Iwona JK 01.07.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 nadbudowuję dom, dach będzie typu mansarda, mam dylemat czym lepiej pokryć, jaka jest trwałośc obu materiałów, czym ładniej wykńczy się wnęki okienne, jakiej firmy polecacie dachówke bitumiczną i czy ktos wie gdzie można dostać blachodachówke tłoczoną "jak rybia łuska" widziałam na zdjęciach w Muratorze11/01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melatonina 01.07.2003 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Własciwie to sie nie powinnam wypowiadać bo ja mam blachodachówkę ale nie zdecydowałam sie na dachówke bitumiczną bo na wielu domach widziałam jak zielenieje. Rybią łuskę Planija widziałam na pewno w takim wielkim składzie przy trasie do Legionowa (sprawdzę jutro adres bo mam jakieś foldery) ale chyba w większości składów budowlanych jest dostępna... ładna to fakt ale tez i cena od razu robi sie ładniejsza Pozdrawiam Gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gienio 25.07.2003 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Czy jesteś zadowolona z wyboru, jak długo mieszkacie pod tym dachem. Czy możesz podać całkowity koszt Twojego dachu - drewno , materiały wykończeniowe, robocizna.Aktualnie zastanawiam się nad wyborem materiału: dachówka czy blacha. Zastanawiam się, czy za zaoszczędzone pieniądze nie zafundować rodzince porządnych wakacji. Nie wiem tylko czy za 10 - 15 lat nie będę ponownie przerabiał tematu pt. budowa dachu. Gienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts