Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od dzisiaj drozeje energia elektryczna

Recommended Posts

O kurcze, ale narozrabiałam! To był tylko taki głupi żart osoby zdołowanej brakiem kasy na na te wszystkie przyziemne, niegodne uwagi rzeczy i przeciwnościami losu. Co mi innego pozostało jak nie dworowanie ze swojej biedy?!

Przepraszam Wszystkich, którzy odebrali to co napisałam dosłownie!

100 PLN na 38 milionach to daje 3 miliardy 800 milionów złotych od polskiego społeczeństwa rocznie. Nieżle. Koszty żadne, czysta kasa. Cóż ale taki przywilej monopolisty. :evil:

Jubba takich wyliczeń statystycznych jak twoje, to nawet Główny Urząd Statystyczny w epoce "Propagandy Sukcesu" późnego Gierka - nie odważył się podać.

Można się zgodzić lub też sprzeczać, ze o kwotę 100 zł rocznie wzrosną koszty energii dla przeciętnej rodziny. Przyjmijmy, że tak.

Ale gospodarstw domowych w Polsce nie jest przecież 38 milionów jak w twoich wyliczeniach. W związku z tym podziel proszę wyliczoną przez Ciebię kwotę przez 3 lub 4 lub też jeszcze inna liczbę (po prostu nie wiem ile jest gospodarstw domowych w Polsce). A wtedy to już wyjdzie Tobie całkiem inna kwota.

Pozdrawiam

Doki, argument 'no tak, ale ty wiecej zarabiasz" ma sens. Dochody konsumentow maja tylko pośredni zwiazek z cenami, ale mają bezpośredni związek z poziomem życia tychże konsumentów. Od nich niestety zależy to, czy konsument będzie, czy nie będzie miał na tą energię el. Niech moje zarobki zrównają się z UE a będę z przyjemnością płacić tyle ile jej obywatele za produkty/usługi...