ozonek 28.05.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 tak więc właśnie... problem mam następujący.. nie stac mnie na pomocnika, chce zrobic ten remont jak najtaniej.. sytuacja przedstawia się nastepująco: kuchnia od połowy ściany ma lamperię, wyżej farba akrylowa.. ściany sa krzywe i mają różne zgrubienia - kuchnie nie była remontowana ok 30 lat.. podłoga dość krzywawa,. ale lepsza niż ściany... co proponujecie zrobić z tymi ścianami?? weźcie proszę pod uwagę, że będę to robić sama... zalezy mi zeby było tanio, ale efekt powinien być w miarę ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 28.05.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Może gładź gipsową ukurzysz wprawdzie wszystko ale jestes w stanie sama ją nałożyć i wyszlifować. Oczywiście trzeba przygotować podłoże. Osobiście nie nawidzę prostowania ścian i w podobnym przypadku dałem boazerię panelową. Najgorsze było wiercenie w żelbecie a reszta w miare fajnie szła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozonek 28.05.2007 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 a moze raufaza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaL 28.05.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Może okleić płytami gipsowo-kartonowymi, łączenia zaszpachlować i pomalować?A może takie gotowe panele ścienne? Chyba są łatwe do utrzymania w czystości i proste w montażu. Widziałam takie zarówno drewnopodobne jak i kolorowe czy białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 28.05.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Może okleić płytami gipsowo-kartonowymi, łączenia zaszpachlować i pomalować? A może takie gotowe panele ścienne? Chyba są łatwe do utrzymania w czystości i proste w montażu. Widziałam takie zarówno drewnopodobne jak i kolorowe czy białe. Płyty to nie robota dla jednej osoby, panele ścienne bardziej (dolicz koszt wyrzynarki nawet takiej za 30 zł) bo ręcznie docinac panele nawet te z MDF to męczarnia. W castoramach itp boazerię panelowa kupisz juz za 12 pln/m2 do tego spinki trochę małych gwożdzi listwy przykręcane dościany i kołki rozporowe. najlepiej poprosić jednak jakiegoś sąsiada coby dziury powiercił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 29.05.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Farba strukturalna z wałka.Pokryje umiarkowanie nierówności, szpachlowania nie są wymagane, lub nie koniecznie dokładnie.Koszt średni/niski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 29.05.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 w kamienicy zakryliśmy lamperię gładzią gipsową, potem malowanie całości.. pomysł Sp5es z farbą strukturalną jest świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts