Piotr i Ania 09.11.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Witamy! Własnie wczoraj minął nam rok jak mieszkamy w naszym M16a. Powiem tak - nie zamieniłabym sie juz na mieszkanie w bloku. W takie dni jak dzisiaj gdzie na dworze chłodno, mglisto i ponuro zapalmy kominek i siadamy w salonie- wspominamy z uśmiechem na ustach cała budowę. Jeszcze niedawno ocieplaliśmy dach, w kuchni był las a na działce bałagan i błoto. Nie zapomniałam o Was tylko czasu niestety brakuje a i połaczenie z internetem na naszej wsi nie za dobre. Z perspektywy rocznego mieszkania-powiem tak budujac teraz - budowalibyśmy dom parterowy-w piętrowym robi sie podział rodziny. Domek na 3 osobową rodzine jest trochę duży-ale jak przyjeźdza rodzinka to każdy ma swój kącik. Nasz M16a ma podniesioną ścianke kolankowa i tym samym zwiekszyliśmy powierzchnię poddasza. Każdy pokój ma 3 okna dachowe -wymiar jak w projekcie i mysle , iz mniejsze nie doświeliłyby ładnie pokoi. Brakuje mi pralni i miejsca do suszenia prania-na razie jest to w jedym z pokoi. Jeszcze napisze gdyz właśnie wychodzę z pracy i pędzę do domku. PzdrA&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saa 18.02.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Melduję, że budowa oficjalnie zakończona! Obyło sie bez problemów, dom nadaje się do zamieszkania, więc nie pozostaje nam już nic innego jak MIESZKAĆ i cieszyć się z naszego M16. Oczywiście, jeszcze mnóstwo do zrobienia - póki co, mieszkamy na dole, góra zupełnie nie wykończona. Ale teraz, zimą, nie bardzo chce się cokolwiek robić. A zimę mamy "że hej!" i odśnieżania mnóstwo - wracamy z pracy i za szufle! To właśnie jeden z uroków mieszkania w domu Aniu, Piotrze - pokażcie jakieś zdjęcia, w ogóle nie widziałam Waszego domu z zewnątrz. Iwona, widziałam, że macie już stan surowy zamknięty. Teraz szybko środek i ... gotowe! Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małmal 26.02.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Czy ktoś buduje dom wg tego projektu M16a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małmal 27.02.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Kochani czytam oglądam i nakręcam sie coraz bardziej podoba mi się ten projekt. Chcę małego domku ale funkcjonalnego wydaje mi się że ten taki jest. Mam rację czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saa 09.03.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Mały to pojęcie względne. Ja też chciałam małego domku - około 100 m2. Stanęło na M16a, który, jak wiesz, jest trochę większy. Teraz myślę, że trochę jednak za duży na nasze potrzeby. Mieszkamy na dole i tak naprawdę brakuje nam tylko pomieszczenia technicznego, które przewidzieliśmy na górze - pralnia + suszarnia i jednego pokoju dla gości/dzieci? Z powodu garażu w bryle budynku, poddasze musi jednak być jakie jest. Ale rzeczywiście, dom jest funkcjonalny. Wygodne przejście do kuchni, salonu, spiżarnia "pod ręką", przejście z domu do garażu.Niestety, zajmuje trochę miejsca na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr i Ania 13.03.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Hello! M16a - to na pewno nie jest mały domek w perspektywie czasu mieszkania w domku faktycznie brakuje nam pralni i suszarni. Na etapie budowy można było pomniejszyć pokoje na górze ale niestety nie przewidziałam potrzeby posiadania pralni czy suszarni.To ułomność mieszkania w bloku.Nam poddasze udało się wykończyć więc tam mamy sypialnie a dół jest do codziennego życia i dla gości. Mieszka nam się super. Pozdrawiamy Ania&Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek35 15.03.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Witam,Ja dalej walczę w wykończeniem. Pralnia i suszarnia dosyć fajna jest w kotłowni, ale ogrzewanie mam na gaz więc bez kurzu. Jeszcze nie mieszkam więc o funkcjonalności nie mogę zbyt dużo napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek35 15.03.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Witam,Ja dalej walczę w wykończeniem. Pralnia i suszarnia dosyć fajna jest w kotłowni, ale ogrzewanie mam na gaz więc bez kurzu. Jeszcze nie mieszkam więc o funkcjonalności nie mogę zbyt dużo napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saa 15.03.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 My też na razie ustawiliśmy pralkę w kotłowni. Całkiem wygodna lokalizacja. Palimy węglem i drewnem ale opału nie trzymamy w kotłowni, więc jest względnie czysto. Oczywiście, suszenie odbywa się w salonie. Ale już nie mogę się doczekać aż wszystko będzie w jednym miejcu i nie trzeba bedzie rozstawiać i chować suszarki oraz deski do prasowania. Tylko, czy będzie mi się chciało chodzić po schodach? Marek, masz jakieś zdjęcia Twojego domu? Może tym razem uda Ci sie wkleić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek35 16.03.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Saa Witam,Łatwiej będzie jak prześlesz mi e-maila na [email protected] i wymienimy się zdjęciami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia2704 18.08.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 hej! zagląda tu ktos jeszcze? jak sie mieszka w waszych domkach? ja mam nadzieje ze uda mi sie zamknac dom przed zima a na wiosne pełna para ruszam dalej. tearz jestem na etapie dachu. mam pytanie czy deskowaliscie caly dach? bo nie wiem co robic. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saa 02.09.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Właśnie zajrzałam. Nie mamy deskowania. Łaty, kontrłaty i blachodachówka. Ale to zależy, czym zamierzasz pokryć: blacha, ceramika, gont bitumiczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małmal 01.11.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 (edytowane) hej! zagląda tu ktos jeszcze? jak sie mieszka w waszych domkach? ja mam nadzieje ze uda mi sie zamknac dom przed zima a na wiosne pełna para ruszam dalej. tearz jestem na etapie dachu. mam pytanie czy deskowaliscie caly dach? bo nie wiem co robic. pozdrawiam Gratuluję nam zalewają fundamenty i dają nadzieję że przed zimą postawią mury z więżbą dachową, jezeli zima nie zaskoczy. Narazie prognozy się nie sprawdzają. Edytowane 28 Grudnia 2010 przez Małmal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małmal 28.12.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Iwona jak tam Wasza budowa? Pokaż co już zrobione, ciekawa jestem jaki kominek wybrałaś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małmal 13.03.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 marazm całkowity czy zapracowanie???Pokażcie swoje domki, wiele decyzji przed nami i ciągle za mało pomysłów. Jak rozwiązaliście sprawe kominka na środku pokoju?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia2704 28.04.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 praca wre! my już pomału zabieramy sie za środek. kominek mamy tak jak w projekcie. osobiscie bardzo mi sie takie rozwiązanie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephgo87 20.09.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam wszystkich budujących nasz śliczny domek. Oto link do naszego albumu ze zdjęciami:https://picasaweb.google.com/114638502814009571566/20110829?authuser=0&authkey=Gv1sRgCL6s5sWY4LjFKA&feat=directlink Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts