MaPa 29.05.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Znajoma sprzedaje lokal użytkowy (który kiedyś był najprawdopobniej zwykłym mieszkaniem, ale tego nie jestem pewien). Jestem nim zainteresowany, ale bardziej w celu zamieszkania w nim niż prowadzenia jakiejkolwiek działalności. W przyszłości nie wykluczam jednak takiej ewentualności. Lokal ten jest na parterze budynku mieszkalnego, nawet wejście jest z klatki schodowej. W budynku istnieje wspólnota mieszkaniowa. Co mnie moze spotkać, jeżeli po prostu będę sobie tam mieszkał?- ze strony administracji- od wspólnoty- od życzliwych sasiadów- od innychCzy trzeba zmieniać sposób użytkowania? Jeżeli tak to ile to kosztuje i ile to trwa?A może po prostu założyć np. sklep internetowy ze sprzedażą tylko poprzez Internet, albo coś w tym stylu, a że trzeba nieraz pracować całą noc...Proszę o rady i przestrogi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 29.05.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Póki co nasuwa mi się tylko jedno: koszta. Podatek od mieszkania jest dużo niższy od tego za prowadzenie działalności. Poza tym zostaje tylko sie dowiedziec, czy w urzedzie nie bedą robili problemów z zameldowaniem w miejscu prowadzenia działalności. Bo raczej nikt (moze z wyjatkiem sanepidu ) nie bedzie ci robił problemów z powodu odpoczynku w czasie pracy (odpoczynku 8godzinnego w porach nocnych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPa 29.05.2007 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Dlatego prowadzenie działalności w tej chwili to ostateczność, a na zameldowaniu mi nie zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts