Mareko 01.07.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Nie wiem czy tez slyszeliscie ale w tym kraju nie da sie zyc - energia w gore o srednio 3 % :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.07.2003 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Potaniały jachty podwodne i parowozy wąskotorowe ale tylko do końca czerwca. Nie jest żle, o tochę optymizmu proszę szanownych Forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.07.2003 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Nie wiem czy tez slyszeliscie ale w tym kraju nie da sie zyc - energia w gore o srednio 3 % chyba..., że średnio 5% to równiez należy do średniej Planowana jest prywatyzacja Zakładów Energetycznych .... inwestują więc maksymalnie i kupuję najdroższe "bajery" ... (aby wykazać jak inwestuja kupuja z górnej półki ...najchętniej zamontowaliby klamki w drzwiach ze złota aby wykazać jak niezbędna jest ta podwyżka ...) - musza wykazac jej celowośc przez wydatki ... aby uszczknąć dla siebie z tej prywatyzacji (do własnej kieszeni )maksimum ... to jest "chore" ale sprawdzone ... sztuczka udaje się ... cóż kiedy ludzie nie protestują i nie sprawdzają wydatków Zakładów Energetycznych czy jest to 3 czy 5 czy będzie 8 % ... ludzi mozna przyzwyczaic do wszystkiego brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 01.07.2003 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Więcej optymizmu! Przecież to tylko ok. 100 zł rocznie! Ale ile radości z oświetlania własnego domku, oczka wodnego czy podjazdu!?http://www.afternight.com/smiles/as-beat.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.07.2003 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 DOkładnie, można świeciś oczami przy płaceniu rachunku, a te 100 zł to prawie nic - ot kilka cegieł czy dachówek... Oczywiście nie mam nic przeciw Joli tylko ZE..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareko 01.07.2003 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 100 zl tu , 100 tam i kasa leci ... tak sie tylko wydaje ze to nie duzo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.07.2003 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Tak swoją drogą ciekawe X rodzin razy 100 zł. Ile im wyjdzie...A doproś się o przyłącze czy coś innego to można sobie w łeb strzelić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.07.2003 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Czy ja wreszcie moge sie dowiedziec ile kosztuje 1 kWh? Wszedzie mowa o podwyzce o x %, gdzie x = 3 lub x = 5, co rzeczywiscie jest podwyzka nieistotna. Mowmy o cenach absolutnych! Doki, ktoremu nie chce sie logowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareko 01.07.2003 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 u mnie po podwyzce wyglada to tak : taryfa podwojna : dzien - 40 gr noc - 18gr/kwhtaryfa pojedyncza : cala doba 35 gr/kwh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 01.07.2003 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Wrrr, podwyżki, podwyżki, podwyżki. A u nas łaskę robią, że przyłączą nasz domek (i jeszcze ok.10 innych). Gdzie ta konkurencja??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.07.2003 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 jolana a ja zaplaciłam sama kupe kasy za linie, energetyka "łaskawie " to wzieła...a teraz dupną mnie drozej za prad.... jesssuuu gdzie my zyjemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 01.07.2003 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Musimu się zrzucić na górników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.07.2003 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 własnie ostatnio mi facet z energetyki wyjasnił te rozne pozycje w rchunku i wspomnial ze czesc to na górników... szkoda ze na połozne nic nie odliczaja...w koncu jakos ten podatnik na swiat przyjsc musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 01.07.2003 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Wtedy prąd byłby jeszcze droższy. Ja jestem przeciw. Wolę zapłacić położnej za konkretną usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 01.07.2003 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Jola- Podejrzewam że masz conajmniej 4000 tyś dochodu na członka rodziny!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 01.07.2003 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Teska - Kocham Cię-za Twoje poglądy! Za jaja i na maszt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 01.07.2003 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 u mnie po podwyzce wyglada to tak : taryfa podwojna : dzien - 40 gr noc - 18gr/kwh taryfa pojedyncza : cala doba 35 gr/kwh No, to zupelnie przyzwoicie jeszcze. U mnie: za dnia 0.15 euro za kWh, w nocy polowa tego. PS: argument 'no tak, ale ty wiecej zarabiasz" nie ma sensu, wiec prosze go nie uzywac. Np paliwo do diesla kosztuje w Polsce prawie tyle samo co w Niemczech, a jakosci nawet nie zamierzam porownywac. Dochody konsumentow maja tylko pozredni zwiazek z cenami. Natomias po wejsciu Polski do UE ceny zaczna sie zrownywac. I wtedy biada tym idiotom, ktorzy zablokowali rozwoj energetyki jadrowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.07.2003 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Trzeba mieć "jądra" żeby tak pisać. Wolę bez energetyki jądrowej w wydaniu byłego ZSRR a taka zaczęliśmy budować!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 02.07.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Proponję zastosować dzień zbiorowego nieposłuszeństwa i protestu i 10 lipca w godzinach 21-22 nie używać energii elektrycznej. Można nawet wyłączyć lodówkę A zobaczycie że 11 lipca podniosą ceny bo zużycie spadnie, a każdy musi i tak wyjść na swoje. Niestety tylko monopol spirytusowy można łatwo złamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.07.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 100 PLN na 38 milionach to daje 3 miliardy 800 milionów złotych od polskiego społeczeństwa rocznie. Nieżle. Koszty żadne, czysta kasa. Cóż ale taki przywilej monopolisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts