Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceny kabla

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Dziś byłem w hurtowni Pod Mińskiem Maz. i lekko zdębiałem na widok ceny kabla.

Podtynkowy 3X2.5 ponad 5 złotych za metr?

Czy to jest teraz typowa cena?

Witam,

dzisiaj w Platformie (sklep budowlany) cena kabla 3x2,5- producent Zielonka - 215 zł za 100 mb. Ważne - zwracaj uwagę na producenta, ponieważ na naszym rynku jest również kabel produkcji chińskiej, który odradzam. Pozdrawiam

co wy z tymi chinami... praktycznie wszystko już tam jest robione. a buble rodzimej produkcji to się nie trafiają? jak mnie stać to wspieram rodzimą produkcję (nawet jeśli produkuje w chinach). jak patrzę na swoje odbiorniki to raczej im ubywa mocy niż przybywa a niektórzy wciąż straszą apokalipsą- nie dość że wszystko na oddzielnych obwodach musi być to jeszcze 2,5mm w izolacji 450/750V. Mam zwykła taniochę nkt z marketu(ok2,50zł za 100mb 3razy2,5) tak samo jak większość moich znajomych, nikomu chałupa sie nie sfajczyła i ze ścian się nie dymi. A do piekarnika i podgrzewacza mam siłowy 4mm też nołnejm.

Przy okazji...może się komuś przyda na pożyczkę...

Mam do sprzedania kable:

1. YDY 4 x 4 mm2 w trzech odcinkach (jeden 30, drugi 15 mb, a trzeci 80 mb) w drucie. Czyli razem 125 mb.

2. Kabel w lince (chyba o tym samym przekroju) 4 x 4 mm2 w jednym odicnku o długości 50 mb.

Kable używane. W sensie technicznym bez zarzutu. Cena od tej jaką udało ci się znaleźć najtańszą oferuje 15% rabatu.

Mi już nie potrzebne a może komuś się przyda??