Impregnaty do betonu! Dzięki Adam za wskazówkę - znalazłem. Może komuś się przyda - podaję link: http://www.schomburg.pl/oferta/izolacje_poziome.php?76 Postępy moich prac przy izolowaniu umieszczę niedługo w dzienniku - tak jakby komuś kiedyś miało się przydać.... Dzięki Adamie raz jeszcze - na Twoją wiedzę zawsze można liczyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 29.05.2007 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Impregnat do betonu TO NIE IZOLACJA POZIOMA. Hasło iniekcja , osuszanie. Preparaty bazują na potasowym szkle wodnym (iniekcja krzemianowa) lub silikonach (silikonowa). Preparaty takie mają wszyscy producencji poważni chemii budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yapann 29.11.2017 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Hej, zna ktoś konkretne preparaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts