Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wylewki i izolacja

Recommended Posts

Witam ponownie ! mam następujące pytanie : mam wylany chudziak i teraz chcę zrobić izolacje poziomą (dwa x papa , folia styropian 5cm ) problem jest taki że jest na chudziaku ułożona instalacja wodna i co , jak izolować miejsca gdzie przebiegają rurki i jak położyć w tych miejscach styropian (czy omijać czy może docinać styro na grubość ?) i jeszcze jedno jak poprawnie wylać posadzkę pod oknami balkonowymi jest tam od chudziaka ok. 12cm przerwy (okna stoją teraz na cegłach i a do ścian przykręcone są na wieszakach + pianka na około ) jak ocieplić to jak mi się wydaje newralgiczne miejsce , dawać styro wewnątrz czy wylać posadzkę pod okna i dać styro od zewnątrz ?????

Ja położyłem grubą folię budowlaną, nie pamiętam tylko jak grubą...

Czy to było 2 czy 1 mm?? W każdym bądź razie jak na folię budowlaną było to wyjątkowo grube..

Kładłem po całości...i jeśli nie było takiej możliwości, żeby położyć rury na folii to po prostu kładłem folię na rury...

Jeśli chodzi o styro, to czasem albo kroiłem (zależy od ilości warstw, grubości rury) lub robiłem bruzdy.

Wg. mnie gruba folia zdecydowanie wystarczy.

Ja mam dość wysoko posadowiony dom.

no nie...stary forumowicz a powiela pytania i wątki - wstyd! Wystarczy poszukać kilka postów mistrza janzara....

W moim poście jest kilka tematów (zapytań) to pierwsza sprawa druga to że 90% nowych tematów jest powielana mniej lub więcej a forum (wymiana doświadczeń ) jest po to żeby dyskutować i dzielić się doświadczeniami ……………..

i jeszcze jedno jak poprawnie wylać posadzkę pod oknami balkonowymi jest tam od chudziaka ok. 12cm przerwy (okna stoją teraz na cegłach i a do ścian przykręcone są na wieszakach + pianka na około ) jak ocieplić to jak mi się wydaje newralgiczne miejsce , dawać styro wewnątrz czy wylać posadzkę pod okna i dać styro od zewnątrz ?????

Mam podobny problem, tyle tylko, że chodzi o okno tarasowe... :-? :D

i jeszcze jedno jak poprawnie wylać posadzkę pod oknami balkonowymi jest tam od chudziaka ok. 12cm przerwy (okna stoją teraz na cegłach i a do ścian przykręcone są na wieszakach + pianka na około ) jak ocieplić to jak mi się wydaje newralgiczne miejsce , dawać styro wewnątrz czy wylać posadzkę pod okna i dać styro od zewnątrz ?????

Mam podobny problem, tyle tylko, że chodzi o okno tarasowe... :-? :D

tez mi chodzi o tarasowe ... :roll: