scooby 30.05.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Szukalem ale jakos klarownej odpowiedzi nie było.Wiec co jest lepszze? Bk czy ceramika ?najlepiej podac firmy tyc prodoktow i w jakich cenach to sie teraz ksztaltuje?w gre wchodzi grubosc 24aha jak BK to o jakiej gestosci najlepiej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 04.07.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Z BK buduje się szybko i wygodnie. Najlepiej, gdy jest to ściana dwuwarstwowa. Wtedy dajesz bloczek 24 cm plus ocieplenie. Ja mam firmę Solbet. Ale to raczej, moim zdaniem, nie ma znaczenia z jakiej jest to firmy, tylko kto muruje i jak. Super wyglądają ściany z bloczków ytong, poprawnie ułożone. Codziennie mijam taką budowę wracając z pracy i nie mogę wyjść z podziwu. Super równiutko, czyściutko i bialutko. Zapewne to głównie zasługa ekipy, ale też materiału. Ja niestety takiej ekipy nie mam. Dlatego daję ocieplenie, które przykryje wszystkie niedokładności, a i współczynnik przenikania będzie znacznie lepszy (0,19 zamiast 0,29). Strach pomyśleć co by było, gdybyśmy zdecydowali się na ścianę jednowarstwową, która była w projekcie - zawał jak nic. Przypuszczam, że z ceramiką jest podobnie. Z tego co widzę na innych budowach, to bloczki nie mają tak równych wymiarów i powierzchni i nie można ich murować na klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 04.07.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Aha, jak jednowarstwowa 24 cm z BK, to odmiana 600 lub 700. Mniejsze gęstości mogą być zbyt delikatne i kruche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 04.07.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Aha, jak jednowarstwowa 24 cm z BK, to odmiana 600 lub 700. Mniejsze gęstości mogą być zbyt delikatne i kruche. jednowarstwowa z BK na 24cm ? tzn bez docieplenia ? .... taka sciana nie spełnia wymogow. a juz na pewno nie we wspomnianych odmianach (mocniejsze, ale o gorszej izolacyjnosci). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 05.07.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Przepraszam za pomyłkę słowną. Miała być do dwuwarstwowej. Ale jesteś czujny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 05.07.2007 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 moze i nie spelnia wymogo ale wiele osob tak ma, bo jak nie maja pieniedzy na docieplenie....ja wybrałem bk24 bo jest tanszy od ceramiki ...zaplacilem 14.50 za sztuke!!!! a wy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 05.07.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 U mnie było różnie. Najpierw po 9,70 - najwięcej, potem po 11 - już mniej, a na końcu po 14 - na szczęście tylko trochę - za 24bk oczywiście, taki z uchwytem montażowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 05.07.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 moze i nie spelnia wymogo ale wiele osob tak ma, bo jak nie maja pieniedzy na docieplenie.... moze i ktos taka sciane ma, ale na pewno nie jest to docelowa sciana. poza tym wspolczuje kosztow ogrzewania, szczegolnie przy braku kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 05.07.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Chyba się czepiasz. Zapewne masz rację. Sam znam takich ludzi. Zbudowali dom, zabrakło kaski na docieplenie, a już musieli się przeprowadzić i przezimowali w murach z bk 24 cm. Ogrzewali się eko-groszkiem i żyją. Podobno mieli nawet ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts