Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od dzisiaj drozeje energia elektryczna

Recommended Posts

Nie wiem czy tez slyszeliscie ale w tym kraju nie da sie zyc - energia w gore o srednio 3 %

chyba..., że średnio

5% to równiez należy do średniej

Planowana jest prywatyzacja Zakładów Energetycznych ....

inwestują więc maksymalnie i kupuję najdroższe "bajery" ... (aby wykazać jak inwestuja kupuja z górnej półki ...najchętniej zamontowaliby klamki w drzwiach ze złota aby wykazać jak niezbędna jest ta podwyżka ...) - musza wykazac jej celowośc przez wydatki ... aby uszczknąć dla siebie z tej prywatyzacji (do własnej kieszeni )maksimum ... to jest "chore" ale sprawdzone ... sztuczka udaje się ...

cóż kiedy ludzie nie protestują i nie sprawdzają wydatków Zakładów Energetycznych czy jest to 3 czy 5 czy będzie 8 % ... ludzi mozna przyzwyczaic do wszystkiego

brzoza

Czy ja wreszcie moge sie dowiedziec ile kosztuje 1 kWh? Wszedzie mowa o podwyzce o x %, gdzie x = 3 lub x = 5, co rzeczywiscie jest podwyzka nieistotna. Mowmy o cenach absolutnych!

Doki, ktoremu nie chce sie logowac.

u mnie po podwyzce wyglada to tak :

taryfa podwojna : dzien - 40 gr noc - 18gr/kwh

taryfa pojedyncza : cala doba 35 gr/kwh

No, to zupelnie przyzwoicie jeszcze. U mnie: za dnia 0.15 euro za kWh, w nocy polowa tego.

PS: argument 'no tak, ale ty wiecej zarabiasz" nie ma sensu, wiec prosze go nie uzywac. Np paliwo do diesla kosztuje w Polsce prawie tyle samo co w Niemczech, a jakosci nawet nie zamierzam porownywac. Dochody konsumentow maja tylko pozredni zwiazek z cenami.

Natomias po wejsciu Polski do UE ceny zaczna sie zrownywac. I wtedy biada tym idiotom, ktorzy zablokowali rozwoj energetyki jadrowej...

Proponję zastosować dzień zbiorowego nieposłuszeństwa i protestu i 10 lipca w godzinach 21-22 nie używać energii elektrycznej. Można nawet wyłączyć lodówkę :lol: A zobaczycie że 11 lipca podniosą ceny bo zużycie spadnie, a każdy musi i tak wyjść na swoje. Niestety tylko monopol spirytusowy można łatwo złamać.