BRATER 30.05.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 taki ideał z cyklu "Tania, dobra i ciesząca oczy" Przejrzałem większość wątków na ten temat i widzę, że polecacie Tikurrilę, Beckersa z droższych (o lepszych nie wspominam, bo to nie mój pułap), z tańszych Dekoral i Duluxa (częściowo), a nie polecacie Jedynki, Nobilesa. Jako białą do sufitów i częściowo ścian wybrałem Dekoral Acrylit W śnieżnobiały, natomiast co do ścian się waham. Nie zamierzam wydac majątku, bo go zwyczajnie nie posiadam, a ściany w moim mieszkaniu były dwukrotnie malowane natryskowo białą emulsją przed oddaniem, tyle, że w trakcie wykańczania się pobrudziły, zresztą w białym mieszkaniu i tak bym nie mieszkał. Co możecie doradzić? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
housebuilder 02.06.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 A widziales farby Dyrup, firmy Bondex. Sa dobre i chyba cenowo cos pomiedzy tymi drogimi i tanszymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carlito 02.06.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 ja malowałem farbą Flugger i bardzo sobie chwalę, niestety nie pamiętam jaki ma stosunek cenowy do firm które wymieniałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 02.06.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 właśnie malujęNobilesemdobrze sie rozprowadzaładnie kryjeo reszcie będę mogła powiedzieć za jakiś czas Dulux bardzo nam się nie podobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinoc 02.06.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Właśnie jestem na etapie odnawiania, malarze, fachowcy z 20 letnią praktyką, powiedzieli: proszę nam kupić Polonit z Pilawy, ( 80zł-10l) jest najlepszy, żadnych "wynalazków"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 04.06.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 będę używać bolixa akryl. wewnętrzne, wiem że są bardzo wydajne; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 04.06.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Tikurilla Optiva 5 - lateks przeszła zmywanie:- sladów paluchów syna- ślady butów w wiatrołapie- ketchap w dużej ilości - czekolada - tłuste "łapy" instalatora po demontażu grzejnika- sos w kuchni powyżej płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 04.06.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 ja malowałem farbą Flugger i bardzo sobie chwalę, niestety nie pamiętam jaki ma stosunek cenowy do firm które wymieniałeś Kuchnię malowałam Fluggerem, byłam zszokowana (na plus oczywiście . Świetnie się rozprowadza, pięknie i równo kryje. Ja akurat taką super hiper zmywalną malowałam (jak na razie się to sprawdza - plamy łatwo zmyć, nie obciera się). Malowałam tylko dwie ściany, więc fortuna to nie była. Teraz sie łamię, czy dużego pokoju też Fluggerem nie machnąć... Przedpokój malowałam białą Kabe bodajże, była tania, plamy są widoczne (ale to była normalna farba, niezmywalna), za to ma snieżną biel i dość dobrze sie rozprowadzała. Krycie tez ładne - dwa razy malowałam na bardzo brudną ścianę. Pozdrawiam zielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia0107 04.06.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 witam,my bedziemy malować CAPAROLEM.podobno jest znacznie lepsza od Tikurilli(ta ponoć byla super do momentu jak przywozili ja z Finlandii, od kiedy produkują u nas jej jakośc znacznie spadła).CAPAROLa poleciło nam już kilku wykonawców, którzy nim malują na większą skalę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts