Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Myślę ze to jednak nie do końca dobre rozwiązanie kostka w garażu .........., piszesz że woda wsiąknie i po bałaganie......... ale ta woda tam zostanie i będzie „kisnąc” druga sprawa w zimie sypią sól będą, zacieki na kostce itd. a płytki zawsze można spłukać , zwykły gres można w markecie kupić już za 15zł koszty będą podobne do kostki . lecz wybór należy do Ciebie ! :wink:
https://forum.murator.pl/topic/79830-kostka-betonowa-w-gara%C5%BCu/#findComment-1809715

Woda wsiąka raczej nie w kostkę (chociaż jest nieco nasiąkliwa), ale pomiędzy kostkami splywa do podłoża. Jeśli to podsypka, to się naturalnie drenuje, ale Ty masz chudziak i pomieszczenie jest zamknięte szczelną bramą. I tak trzeba by zrobić jakiś odpływ. Kostka żle też reaguje na olej i inne brudy z silnika i opon, pozostają trwale plamy. Myślę, że koszt też nie będzie taki mały. Nie wiem, czy to rozwiązanie ma sens. Sprzątanie może być trudniejsze niż na płytkach. Co do ślizgania, to są płytki przeciwpoślizgowe, ale trudniej się myją. Ja miałam takie raczej gładkie, ale nie zauważyłam ślizgania przy tej prędkości wjazdu do garażu, ani nie słyszałam, żeby ktokolwiek się skarżył - natomiast trzeba uważać, żeby samemu nie glebnąć na zbyt ślliskiej mokrej posadzce.
https://forum.murator.pl/topic/79830-kostka-betonowa-w-gara%C5%BCu/#findComment-1809778