Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką farbę do wnętrz polecają forumowicze?

BRATER

Recommended Posts

taki ideał z cyklu "Tania, dobra i ciesząca oczy" 8)

Przejrzałem większość wątków na ten temat i widzę, że polecacie Tikurrilę, Beckersa z droższych (o lepszych nie wspominam, bo to nie mój pułap), z tańszych Dekoral i Duluxa (częściowo), a nie polecacie Jedynki, Nobilesa.

Jako białą do sufitów i częściowo ścian wybrałem Dekoral Acrylit W śnieżnobiały, natomiast co do ścian się waham. Nie zamierzam wydac majątku, bo go zwyczajnie nie posiadam, a ściany w moim mieszkaniu były dwukrotnie malowane natryskowo białą emulsją przed oddaniem, tyle, że w trakcie wykańczania się pobrudziły, zresztą w białym mieszkaniu i tak bym nie mieszkał. Co możecie doradzić? Pozdrawiam.

ja malowałem farbą Flugger i bardzo sobie chwalę, niestety nie pamiętam jaki ma stosunek cenowy do firm które wymieniałeś

Kuchnię malowałam Fluggerem, byłam zszokowana (na plus oczywiście :-). Świetnie się rozprowadza, pięknie i równo kryje. Ja akurat taką super hiper zmywalną malowałam (jak na razie się to sprawdza - plamy łatwo zmyć, nie obciera się). Malowałam tylko dwie ściany, więc fortuna to nie była. Teraz sie łamię, czy dużego pokoju też Fluggerem nie machnąć...

Przedpokój malowałam białą Kabe bodajże, była tania, plamy są widoczne (ale to była normalna farba, niezmywalna), za to ma snieżną biel i dość dobrze sie rozprowadzała. Krycie tez ładne - dwa razy malowałam na bardzo brudną ścianę.

Pozdrawiam

zielony_listek