Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich !

Budowę w Jamnie zaczynam od ogrodzenia z siatki. Ponieważ nie mam tam jeszcze żadnych czynnych mediów najłatwiej, chociaż drożej, byłoby mi wykorzystać gotowe tzw. podmurówki prefabrykowane. Czy ktoś doradziłłby mi czy to dobry pomysł, gdzie to ewentualnie kupić a gdzie najtaniej siatkę? Czy może zastosować tylko fundamenciki pod słupki? Z góry dziękuję za zainteresowanie moim problemem i pozdrawiam

Mariusz

https://forum.murator.pl/topic/79906-ogrodzenie-z-siatki/

Witamy nowego Forumowicza :D Wg mnie najtaniej wyjdzie wykonanie zwyklego cokolu(podmurowki dla niewtajemniczonych) a nie kupowanie gotowych prefabrykatow-przynajmniej k grudziadza tak jest- pogadaj z paroma firmami moze ktoras bedzie miala chwilke czasu miedzy budowami i Ci to zrobi w pare dni a jak nie to kupuj deski na szalunek i do dziela... tylko nie przesadzaj z wysokoscia tego ogrodzenia bo nie ma sensu walic 3 metrowych plotow... jak ktos chce wejsc na dzialke to i tak wejdzie.. aha jeszcze jedno staraj sie robic plot bez zadnych stopni w cokole poniewaz wiele osob uwaza to za ulatwinie dla opryszczkow ktorzy chca na ograbic... a slupki to tylko kwasowka co do siatki to kupuj ocynk nie zadna powlekana bo nie wiesz jak wyglada to wszystko pod powloczka a ocynk widzac wszystko:) milego budowania i pisz jak najwiecej :D
https://forum.murator.pl/topic/79906-ogrodzenie-z-siatki/#findComment-1804695