5trek 28.05.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 może przeliczmy to inaczej ile muszę zrobić w swoim zawodzie aby zapłacić fachowca ?i na co mnie stać za swoją pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro83 28.05.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Praca w budownictwie na górnym śląsku: zatrudniając się jako wykształcony fachowiec w firmie mogłem liczyć na pensje 1300-1800 zł BRUTTO! praca nie zawsze była blisko domu, paliwo drogie więc na dojazdy 300-400zł , Jak wypłata była na czas to było prawie jak cud, często była wypłacana w ratach, a nawet niewypłacona!Ile musiałem pracować mając 6zł netto/h aby opłacić fachowca:wymiana opon w aucie "fachowiec" woła 60zł za 30minut roboty- moja praca 10hprzegląd klimatyzacji 1,5h "fachowiec" woła 180zł- moja praca 30hwizyta u stomatologa 3X30min. "fachowiec" woła 200zł -moja praca 33hwizyta u fryzjerki 15min. 18zł- moja praca 3h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 07.06.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Trzeba otworzyć swoją firmę oby dorównać cenom innych, bo tak to zawsze będziesz robił na luksusy szefa i szefowej. A pazerność nie zna granic , w pewnej firmie (dobrze mi znanej ) pani prezes musiała odstawić samochód służbowy do naprawy więc musiała skorzystać z komunikacji miejskiej, kupiła dwa bilety za niecałe 5 zeta ,a na drugi dzień pofatygowała się do księgowej po zwrot kosztów za bilety Ciekawe, dlaczego nie zamówiła taxi:roll: może chciała zobaczyć jak wygląda motłoch, a może to kolejne wyzwanie związane ze sportami ekstremalnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MPCP 07.06.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Praca w budownictwie na górnym śląsku: zatrudniając się jako wykształcony fachowiec w firmie mogłem liczyć na pensje 1300-1800 zł BRUTTO! praca nie zawsze była blisko domu, paliwo drogie więc na dojazdy 300-400zł , Jak wypłata była na czas to było prawie jak cud, często była wypłacana w ratach, a nawet niewypłacona! Ile musiałem pracować mając 6zł netto/h aby opłacić fachowca: wymiana opon w aucie "fachowiec" woła 60zł za 30minut roboty- moja praca 10h przegląd klimatyzacji 1,5h "fachowiec" woła 180zł- moja praca 30h wizyta u stomatologa 3X30min. "fachowiec" woła 200zł -moja praca 33h wizyta u fryzjerki 15min. 18zł- moja praca 3h Taaaa skąd ja to znam... Przez 4 lata pracowałem dla kogos i miałem marne 50 zł dniówki czyli 5-6zł/h Do tego wszystkiego tak jak piszesz- jeżdziłem poza Warszawę czyli wydawałem kupę kasy na bilety lub benzynę, wypłaty nigdy prawie nie było co tydzień jak było ustalone a i jak była co miesiąc to był cud... Pare razy zdarzyło się, że kasy w ogóle nie zobaczyłem na oczy... I wtedy powiedziałem DOSYC! No i skończyło sie na tym, że mam własną firmę. Są to jeszcze raczej początki, więc nie jest łatwo... Ale i tak lepiej niż przez te 4 cho***ne długie lata Na szczęśnie nigdy nie musiałem przeliczać, bo wszystko co chiałem robiłem sam I nawet nie chce myśleć, co by mi z tych przeliczeń wyszło gdyby np pracował jako"doradca handlowy" czy cos w tym stylu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 09.06.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 doradcy handlowi zarabiają naprawdę fajne pieniądze pod warunkiem że ich zarobki są uzuleżnione od ich pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 09.06.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Pod warunkiem, że chce im się pracować na swoją prowizję. Może to brzmi idiotycznie, ale nastały takie czasy, że zarabiać każdy chce... I to jak najwięcej... Ale pracować chce sie tylko nielicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 09.06.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Masz niestety rację - ludziom się nie chce ale jest też inny problem - źle przeliczony system premiowy a główne założenia systemu premiowego powinny być takie: - nieograniczenie do góry - jasno określony realny target - gwarantowane wypłaty - przy zapłaconych fakturach do tego powinna być pensja adekwatna do budzetu jaki sie przynosi do firmy mozesz mi zaufać - dobrze przeliczony system płac to: kopalnia złota dla właściciela i dla pracownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts