Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kobieta remontuje kuchnie (sama :)

Recommended Posts

tak więc właśnie... problem mam następujący.. nie stac mnie na pomocnika, chce zrobic ten remont jak najtaniej..

sytuacja przedstawia się nastepująco:

kuchnia od połowy ściany ma lamperię, wyżej farba akrylowa..

ściany sa krzywe i mają różne zgrubienia - kuchnie nie była remontowana ok 30 lat..

podłoga dość krzywawa,. ale lepsza niż ściany...

co proponujecie zrobić z tymi ścianami?? weźcie proszę pod uwagę, że będę to robić sama...

zalezy mi zeby było tanio, ale efekt powinien być w miarę ok :)

Może gładź gipsową ukurzysz wprawdzie wszystko ale jestes w stanie sama ją nałożyć i wyszlifować. Oczywiście trzeba przygotować podłoże. Osobiście nie nawidzę prostowania ścian i w podobnym przypadku dałem boazerię panelową. Najgorsze było wiercenie w żelbecie a reszta w miare fajnie szła.

Może okleić płytami gipsowo-kartonowymi, łączenia zaszpachlować i pomalować?

A może takie gotowe panele ścienne? Chyba są łatwe do utrzymania w czystości i proste w montażu. Widziałam takie zarówno drewnopodobne jak i kolorowe czy białe.

Płyty to nie robota dla jednej osoby, panele ścienne bardziej (dolicz koszt wyrzynarki nawet takiej za 30 zł) bo ręcznie docinac panele nawet te z MDF to męczarnia. W castoramach itp boazerię panelowa kupisz juz za 12 pln/m2 do tego spinki trochę małych gwożdzi listwy przykręcane dościany i kołki rozporowe. najlepiej poprosić jednak jakiegoś sąsiada coby dziury powiercił.