daxima 28.05.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Muszę czymś wykończyć ściany piwnicy które znajdują się nad terenem. Jedna koło 1,5 m wysokości. Są dwa problemy na ścianie jest 10cm styro zciągnięte klejem na siatce i pociągnięte rozcieńczonym dysperbitem. Drugi żeby okładzina nie przekroczyła 5cm. Wiem że najlepiej byłoby położyć tynk mozaikowy i po kłopocie. Ale psuje mi to całą elewację. Chcielibyśmy płytkę klinkieru ręcznie formowanego ale obawiamy się że to wszystko poodpada.Może ktoś już odważył się na takie rozwiązanie. Czy to wogóle da się w takim wypadku wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 28.05.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Przedewszystkim musisz usunąć ten dysperbit, a potem to możesz kleić co ci sie podoba ,oczywiście odpowiednim klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 28.05.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Nie za bardzo sobie wyobrażam usunięcie tego specyfiku.Chyba że razem o zgrozo z siatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 28.05.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 usunąć dysperbit ( prawdopodobnie z klejem i siatka ) aciągnąc nową siatke + klej + kołkowanie styropianu min 10 szt na 1 m2, kołkowanie na mokry klejpowórnie zaciągnąć siatkę z kejem operacje między zagruntowac siatka najlepiej 160 g lub Ake 145 g przykleic płytki klinkierowe na klej elastyczny+fuga elatyczna gwarantuję ze będzie ok i nie odpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 28.05.2007 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Przyznaję że mnie ta wizja podłamała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 29.05.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Klejenie ceramiki na styropianie opisywałem parokrotnie.Temet trudny. Polecam studia archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 29.05.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 A czy można zrobić całą elewację o wysokości 2,5 m tak jak Razi doradza z płytek klinkierowych grubości 2,5 cm. Czy w ogóle jest sens? Czy wyjdzie taniej niż ściana 3W? Próbowałem znaleźć informacje na forum, ale coś słabo szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 29.05.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 A czy można zrobić całą elewację o wysokości 2,5 m tak jak Razi doradza z płytek klinkierowych grubości 2,5 cm. Czy w ogóle jest sens? Czy wyjdzie taniej niż ściana 3W? Próbowałem znaleźć informacje na forum, ale coś słabo szukam wg mnie za duze ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pismag 29.05.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Proponuję zamiast plytek klinkierowych, płytki żywiczne, które wyglądają jak klinkier ale są nieporównanie lżejsze. Klei je się do styropianu na normalnym kołkowaniu i siatce. Ja u siebie miałem podobną sytuację, ale tylko kilka centymetrów nad gruntem, położyłem klej na dysperbit na to płytki żywiczne i jak na razie jest ok. http://www.izoflex.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 29.05.2007 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Pismag dzięki natchnąłeś mnieZainteresowałam się tematem elewacji na suchoPłytki betonowe żywiczne lub ceramiczne na ruszcie. Znalazłam parę fajnych zdjęć ale nigdzie nie piszą kto coś takiego robi.Jakbyście coś wiedzieli w temacie to proszę napiszcie ...a ja szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 30.05.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 A czy można zrobić całą elewację o wysokości 2,5 m tak jak Razi doradza z płytek klinkierowych grubości 2,5 cm. Czy w ogóle jest sens? Czy wyjdzie taniej niż ściana 3W? Próbowałem znaleźć informacje na forum, ale coś słabo szukam Z płytek 2,5 cm na ociepleniu w 100% nie można. Polecam archiwum. Dopuszczalne obciążeniec ceramiką 35 kg/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 30.05.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Dzięki O płytkach klinkierowych już zapominam, jeżeli cenowo wyjdzie ok to zrobię ścianę 3W a jak nie to tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 30.05.2007 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Właśnie sobie podczytuję http://dziennik.dziennikbudowy.pl/Ekspres.nsf/0/BDC89E50A38FB39EC1256D440023ADE7?OpenDocument&Start=1&Count=1000&ExpandView&View=n&Cat=np a takich na stelażu nie mogę wogóle namierzyć Jedynie murator czy ładny dom pokazują ładne zdjęcia tylko kto to robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 30.05.2007 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Może ktoś będzie szukał ciekawych rozwiązań oto co znalazłam http://www.lupekdachowy.pl/index.php?a=c&id=552&id2=563 i skłaniam się włąśnie do tej wersji kołkowanie siatka i kamyczki na siatce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts