eisenberger 30.05.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam ponownie ! mam następujące pytanie : mam wylany chudziak i teraz chcę zrobić izolacje poziomą (dwa x papa , folia styropian 5cm ) problem jest taki że jest na chudziaku ułożona instalacja wodna i co , jak izolować miejsca gdzie przebiegają rurki i jak położyć w tych miejscach styropian (czy omijać czy może docinać styro na grubość ?) i jeszcze jedno jak poprawnie wylać posadzkę pod oknami balkonowymi jest tam od chudziaka ok. 12cm przerwy (okna stoją teraz na cegłach i a do ścian przykręcone są na wieszakach + pianka na około ) jak ocieplić to jak mi się wydaje newralgiczne miejsce , dawać styro wewnątrz czy wylać posadzkę pod okna i dać styro od zewnątrz ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 31.05.2007 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 no nie...stary forumowicz a powiela pytania i wątki - wstyd! Wystarczy poszukać kilka postów mistrza janzara.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majja 31.05.2007 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Mnie też interesuje ten temat a nie mogę go znależć. Jakby ktoś mógł pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 31.05.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Ja położyłem grubą folię budowlaną, nie pamiętam tylko jak grubą...Czy to było 2 czy 1 mm?? W każdym bądź razie jak na folię budowlaną było to wyjątkowo grube..Kładłem po całości...i jeśli nie było takiej możliwości, żeby położyć rury na folii to po prostu kładłem folię na rury...Jeśli chodzi o styro, to czasem albo kroiłem (zależy od ilości warstw, grubości rury) lub robiłem bruzdy.Wg. mnie gruba folia zdecydowanie wystarczy.Ja mam dość wysoko posadowiony dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 31.05.2007 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 no nie...stary forumowicz a powiela pytania i wątki - wstyd! Wystarczy poszukać kilka postów mistrza janzara.... W moim poście jest kilka tematów (zapytań) to pierwsza sprawa druga to że 90% nowych tematów jest powielana mniej lub więcej a forum (wymiana doświadczeń ) jest po to żeby dyskutować i dzielić się doświadczeniami …………….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 31.05.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 i jeszcze jedno jak poprawnie wylać posadzkę pod oknami balkonowymi jest tam od chudziaka ok. 12cm przerwy (okna stoją teraz na cegłach i a do ścian przykręcone są na wieszakach + pianka na około ) jak ocieplić to jak mi się wydaje newralgiczne miejsce , dawać styro wewnątrz czy wylać posadzkę pod okna i dać styro od zewnątrz ????? Mam podobny problem, tyle tylko, że chodzi o okno tarasowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 31.05.2007 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 i jeszcze jedno jak poprawnie wylać posadzkę pod oknami balkonowymi jest tam od chudziaka ok. 12cm przerwy (okna stoją teraz na cegłach i a do ścian przykręcone są na wieszakach + pianka na około ) jak ocieplić to jak mi się wydaje newralgiczne miejsce , dawać styro wewnątrz czy wylać posadzkę pod okna i dać styro od zewnątrz ????? Mam podobny problem, tyle tylko, że chodzi o okno tarasowe... tez mi chodzi o tarasowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 31.05.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 okno, drzwi balkonowe umieszcza się w warstwie izolacyjnej, nie ważne ściana czy posadzkai tyle, resztę dośpiewaj sobie sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 31.05.2007 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Barbarossa mam rozumiec ze wylac posadzke do drzwi tarasowych a pod drzwiami np. piana ? dobrze kombinuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 31.05.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Łi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 31.05.2007 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 czyli pieknie sobie dospiewałem dzieki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 31.05.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 nie zapomnij o wywinięciu odpowiednio izolacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 31.05.2007 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 nie zapomnij o wywinięciu odpowiednio izolacji czyli jak ? bo wlasnie bede kladl izolacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 01.06.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Wylewka powinna przykryć co najmniej 2 mm rame okna.W innej sytuacji będziesz miał przewiewy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 01.06.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 nie zapomnij o wywinięciu odpowiednio izolacji O czym ty mówisz?? Izolacja pod oknami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 01.06.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 To może i ja się załapię na podpowiedź w sprawie izolacji pod wylewki Przed wejściem hydraulików chcę położyć papę termozgrzewalną na chudziaku, pan, który mi to ma położyć sugeruje wysmarowanie wcześniej chudziaka dysperbitem... czy to dobry pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 01.06.2007 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 wydaje mi sie ze to zly pomysl , bo czy papa termo bedzie sie trzymac dysperbitu? wiem ze jak sie klei pape dysperbitem to dobrze jest wczesniej zagruntowac dysperbitem rozcieczonym pol na pol z woda , ale jezeli faachowiec juz kiedys tak robil i bylo ok to moze nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 01.06.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 no właśnie , to nie jest fachowiec od wylewek , to ktoś, kto przed rozłożeniem rurek od ogrzewania położy papę, a potem dopiero przyjdzie wylewkarz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 01.06.2007 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 raczej bym nie eksperymentował , albo papa na lepiku albo termozgrzewalna. niewiadomo jak zachowa sie dysperbit pod wplywem temperatury ja daje 2xpape na lepiku na gorąco (stara sprawdzona metoda) + folia, termo tez napewno spellni swoja role Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 02.06.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 A ja chudziaka posmarowałam izolbetem, na to papa termozgrzewalna, na to folia budowlana czarna , styro i miksokret z betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts