Bubelek 28.05.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Sytuacja jest taka, że nabyłam dom, z pozwoleniem z roku 1993. Dom ma nieuzupełniony dziennik budowy. Dom jednak ma nadany numer i można sie w nim meldować, co zresztą zrobiłam. Dowiedziałam się że oddanie domu to byłyby spore koszty. Z drugiej strony kilka osób powiedziało że nie muszę go oddawać, tzn żadne konsekwencje mi nie grożą. Z innej strony słyszałam że podobno w prawie budowlanym powiedziano że po 10 latach dom sam się jakby oddaje do użytku. Bardzo proszę o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 28.05.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Jeśli można, podepnę się pod temat, mam nadany numer, jestem zameldowany, a dom dalej buduję, a w pozwoleniu na budowę mam napisane: "obiekt nie wymaga pozwolenia na użytkowanie" i ............... co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts