Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto ma tynk WEBER TD 336?

Recommended Posts

Wstępnie wybraliśmy dzisiaj tynk silikatowo-silikonowy WEBER TD 336 (extra clean), kolor z paletu kolorów 130D.

Czy ktoś z Was ma może taki tynk? Jak wygląda w rzeczywistości? Chcialabym w efekcie końcowym mieć chłodny, jasny beż bez odcieni żółci, pomarańczu, łososiowego i brzoskwini.

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie widzę powodu przypisywania mi złych intencji.

Nie wyobrażam sobie, aby mi ktoś dobierał kolor mieszkania, fasady , czy wybierał garnitur.

Wytyczne te chyba nie odbiegają od artykułu Muratora z 2003 roku.

http://img135.imagevenue.com/loc402/th_24956_Dobor_kolor9w_-_Murator_09_-_2003_122_402lo.jpg

Witaj.

My też wybraliśmy ten kolor. Sam rodzaj tynku wybrał za nas (stety/niestety, wciąż nie mam do webera przekonania) wykonawca. Zanim zdążyliśmy zgłosić jakiś ewentualny protest, on już obłożył nam dom styropianem i zatopił siatkę (webera) w kleju (webera). Teraz argumentuje, że zmiana zewnętrznej wyprawy spowoduje utratę gwarancji na całość pokrycia elewacji...

Dlatego będzie weber, ale silikonowy. W tym samym kolorze, co wasz (130 D). Mamy nadzieję, że wyjdzie ładnie (może w sierpniu będzie już zrobione).

Pozdr.

M

Z wyborem produktów Webera u nas było podobnie. Nasz wykonawca materiały kupuje sam. Zapytał nas o kolor tynku, jak już był klej. Zresztą w naszej hurtowni dostępne są tylko tynki Snieżki i Webera. Nasz tynk przyjeżdża od producenta już we wtorek. Od razu idzie na ściany. Jeżeli coś nie wypali uprzedzę Was.

Natomiast zastanawiamy się czy wokół okien położyć opaski lub sztukaterię?

W piątek zainstalowali parapety zewnętrzne z granitu Yellow Quinn. Ładne i dobrze będą komponowały z beżowym tynkiem. Mam nadzieję

W środku będą takie jak kamień na kominku: Breccia Sardia

?????????????

Jeszcze nie zaczęli. Wykonawca w sobotę "wydaje" córkę.

Wczoraj, podczas podróży służbowej nasłuchałam się o niebezpieczeństwie tynkowania podczas upałów. W instrukcji piszą o umiarkowanej temp. 5-25 stopni. I co teraz, wstrzymać prace? Czekać na chłody? Zaufać wykonawcy (sprawdzony).

Nie wiem, nie znam się. Pytaj Sp5es-a, on na pewno coś mądrego w tej sprawie będzie miał do powiedzenia.

Ja natomiast chciałem uprzejmie zapytać, czy mogłabyś wkleić na forum (albo wysłać mailem) parę zdjęć domu po położeniu tynków. Bardzo intryguje mnie jak dom wygląda w tym kolorze!

Pozdr.

M