Grazia-Ol 29.05.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Wstępnie wybraliśmy dzisiaj tynk silikatowo-silikonowy WEBER TD 336 (extra clean), kolor z paletu kolorów 130D. Czy ktoś z Was ma może taki tynk? Jak wygląda w rzeczywistości? Chcialabym w efekcie końcowym mieć chłodny, jasny beż bez odcieni żółci, pomarańczu, łososiowego i brzoskwini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 30.05.2007 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Podciągam temat. Nikt nie kładł takiego rodzaju tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 30.05.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Podciągam temat. Nikt nie kładł takiego rodzaju tynku? kładł sąsiad tylko barwa ciepła wygląda bardzo ładnie , a czemu chesz chłodny kolor , potem te domy w pochmurne dni wyglądają bardzo smutno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 30.05.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Rozumiem że chcesz opowiadać o kolorach na odległość?Kup próbkę materiału i polóź na 1m2 kwardatowym. Wybierz sama, nie pytaj się innych. To TWÓJ dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 31.05.2007 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Nie takiej odpowiedzi oczekiwałam. W naszym mieście próbka to jest wiadro 30 kg. Wydaje mi się, że forum jest po to, żeby doradzać wzajemnie. Jeżeli nie masz zdania, proste nie pisz. Na szczęście wiekszość forumowiczów ma wrodzoną życzliwość Pozdrawiam z Mazur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 31.05.2007 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Jeszcze raz do Sp5es Skąd ten status najlepszego doradcy na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 31.05.2007 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Jeszcze raz do Sp5es Skąd ten status najlepszego doradcy na forum? zrobię foty i podeślę Ci mailem wyślij mi swój adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 31.05.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Nie widzę powodu przypisywania mi złych intencji.Nie wyobrażam sobie, aby mi ktoś dobierał kolor mieszkania, fasady , czy wybierał garnitur.Wytyczne te chyba nie odbiegają od artykułu Muratora z 2003 roku. http://img135.imagevenue.com/loc402/th_24956_Dobor_kolor9w_-_Murator_09_-_2003_122_402lo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 31.05.2007 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 O, teraz to profesjonalne doradztwo. Dzięki. Uspokoiłeś mnie treścią załączonego fragmentu, szczególnie zawartą uwagą w drugim punktorze. Wybrałam odcień beżu, więc może uniknę pomyłek. Jeszcze raz dziekuję i przyznaję dobrym doradcą jesteś. Tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 31.05.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Jak widzę kobieta zmienna jest...A ja w swej męskiej próżności poczułem sie dowartościowany... Jednak byle by kolor "stanął" - jak to ładnie się w branży nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 01.06.2007 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Nie znam takiego powiedzonka, ale kojarzy się dobrze... We wtorek może trochę później okaże się co wyszło. Pozdrawiam z pochmurnych Mazur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 02.06.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Witaj. My też wybraliśmy ten kolor. Sam rodzaj tynku wybrał za nas (stety/niestety, wciąż nie mam do webera przekonania) wykonawca. Zanim zdążyliśmy zgłosić jakiś ewentualny protest, on już obłożył nam dom styropianem i zatopił siatkę (webera) w kleju (webera). Teraz argumentuje, że zmiana zewnętrznej wyprawy spowoduje utratę gwarancji na całość pokrycia elewacji... Dlatego będzie weber, ale silikonowy. W tym samym kolorze, co wasz (130 D). Mamy nadzieję, że wyjdzie ładnie (może w sierpniu będzie już zrobione). Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 02.06.2007 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Z wyborem produktów Webera u nas było podobnie. Nasz wykonawca materiały kupuje sam. Zapytał nas o kolor tynku, jak już był klej. Zresztą w naszej hurtowni dostępne są tylko tynki Snieżki i Webera. Nasz tynk przyjeżdża od producenta już we wtorek. Od razu idzie na ściany. Jeżeli coś nie wypali uprzedzę Was. Natomiast zastanawiamy się czy wokół okien położyć opaski lub sztukaterię? W piątek zainstalowali parapety zewnętrzne z granitu Yellow Quinn. Ładne i dobrze będą komponowały z beżowym tynkiem. Mam nadzieję W środku będą takie jak kamień na kominku: Breccia Sardia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 03.06.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Tak z ciekawości spytam: jakiej grubości i jak położony będzie wasz tynk (baranek / kronik)? Pozdrawiam,M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 04.06.2007 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Tynk baranek (nasz wykonawca mówi "kaszka") grubość 1 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 05.06.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 U nas też będzie "kaszka". 1,5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 06.06.2007 04:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Wczoraj już przyjechał. 10 wiader. Wkrótce wszystko będzie jasne. Właściwy wybór czy pudło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 06.06.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 wierzę, że właściwy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 07.06.2007 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 ?????????????Jeszcze nie zaczęli. Wykonawca w sobotę "wydaje" córkę. Wczoraj, podczas podróży służbowej nasłuchałam się o niebezpieczeństwie tynkowania podczas upałów. W instrukcji piszą o umiarkowanej temp. 5-25 stopni. I co teraz, wstrzymać prace? Czekać na chłody? Zaufać wykonawcy (sprawdzony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 07.06.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Nie wiem, nie znam się. Pytaj Sp5es-a, on na pewno coś mądrego w tej sprawie będzie miał do powiedzenia. Ja natomiast chciałem uprzejmie zapytać, czy mogłabyś wkleić na forum (albo wysłać mailem) parę zdjęć domu po położeniu tynków. Bardzo intryguje mnie jak dom wygląda w tym kolorze! Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts