A_dam 04.02.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 nagrzewa sie okrutnie - ale dobra izolacja i problem nagrzewania poddasza zniknie - chyba ze masz wiele okien polaciowych od poludnia - jezeli taj jest to bedzie ciepło - aha 20 cm to trochę malo - daj min 25 cm i polecam deskowanie pod blachodachowke całego dachu - bardzo dobrze izoluje cieplnie czy warto deskować (pod blachodachówkę) poddasze nieużytkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuance 04.02.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Ale się przestraszyłam jak weszłam i przeczytałam pierwszy wpis. Ja też chcę mieć ciemną dachówkę (robena angobowaną antracyt). A poddasze z sypialniami i aż zamarłam. Ale poczytałam dane techniczne dachówek ceramicznych i prawidłowej ich izolacji i myślę, że to nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 04.02.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 mam koramic L-15 antracyt na pełnym deskowaniu, w lipcu było tam +40 a może i nawet więcej, mnie to nie przeszkadza bo mam poddasze nieużytkowe, izolację 30cm styropianu mam ułożone na podłodze, pod nią jest domek w którym nigdy nie było jeszcze więcej niż +23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts